Vrijeme u OTOKU Pored USERNAME i PASSWORD upiši "gost"

OTOK trenutno

Početna stranica
23. prosinca 2009.
Danas je u školskoj sportskoj dvorani, prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana održana školska priredba. Uz vodstvo svojih učitelja-mentora učenici su priredili bogat i raznovrsan program koji je plijenio pozornost roditelja, učitelja i ostalih učenika.
 
8. prosinca 2009.
Predstava povodom Svetog Nikole


Amaterska kazališna udruga iz Trilja gostovala je u općinskoj dvorani u Otoku.
Nastupili su s kazališno-scenskom predstavom "Tko je ukrao darove svetom Nikoli?"
Učenici nižih razreda Osnovne škole Kamešnica oduševljeno su pratili ovu bajkovitu predstavu s njima dragim likovima - sv. Nikolom i Krampusom. Uvođenje novih neobičnih likova kao što su šumski kralj, kraljica cvijeća, šumski duh i vila čarobnica doprinijelo je bajkovitosti ove predstave.
Sve pohvale autorici, glumcima, scenografu, kostimografu i glazbenom uredniku.
Autorica predstave je učiteljica Nada Lapić. Ovom prigodom je Općina Otok našoj školskoj knjižnici darovala po 25 primjeraka njenih knjiga Nikolina čizma i Mrvice radosti.


Sanja & Ivana

 
24. studenog 2009.

Danas su učenici 8.c s razrednicom Dirsi Vugdelija i učiteljicom Nadom Prolić posjetili hidroelektranu Orlovac u Rudi.

 

 
17. studenog 2009.
Danas je, u organizaciji školske knjižnice, gostovalo splitsko kazalište "Produkcija Z" izvevši lutkarsku predstavu Veliko putovanje maloga puža namijenjenu učenicima nižih razreda. Momčilo Popadić autor je ove lijepe priče o vrijednosti iskrenog prijateljstva koju je za kazalište prilagodila Dunja Adam. Lutke i scenografiju osmislio je Luči Vidanović dok se za veseli ugođaj pobrinula glazbena pratnja Duška Mucala i Ive Lesića. Učenicima se predstava svidjela, a njihova nasmijana lica garancija su da će ovakvih susreta još biti.
 
18. studenog 2009.
Dan sjećanja na žrtve Vukovara

 

 

"Ima jedan grad,
oduvijek mi drag,
ima jedan hrast slavonski,
ima jedan grad,
svakom srcu drag,
ima jedan div hrvatski…"

 

 

 

Ovim stihovima počela je multimedijalna prezentacija kojom se u našoj školi obilježio 18. studeni – DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA. Tako su učenici tijekom cijelog dana mogli vidjeti potresne slike razorenog grada popraćene glazbenom podlogom pjesme Vukovar u izvedbi Hrvoja Hegedušića. Na ovaj način željelo se učenike potaknuti na razmišljanje o žrtvama koje su prinesene na oltar domovine i spoznaje o vrijednosti slobode i mira.
Plakat s vukovarskom tematikom postavljen je u školskom hodniku, a učenici su o gradu heroju razgovarali na satovima razrednika, hrvatskog jezika i povijesti.

 
17. studenog 2009.
Danas je, u organizaciji školske knjižnice, gostovalo splitsko kazalište "Produkcija Z" izvevši lutkarsku predstavu Veliko putovanje maloga puža namijenjenu učenicima nižih razreda. Momčilo Popadić autor je ove lijepe priče o vrijednosti iskrenog prijateljstva koju je za kazalište prilagodila Dunja Adam. Lutke i scenografiju osmislio je Luči Vidanović dok se za veseli ugođaj pobrinula glazbena pratnja Duška Mucala i Ive Lesića. Učenicima se predstava svidjela, a njihova nasmijana lica garancija su da će ovakvih susreta još biti.
 
11. studenog 2009.
Nakon likovne izložbe prigodom obilježavanja stote obljetnice školstva u Otoku, a na prijedlog prof. Duje Jurkovića, pokrenuta je nova izvannastavna aktivnost – KIPARSTVO. Kod učenika je pobudila velik interes te su formirane tri grupe od 5. do 8. razreda. Pod vodstvom kipara učenici će, zasigurno oblikovati i stvoriti maštovita djela od gline te ih finalizirati u peći za pečenje keramike. S obzirom na oduševljenje učenika i umjetnika, ne sumnjamo da ćemo uskoro vidjeti prvu izložbu njihovih uradaka.
 
6. studenog 2009.
POSJET MUZEJU CETINSKE KRAJINE

Prošlog četvrtaka poslije nastave mi sedmaši i nekolicina osmaša, u pratnji učiteljica likovne kulture i povijesti, posjetili smo Muzej cetinske krajine u Sinju. Nakon kratke i ugodne vožnje autobusom došli smo u muzej gdje nas je dočekala kustosica gđa Vedrana i zanimljivom pričom nam približila prošlost naših predaka.
Fascinirali su nas zlatni nakit i razno drveno oruđe i oružje. Posebno nam se svidjela od bukve izrezbarena ašik soba s bogato izrezbarenim stolom, ormarom i prekrasno izrađenim šahovskim poljima.
Obogaćeni smo saznanjima da su brojna arheološka nalazišta u okolnim mjestima, a to su Čitluk, Vratnice, Žali i naš Otok.
Na kraju našeg kratkog, poučnog i zabavnog izleta popeli smo se na Kamičak i divili se prekrasnom pogledu na grad i okolicu.
Na povratku u Otok prepričavali su se dojmovi.

Katarina Tadić, 7.a
Tihana Pavlinušić, 7.a
Josip Perković, 7.a

 
30. listopada 2009.

Otočanke i Otočani ("dozvoljeno i ostalima") od danas, bilo gdje bili na kugli zemaljskoj možete preko interneta pogledati "live" video snimak dijela Otoka. Zbog, trenutno male prpusnosti školske internet veze mogući povremeni problemi pri konekciji. Unaprijed se ispričavamo.

NAPOMENA:Nakon klika na kameru treba upisati riječ "gost" u pravokutnik pored USERNAME i PASSWORD.

 
16. listopada 2009.
Na rijeci Cetini, na predjelu Kerepa, za učenike naše škole Športsko ribolovno društvo "DIDOVINA" iz Otoka organiziralo je edukaciju o sportskom ribolovu. Cilj ove akcije bio je, po izjavi Frane Ercega, predsjednika društva, razvijanje ljubavi prema sportskom ribolovu, prirodi i njenom očuvanju od zagađenja. Nakon edukativnog dijela akcije učenici su se natjecali čija će žaba izvesti duži skok. To natjecanje se održalo na izvoru Jezero u Zavirju. Na kraju su organizatori za sve učenike osigurali sendviče i sokove za okrjepu.
 
11. listopada 2009.
MISA ZAHVALNICA


Obilježavanje obljetnice…. završilo je svečanom sv. misom u župnoj crkvi sv. Luke u Otoku s početkom u 10.30 sati. Sv. misu je predvodio mještanin fra Bože Vuleta, gvardijan Samostana Čudotvorne Gospe Sinjske i zamjenik provincijala Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u koncelebraciji s fra Matom Matićem, župnikom, fra Božom Norac Kljajom, fra Stipicom Grgatom i fra Lukom Norac Kevom. Crkveni zbor pod ravnanjem s. Beatrice, uz pratnju na orguljama s. Mirte Mačina, izveo je svečanu sv. misu uz prigodne pjesme, među kojima je i skladba Krste Odaka, negdašnjeg župnika u Otoku. Na kraju sv. misi čestitke je uputio o. župnik a potom je otpjevan zahvalni himan Tebe Boga hvalimo i hrvatska himna Lijepa naša.

» Opširnije

 
10. listopada 2009.
SVEČANA AKADEMIJA
Vrhunac ovotjednog programa obilježavanja stote obljetnice školstva u Otoku bila je svečana akademija u općinskoj dvorani koja je bila premala da bi primila sve koji su željeli nazočiti svečanosti.
Među brojnim dragim gostima bili su ravnateljica Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje gđa Jasenka Đenović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje gosp. Vinko Filipović, savjetnik u Ministarstvu gosp. Ivan Milanović-Litre, dožupan Splitsko-dalmatinske županije gosp. Luka Brčić, načelnik Općine Otok gosp. Branko Samardžić, predsjednik HUROŠ-a gosp. Nikica Mihaljević, predsjednik Udruge ravnatelja Splitsko-dalmatinske županije gosp. Vlade Dragun, predstavnici izdavačkih kuća, brojni svećenici i časne sestre, ravnatelji škola iz cetinskog kraja, umirovljenici i bivši djelatnici naše škole i mještani Otoka.
Svečana akedemija počela je Lijepom našom, a onda su se nazočnima prigodnim riječima obratili ravnatelj Miroslav Jukić, načelnik Branko Samardžić, dožupan Luka Brčić, u ime Ministarstva gđa Jasenka Đenović i Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.
Slijedio je bogat kulturno-umjetnički program kroz koji su nas vodili Ivana Erceg i pjesnik Ante Nadomir Tadić-Šutra. U nastavku su se izmjenjivali pjevači, recitatori, glumci, glazbenici i plesači tradicionalnih i suvremenih plesova. Gromoglasni pljesak izmamili su glumci i recitatori za koje su tekstove pisali i uvježbali ih učiteljica Marija Jukić i učitelj Ljubo Bošković. Publiku je posebno oduševila folklorna skupina KUD-a Kamešnica koja je uz žensku i mušku reru i diplarske zvuke fra Stipice Grgata izvela Cetinsko i Alkarsko kolo. Akademija je završila himnom škole u izvedbi školskog zbora pod dirigenstkom palicom č.s. Beatrice Bakić uz glazbenu pratnju učiteljice Elvire Križanac.
Proslava 100. rođendana škole nastavljena prigodnim domijenkom u školskoj višenamjenskoj dvorani.
 
9. listopada 2009.
KAZALIŠNA PREDSTAVA
U okviru proslave stote obljetnice školstva u Otoku, Trg dr. Franje Tuđmana večeras je bio dupkom pun zahvaljujući glumcima Gradskog kazališta mladih Split. Publiku su oduševili Filip Radoš, Silvana Stanić, Josip Zovko, Vladimir Davidović i Franko Strmotić koji su, pred publikom željnom ovakvih kulturnih zbivanja, odigrali predstavu Mali libar Marka Uvodića Splićanina.
 
7. listopada 2009.
KONCERT

U punoj općinskoj dvorani održan je koncert Zorice Kondže u pratnji Joška Banova. Kao gosti nastupili su Sara Pavlinušić i Marija-Klementina Paleško na glasoviru, Mirta Grgat i Šimun Čarli Botica na gitari, a na kraju su fra Stipica Grgat i Zorica Kondža u duetu otpjevali Ave Mariu. Bila je to još jedna nezaboravna večer u sklopu obilježavanja stote obljetnice školstva u Otoku.

 
6. listopada 2009.
GOST PJESNIK I LIKOVNA IZLOŽBA

Drugog dana proslave, prijepodne, na satu poezije gost naše škole bio je pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra. Kao bivši učenik ove škole, posebno je bio inspirativan što su učenici prepoznali i s oduševljenjem ga prihvatili pozornu slušajući njegove recitacije. Također su se uključivali u rasprave i komentirali njegove pjesme. Pjesnika je na gitari pratila Mirta Grgat, učenica naše škole i polaznica glazbene škole u Otoku.

 

Danas je također otvorena likovna izložba otočkih umjetnika u novoizgrađenoj školskoj višenamjenskoj dvorani kao dio programa povodom obilježavanja stote obljetnice školstva u Otoku. Uvodnu riječ održao je ugledni akademski slikar Josip Botteri Dini naglasivši kako se s ovom izložbom otvara novo poglavlje u kulturnom životu Otoka. Otvaranje izložbe glazbeno su popratile Lucija Tadić na glasoviru i Ivana Biliškov na violončelu. Izložena su 34 djela pretežno s morskim motivima, motivima cetinskog kraja i religiozne tematike. Svoje umjetničke slike i skulpture izložili su Jozo Bašić, Dujo Jurković, Vjekoslav Sušić Jurić, Ivan Grgat i Neno Mikulić. Sveukupno ozračje s izložbe oduševilo je sve nazočne.

 
5. listopada 2009.
SIMPOZIJ
Danas, na Svjetski dan učitelja, počeo je tjedan obilježavanja stote obljetnice školstva u Otoku. Znanstveni simpozij "Škola i Otok kroz povijest " okupio je ugledne znanstvenike u novoizgrađenoj školskoj dvorani. Nazočni su bili brojni svećenici, učitelji i profesori povijesti, ravnatelji muzeja, novinari, mještani i učitelji naše škole. Počašćeni smo nazočnošću našeg načelnika Branka Samardžića i donačelnika Ivice Perkovića. Posebno nas je obradovao svojim dolaskom prof. dr. sc. Dragan Primorac.
Nakon što je muška klapa "Otok" otpjevala Lijepu našu, nazočnima se obratio ravnatelj Miroslav Jukić. Svima je zahvalio na dolasku s posebnim naglaskom na prof dr. sc. Dragana Primorca kojem smo zahvalni za dogradnju školske zgrade s dvoranom u kojoj smo se okupili. Simpozij je vodio ugledni profesor Filozofskog fakulteta iz Zagreba prof. dr. sc. Stipe Botica koji je otvorio simpozij s temom Tradicijska kultura Otoka na Cetini. Slijedili su: doc. dr. sc. Ivan Bošković s temom Literarne slike iz prošlosti Otoka, mr. sc. Ante Samardžić s temom Školstvo u Otoku do 1918. godine, prof. Ivan Botica s temom Otočki sjemeništarci u 20. stoljeću, prof. Dario Marković s temom Školstvo u Otoku između Prvog i Drugog svjetskog rata, prof. Boris Delić s temom Naseljavanje stanovništva na područje Otoka i Cetinskog kraja krajem 17. stoljeća i prof. Stjepan Marković s temom Ratna događanja u Cetinskom kraju u ožujku 1944. godine i osvrt na zločine u potkamešničkim selima.
Predstavljeni radovi bit će objavljeni u zborniku .

 
28. rujna 2009.
NAJAVA

Naša škola ove godine slavi stoti rođendan. Povodom te obljetnice od 5. do 11. listopada u školskim prostorima i na drugim mjestima u Otoku planiran je niz raznovrsnih događanja.

»Program proslave

 
3. rujna 2009.
OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

U ponedjeljak, 7. rujna prvi je nastavni dan u novoj školskoj godini. Tog dana učenici, u centralnoj školi trebaju doći u školu po sljedećem rasporedu:

  • u 8 sati učenici od 2. do 4. razreda
  • u 8 sati i 30 min. učenici 1. razreda
  • u 9 sati učenici od 5. do 8. razreda

U Područnim školama Ruda i Udovičići svi učenici trebaju doći u školu u 8 sati.

S obzirom da se na školskoj zgradi u Otoku još odvijaju građevinski radovi mole se učenici da budu pažljivi pri dolasku do škole i za vrijeme boravka u zgradi.

Ravnatelj

 
13. kolovoza 2009.
OBAVIJEST UČITELJIMA I UČENICIMA

Sjednica Učiteljskog vijeća i prvi dan popravnog ispita (II rok), koji su se trebali održati 19. kolovoza (srijeda), zbog radova na školskoj zgradi odgađaju se za 25. kolovoza (utorak).

Ravnatelj

 
6. kolovoza 2009.

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 24. srpnja 2009. godine donijela Odluku o financiranju nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za određene skupine kojima pripadaju pojedini učenici, odnosno njihovi roditelji. Ovaj tjedan je nekoliko ministarstava, na zajedničkom sastanku donijelo konkretne detalje vezano uz tu Odluku.

Opširnije

 
 
28. srpnja 2009.
OBAVIJEST RODITELJIMA

Molim Vas da, ako želite, po sljedećem rasporedu dođete u školu i ako među prikupljenim udžbenicima bude onih naslova koji se nalaze na popisu razrednog odjela vašeg djeteta da ih i preuzmete.

CENTRALAN ŠKOLA

Raspored je sljedeći:

  • 3. kolovoza (PONEDJELJAK) u 8 sati - PRVI razred
  • 3. kolovoza u 9 i 30 sati - DRUGI razred
  • 3. kolovoza u 11 sati - TREĆI razred
  • 3. kolovoza u 12 i 30 sati - ČETVRT razred
  • 4. kolovoza (UTORAK) u 8 sati - PETI razred
  • 4. kolovoza u 9 i 30 sati - ŠESTI razred
  • 4. kolovoza u 11 sati - SEDMI razred
  • 4. kolovoza u 12 i 30 sati - OSMI razred

PODRUČNE ŠKOLE

U PŠ Ruda i Udovičići podjela prikupljenih, rabljenih udžbenika za sve razrede obavit će se 3. kolovoza (ponedjeljak) u 8 sati.

 

Ravnatelj

 
24. srpnja 2009.
OBAVIJEST RODITELJIMA

Pošto je ukinuta zakonska odredba o nabavci udžbenika iz državnog proračuna, škola je prišla organizaciji podjele prikupljenih rabljenih udžbenika iz prošle školske godine. S tim ciljem poduzeli smo sljedeće korake:

  • Trenutno u školi, po razredima raspoređujemo udžbenike od prošle školske godine
  • Na ovoj stranici (desno- u stupcu Dokumenti) objavljen je popis učenika po odjelima u prvom i petom razredu
  • Također na ovoj stranici nalazi se i popis odabranih udžbenika po razrednim odjelima za školsku godinu 2009.-2010.
  • Kada rasporedimo sve rabljene udžbenike koji se nalaze u školi (za par dana), na ovoj stranici objavit ćemo raspored po kojem će roditelji moći preuzeti raspoložive udžbenike. Raspored će se napraviti po razredima, posebno za centralnu i područne škole.
  • Kada završi preuzimanje udžbenika koji se nalaze u školi roditelji će s popisima za razredni odjel svog djeteta (kojeg možete isprintati iz popisa s ove stranice) poći u knjižare i naručiti one udžbenike i ostale naslove koje nisu pronašli u školi.

Ako imate prijedloga ili pitanja vezanih za ovu obavijest kontaktirajte nas na e-mail: os-kamesnica@st.t-com.hr

Ravnatelj

 
 
19. lipnja 2009.
Načelnik općine i njegov zamjenik uručili nagrade najboljim učenicima naše škole.
» Opširnije
 
20. svibnja 2009.
Projekt "Škola za sve"

Danas je, za ovu školsku godinu završen Projekt "Škola za sve".

 

U afričkoj državi Kongo djeluje Hrvatska katolička misija čiji su članovi živi svjedoci neimaštine i gladi u toj zemlji gdje za jednu godinu školovanja djeteta treba platiti otprilike 100 EUR-a zbog čega većina tamošnje djece ne pohađa školu.
Povezavši se s članovima naše misije i upoznavši situaciju te djece, u našoj Područnoj školi Ruda je u 2007./ 08. školskoj godini pokrenuta plemenita akcija pomoći u njihovu školovanju.
U školskoj godini 2008./09. akciji su se pridružili učenici svih razreda centralne škole kao i Područne škole Udovičići, učitelji, ostali djelatnici škole i roditelji.
Prikupljeno je novaca za jednogodišnje školovanje dvadeset pet (25) učenika, ali neće se stati na samo jednoj godini njihova školovanja. Naime, svi razredi su prihvatili ideju da se kroz više godina novčanom potporom prati učenike koje se počelo na ovaj način pomagati.Treba istaći da ovom akcijom ne pomažemo samo djeci u Africi, već i našim učenicima jer ona ima veliko edukativno djelovanje. Naime, oduševljenje kojim su je učenici prihvatili već je dokaz da je to put razvoja humanih osoba koje neće živjeti samo za sebe i za koje će velika vrijednost biti život za druge, za one koji su potrebni naše pomoći.
Zbog provedene akcije svi smo sretni, učenici, učitelji, roditelji.
A kolika će tek biti sreća učenika u Africi!
Zaista, dobro je činiti Dobro.

 
18. svibnja 2009.
Tvrtka ALKOM d.o.o. iz Sinja danas je započela s raskrivanjem krova zgrade a time i označila početak radova. Prema potpisanom ugovoru rok do kojeg bi trebalo završiti svi radovi je kraj kolovoza.
 
15. svibnja 2009.
Danas je zadnji dan nastave u našoj školi.
Zbog početka radova na nadogradnji školske zgrade, učenici naše škole danas su zadnji put u učionicama u ovoj školskoj godini.
Đaci, dobro se odmorite i provedite na praznicima.Vidimo se na jesen.
 
22. travnja 2009.
Danas je postala pravomoćnom odluka da je izvođač radova na nadogradnji naše školske zgrade građevinska tvrtka ALKOM d.o.o. iz Sinja. Očekuje se da će radovi započeti za petnaestak dana.
 
8. travnja 2009.
U organizaciji naše školske knjižnice glumci «Produkcije Z», kazališta iz Splita izveli su u dvorani Općine Otok lutkarsku predstavu Keko Eko za učenike nižih razreda naše škole. To je jedna ekološka priča o očuvanju okoliša. Priču su pratili songovi s duhovitim i edukativnim tekstovima poznatih autora zabavne glazbe Duška Mucala i Ive Lesića. Atraktivna scenografija i lutke djelo su poznate autorice Luči Vidanović iz Rijeke.
Predstavi su prisustvovali učenici centralne škole i naših područnih škola Ruda i Udovičići. Predstava je postigla svoju svrhu u edukativnom pogledu, a bila je i vrlo zabana, te su učenici proveli ugodan školski sat i mogli naučiti kako trebamo čuvati okoliš jer ljepotom našeg okoliša čuvamo vrijednosti kojima je priroda našu domovinu obdarila.
 
27. ožujka 2009.
Kazališni studio iz Dubrovnika je u općinskoj dvorani za učenike sedmih i osmih razreda održao predstavu o velikom hrvatskom piscu Marinu Držiću povodom obilježavanja 500-te obljetnice njegova rođenja.
Ovom predstavom su ostvareni programi koji nadopunjuju školske sadržaje čime je data dragocjena pomoć učiteljima hrvatskog jezika u nastojanju da učenike uvedu u dramski svijet našega najvećega komediografa.
U izabrane prizore Držićeva djela na sceni su se uključivali i pojedini od nazočnih učenika i s pravom se može reći da je dvosatno vrijeme ove predstave bilo zabavno i, nadasve, korisno.

24. veljače 2009.
Danas je u našoj školi u organizaciji "ODBORA ZA MAŠKARE" održan maskenbal. Od ranog jutra po školskim hodnicima i učionicama vladala je neuobičajena žamorna i vesela atmosfera. Dok je još trajala nastava, školskim dvorištem i školskom zgradom prodefilirali su maskirani mališani i njihove tete iz Otočkog dječjeg vrtića "Žabica". Nakon održane nastave ispred sportske dvorane formirala se povorka maskiranih učenika i njihovih razrednika te krenula prema trgu u centru Otoka gdje je, uz radoznale poglede i pozorno slušanje mnogih Otočana, pročitana presuda KRNJI. Ovaj put je to bio MOBITEL. Kad smo ga spalili, maškare su se uputile u sportsku dvoranu gdje su uz ritmove glazbe prodefilirale pojedinačne maske i maske u grupama koje su se prijavile za natjecanje za izbor "naj maske". Nakon sat i pol programa učiteljsko povjerenstvo odabralo je "naj maske" učenika, a učeničko povjerenstvo je izabralo "naj masku" između maskiranih učiteljica i učitelja. Na kraju programa razrednici su učenicima podijelili krafne.
 
6. veljače 2009.
Danas je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisalo javni natječaj za odabir izviđača radova na nadogradnji naše školske zgrade. Inače, ovi radovi se pokreću i financiraju od strane našeg ministarstva i Svjetske banke u sklopu PROJEKTA- rad škola u jednoj smjeni. Početak radova je planiran u mjesecu svibnju a završetak pred početak iduće školske godine.
 
13. siječnja 2009.
Projekt "Škola za sve"
U rujnu 2007. godine učenici 2. i 3. razreda Osnovne škole "Kamešnica" Otok, Područne škole Ruda, zajedno s učiteljicom Katom Šimunović pokrenuli su humanitarni projekt pod nazivom "Škola za sve".
Projekt se sastojao u prikupljanju novčanih sredstava za školovanje jednog učenika u Africi, u državi Kongo, u Bukavu.
Na ideju su došli nakon razgovora s časnom sestrom Samuelom koja radi u misiji u zajednici Voix du Congo, župi Mater Dei. Pričala je o djeci bez roditelja, o nemogućnosti školovanja zbog nedostatka novčanih sredstava i slično.
Da bismo što bolje upoznali uvjete u kojima borave i način života te djece, pozvali smo u razred fra Mira Ančića, svećenika koji je boravio i radio u tom dijelu Afrike, da im pobliže o tome ispriča.
Ostali su zatečeni kad su na slikama vidjeli uvjete u kojima žive, rade i uče, ali im svejedno osmijeh ne silazi s lica.
Sredstva su prikupljali prodajom prigodnih čestitaka , plastične ambalaže, osobnom štednjom i na razne druge načine.
Prikupljeno su poslali u Afriku i tako pomogli školovanje dječaka iz mnogobrojne obitelji bez oca, učenika 2. razreda u trajanju od jedne godine.
Humanitarni projekt nastavljaju i dalje vođeni mišlju da svatko ima pravo na znanje.
Danas je taj projekt prihvaćen na sjednici Učiteljskog vijeća kao projekt cijele škole. Tako će od danas svaki razredni odjel naše škole (25) prikupljati pomoć za školovanje po jednog učenika.
 
5. siječnja 2009.

Meštri na zadatkuDanas je na školsku zgradu postavljena automatska bežična meteorološka stanica. Stanica je američke proizvodnje, tip DAVIS - Vontage Pro 2. Naša škola je već niz godina uključena u GLOBE projekt. U sklopu njega učenici zajedno sa svojim učiteljima (voditeljica je Gordana Cecić Sule) konstantno rade razna meteo praćenja i istraživanja, a dobivene podatke šalju u GLOBE centar u USA i koriste ih za školske projekte. Ova, automatska bežična vremenska stanica bit će im od velike pomoći u unapređenju njihovih budućih projekata. Pored učenika veliku korist od ove stanice zasigurno će imati i ostali Otočani, a posebno otočki poljoprivrednici jer je naša novopostavljena postaja ujedno uključena u CROMETEO - mrežu automatskih vremenskih stanica. Na njihovoj web stranici: www.pljusak.com klikom na našu postaju (Otok Dalmatinski) dobit će te uvid u niz brojčanih i grafičkih meteo podataka koji su u relnom vremenu. Osim toga, konstantno je prisutna 48 satna vremenska prognoza za Otok.

 
Arhiva | Arhiva 2020 | Arhiva 2019 | Arhiva 2018 | Arhiva 2017| Arhiva 2016 | Arhiva 2015 | Arhiva 2014 | Arhiva 2013 | Arhiva 2012 | Arhiva 2011 | Arhiva 2010 | Arhiva 2009 | Arhiva 2008 | Arhiva 2007 | Arhiva 2006
Pretraľi Web
dokumenti
Školski kurikulum za šk. god. 2010.- 2011.
 
» POPIS ODABRANIH UDŽBENIKA PO RAZREDNIM ODJELIMA ZA ŠKOLSKU GODINU 2010.-2011.
 
» POPIS UČENIKA PO ODJELIMA ZA PRVI I PETI RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2010-2011
 
» Statut škole
   
» Pravilnik o pedagoškim mjerama
   
» PRIJEDLOG NACRTA Nacionalnog okvirnog kurikuluma za PO i opće obvezno obrazovanje u OŠ i SŠ