Vrijeme u OTOKU Pored USERNAME i PASSWORD upiši "gost"

OTOK trenutno


 

 
Početna stranica
 
26. prosinca 2012.

Božić u našoj školi

Uistinu je rijetkost primiti poklon oblikovan od ljubavi i žrtve, izabran s pažnjom i obvijen svim darovateljevim uzbuđenjem. No, naša djeca i učitelji su nam još jednom pokazali da nije i nemoguće. Prošli tjedan su nas na najljepši mogući način uveli u blagdansko raspoloženje.
I, kao što nije stvar u božićnom kolaču nego u željnom iščekivanju da bude pripravljen, tako se kroz cijeli prosinac nestrpljenje moglo osjetiti i u našoj školi, među našim učenicima. Brinuli su o svakom detalju, veselo pjevušili božićne pjesme, pripremali božićni sajam… Sve je kulminiralo božićnim priredbama koje su se odvijale u područnim i matičnoj školi. Veselim igrokazima, recitacijama, plesom i pjesmom izmamili su osmijeh na naša lica. Sva pretjerana očekivanja od Božića, sav materijalizam i želja za „savršenim“ izgubili su se u ponosnim pogledima dragih roditelje, u čaroliji zajedništva.
A da sav teret ne padne na djecu pobrinuli su se učitelji koji su okupljene za kraj pozdravili pjesmom „On dolazi“. Došao nam je Božić, rođenje Betlehemskog djeteta, blistav i vruć komadićak ljeta usred zime.

Zrinka Mužinić - Bikić

 
 
17. prosinca 2012.
N A J A V A
Božićni sajam

U četvrtak od 9 do 12 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Otoku organizira se Božićni sajam. Na njemu će učenici naše škole prodavati ukrasne i uporabne predmete koje su proteklih dana izrađivali u sklopu raznih sekcija unutar učeničke zadruge "BLAGA KAMEŠNICE". Sav prikupljen novac upotrijebit će se u humanitarne svrhe. Pozivamo sve Otočanke i Otočane da nam se pridruže i odazovu ovoj hvalevrijednoj akciji.

Članovi zadruge

 
8. prosinca 2012.

„Sv. Niko svijetom šeta, traži djecu svoju, jer za svako dobro dijete ima stvarcu koju.“ 
Kao što znate naša je škola prepuna dobre djece pa sv. Nikola nije imao problema pronaći nas. Došao je, kao svake godine, posjetiti učenike nižih razreda i podijeliti im poklone koje su za njih pripremile njihove učiteljice. Ipak, naša su ga djeca preduhitrila s darivanjem te mu poklonila najljepši poklon za njegov dan. Učenice 4.a razreda su sa svojom učiteljicom pripremile ekološki poučan igrokaz „ZA NIKOLINJE“ autorice Verice Glavan.
Sv. Nikola se obradovao što i njega netko dariva te je, iako jako zauzet jer je morao obići još mnogo djece, vrtića, škola, izdvojio za nas neko vrijeme. Uz poklone je djeci podijelio i nekoliko savjeta kako se trebaju ponašati. Svi su bili presretni i jedva su čekali doći mu malo bliže i uzeti svoje slatke zalogaje.

Zrinka Mužinić - Bikić

 
 
30. listopada 2012.

Dan zahvale za plodive zemlje

Prošli utorak (23.10.) na glavnom trgu je održana svečanost povodom obilježavanja Dana kruha – Dana zahvale za plodove Zemlje.
Naši učenici su, zajedno s mamama, bakama i svojim učiteljicama, na najljepši mogući način zahvalili Bogu na svim plodovima, radostima i darovima kojima smo tijekom godine bili blagoslovljeni. Školski prostori su bili posebno okićeni prigodnim ukrasima, a od samog jutra se kroz školske klupe širio miris friškog kruha, peciva i kolača.
Svečanost na trgu je započela molitvom, blagoslovom i prigodnim govorom  fra Mira Ančića. Nakon toga su nam učenici 1.a razreda pokazali kako izgleda Ostvareni san, učenici 2.b razreda su izveli prigodni igrokaz. Na kraju programa su učenice 2.a, Andrea Laco i Mihaela Mijoč, otpjevale pjesmice Palačinka i Kruh. 
Svu kreativnost koju su i ove godine pokazala djeca, mame i bake izložili smo na zajedničkom stolu na Trgu Franje Tuđmana. Naš stol je postao prava mala prodavaonica mašte gdje su posjetitelji kupnjom proizvoda pokazali koliko cijene obilje koje blagujemo. Stol je do kraja svečanosti ostao prazan, kruh se nije bacao te smo na taj način pokazali djeci prave vrijednosti koje nam nose Dani zahvalnosti za plodove Zemlje. Novac koji je prikupljen će biti upotrijebljen za nabavku materijala potrebnih za rad Učeničke zadruge. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, a posebno mami naše učenice Sare Milanović Litre koja je pekla uštipke te donirala novac od prodaje za našu Zadrugu.

 
29. listopada 2012.

Učenička zadruga "Blaga Kamešnice"

Dragi učenici, roditelji i ostali sumještani,
ovim putem vas obavještavamo da je u ovoj školskoj godini osnovana Učenička zadruga "Blaga Kamešnice". Zadruga je dragovoljna interesna učenička organizacija, koja pridonosi postizanju odgojno-obrazovnih i društveno-gospodarskih ciljeva škole jer kao oblik izvannastavne aktivnosti učenicima omogućuje stjecanje radno-tehničkog, ekološkog, gospodarskog, društvenog i etnoodgoja i obrazovanja te razvoj sposobnosti i korisno provođenje slobodnog vremena.
Članovi Zadruge mogu postati bivši i sadašnji učenici, roditelji te ostali kao vanjski suradnici.
Ponuđeno je 8 raznih sekcija u kojima svatko može prepoznati svoje interesno područje. Kroz te sekcije članovi će imati priliku upoznati ljekovito bilje našeg kraja (izleti u prirodu, sadnja bilja, proizvodnja biokozmetike i sl.), plodove koje nam nudi ovdašnja priroda i od kojih ćemo proizvoditi čajeve, sirupe i džemove. Nadalje, izrađivat ćemo etnosuvenire, razne ukrase, nakit i ostalo. Također, planiramo i brigu o školskom polju gdje ćemo sijati kukuruz i suncokret. Svoje proizvode ćemo predstavljati na smotrama i sajmovima diljem Hrvatske.
Pozivamo vas da se i vi učlanite u našu Zadrugu te tako postanete dio naše školske zajednice. Igrajmo se, učimo i rastimo zajedno J

 
 
19. listopada 2012.

Povodom Dana Općine tradicionalno i ove godine održana je Žabarijada na kojoj su sudjelovala djeca iz vrtića Žabica i učenici osnovnih škola s područja Sinja i Cetinskog kraja. Učenici su se natjecali čija će žaba duže odskočiti i tim skokom odnijeti pobjedu. Naša škola je bila apsolutni pobjednik. Prvo mjesto osvojili su učenici 8.b razreda Mate Bilokapić i Bruno Mikulić sa svojim žapcem Reponjom koji je skočio 92 centimetra. Drugo mjesto pripalo je žapcu Ribici koji je skočio 90 cm. Za njegov uspješan skok su se pobrinuli Gabrijel Vugdelija i Lucija Milanović Litre učenici 1.b razreda. Treće mjesto osvojio je žabac Grivaš sa skokom od 86 cm. Njega su pripremali Martin Bašić i Marko Milanović Trapo učenici 7.b razreda. Najuspješniji učenici su dobili i prigodne nagrade, pehare i ribički pribor koji im je omogućila Športsko- ribolovna udruga Didovina  koja je ujedno i bila organizator ovogodišnje Žabarijade.

 
17. rujna 2012.

Dana 14.09. 2012. u našoj školi održano je educiranje prvašića  o snalaženju i sigurnosti u prometu. Predavanje su održali predstavnici Autoškole Semafor i prometni policajci. Kroz razgovor i igru prometni policajac pokazao je učenicima  znakove rukama i položajem tijela koje je potrebno naučiti kako bi bili sigurni u prometu. Animacijom, fotografijama i prezentacijama učenici su uočavali nepravilnosti u ponašanju na cesti kao i situacije koje ugrožavaju njihov život. Predavanje je bilo veoma poučno i interesantno.  Na kraju edukacije, djeci je podijeljen edukativno - promidžbeni materijal MUP – a.

 
1. rujna 2012.
OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

U ponedjeljak, 3. rujna prvi je nastavni dan u novoj školskoj godini. Tog dana učenici u centralnoj školi trebaju doći u školu po sljedećem rasporedu:

  • u 8 sati učenici od 2. do 8. razreda
  • u 9 sati učenici 1. razreda

U Područnim školama Ruda i Udovičići svi učenici trebaju doći u školu u 8 sati.

Od ove školske godine u našu školu prestaje upotreba klasičnih imenika i dnevnika rada i uvodi se e-Dnevnik. To znači da će se tijekom školske godine svi podatci o učenicima i nastavi evidentirati u internet aplikaciji. Oni će učiteljima i stručnoj službi škole biti dostupni na svakom računalu koje je vezano na internet, bilo u školi ili izvan nje. Učenici će također moći vidjeti svoje ocjene putem računala, a uz njihovu dozvolu i roditelji. Svi učenici, podrobnije informacije o ovom projektu dobit će u školi od svojih razrednika a roditelji na roditeljskim sastancima.

Ravnatelj

 
 
2. srpnja 2012.

DANAS su u općinskoj dvorani, tradicionalno već četrnaestu godinu podijeljene nagrade najboljim učenicima pojedinog razrednog odjela u protekloj školskoj godini. U pratnji učenika bili su njihovi učitelji i ponosni roditelji. Za najboljeg učenika cijele škole priznanje je primila Matea Katić,učenica 8. b razreda.

 

 

 

 

 

 

 

Čestitamo.

 
 
3. lipnja 2012.

DAN ŠKOLE Jučer se u našoj školi priredbom, održanoj u sportskoj dvorani i dvodnemnim izletom djelatnika završilo obilježavanje rođendana škole - DANA ŠKOLE. Sam program obilježavanja tog dana započeo je prije petnaestak dana sportskim natjecanjima a završio Izletom djelatnika u Istru. Foto galerija, koja će uskoro biti objavljena vjerujemo da će vam dočarati zanimljivost tih događanja.

 
27.svibnja 2012.
Izlet u Zadar

Dana 25.5.2012.g. učenici 3.a i 3.b razreda naše škole sa svojim učiteljicama, posjetili su, u sklopu jednodnevnog izleta u Zadar i Vojnu bazu Zemunik.
Srdačno su dočekani i upoznati sa vojnim zrakoplovima i protuavionskim naoružanjem.
Oduševljeni viđenim, u znak zahvalnosti i u trajno sjećanje na ovaj susret, učenici su posadili maslinovo drvce u botanički vrt baze u blizini Vojne kapelice.Tako će ime OŠ KAMEŠNICA-OTOK biti trajno upisano u Vojnoj bazi Zemunik.

Zahvaljujemo domaćinima i vidimo se za četiri godine!

                                                                                                                  Sanja Gusić 

 
19. svibnja 2012.
Terenska nastava na Mosoru

Učenici tri odjela petog razreda sa svojim razrednicama proveli su jedan nastavni dan na Mosoru. Kako im je bilo dočarat će vam putopis i foto galerija.

satnica

 
30. travnja 2012.
Kao što je i najavljeno, emisija o našoj školi emitirana je u petak a reprizirana u nedjelju. Svi oni koji su slušali emisiju, naši učenici ili njihovi roditelji a posebno oni koji nisu toliko vezani uz našu školu vjerujem da su proveli ugodnih 30-ak minuta informirajući se gdje se nalazimo, kakva nam je povijest, što naši učenici i učitelji rade izvan redovne nastave i kakvi su nam planovi za budućnost. Novinarska ekipa, koju su pripremali učitelji: Zrinka Mužinić-Bikić, Helena Ratković-Šepček, Josip Alebić i Jelena Vrančić odradila je odlično svoj posao. Očekujem da ćemo ubrzo na školu dobiti snimku emisije i da će je, svi koji to žele moći poslušati na ovim stranicama.
 
 
25. travnja 2012.
Festival znanosti

Danas su učenici naše škole u pratnji učitelja posjetili nekoliko predavanja i demonstrcija na FESTIVALU ZNANOSTI u Splitu. To su bili uglavnom učenici koji pohađaju dodatnu nastavu iz biologije, kemije, fizike, informatike i robotike. Impresije nakon povratka bile su jako pozitivne.

2

 
24. travnja 2012.

Danas su u našoj školi novinar Radio Splita, Stipe Božinović i učenici naše škole snimali radijsku emisija "MI SMO NA REDU". To je polusatna emisija u kojoj se škole naše županije slušateljstvu predstavljaju sa svojim posebnostima . Snimanje je proteklo u ležernoj atmosferi i vjerujemo da će u petak, 27. travnja u 18 sati (repriza u nedjelju, 29. travnja u 11 sati) kada snimka bude emitirana na radiju, biti ugodna i interesantna za slušanje i naša škola predstavljena u najljepšem svjetlu.

Novinarska ekipa

 
 
19. travnja 2012.
Promocija knjige Stradanja podno Kamešnice od 25. do 29. ožujka 1944.

 

Jučer su u školskoj polivalentnoj dvorani, popunjenoj do posljednjeg mjesta, svoju knjigu Stradanja podno Kamešnice od 25. do 29. ožujka 1944. predstavili Stjepan Marković, autor i Stjepan Bekavac, urednik knjige. Promocija knjige bila je namijenjena učenicima osmog razreda i djelatnicima Škole. Svi su s velikim interesom  slušali zanimljiva izlaganja urednika i autora o nastanku knjige, poteškoćama s kojima su se susretali pri sakupljanju povijesne građe te o stradanju nedužnoga civilnoga stanovništva u tadašnjoj župi Cetina za vrijeme Drugoga svjetskog rata.
Potresne priče preživjelih, detaljni opisi stradanja, mnoštvo fotografija i prava, dokumentirana  istina o onome  što se tih hladnih burnih dana na kraju ožujka 1944.  uistinu događalo na ovom području, preporuka su ovoj knjizi koju bi bilo vrijedno pročitati.

 
12. travnja 2012.

U našoj školi 11. travnja 2012. održana je zanimljiva edukacija učitelja i učenika. Na poziv ravnatelja gospodina Miroslava Jukića, OŠ Kamešnica posjetili su debatni treneri Hrvatskog debatnog društva iz Zagreba: Nika Jelaska i Dino Parađina.
Na edukaciji o debati sudjelovali su učitelji i učenici osnovnih škola: Trilj, I. Lovrić iz Sinja, I. Mažuranića iz Obrovca Sinjskog, Ante Starčevića iz Dicma, Dinka Šimunovića iz Hrvaca i naše škole.
Na početku smo se prvo podijelili u dvije grupe. Učenici su učili osnove debate s Dinom, a mi učitelji smo proveli tri i pol sata s Nikom koja nam je izlagala o tome kako debatu iskoristiti za poboljšanje komunikacije na svim razinama ( s učenicima, roditeljima i kolegama) , a zatim smo pričali o debati kao nastavnoj metodi. Dosta veliki broj nazočnih učitelja koristio je formu rasprave u nastavi, a Nika nam je dala još mnogo korisnih savjeta. Istaknula je da je debatu poželjno koristiti što više jer je u takvom obliku učenja nastava usmjerena na učenike i njihove afinitete, pa se kod njih potiče razvijanje kritičkog mišljenja . Suvremene didaktičke teorije ističu važnost interaktivnog vođenja nastave. Rasprava odnosno razne strukturirane metode rasprave jedan su od najkorisnijih, primjenjivijih i učenicima zabavnijih načina postizanja tog cilja.
Neki od nazočnih već imaju debatne klubove u svojim školama ( kao npr. naša), a u nekima će se ti klubovi tek osnovati. To nam je svima želja, jer za sada nema dovoljno klubova te je nemoguće organizirati turnire na kojima bi djeca sudjelovala i učila debatirati sa svojim vršnjacima. Naime, najveći broj klubova nalazi se u Zagrebu i Rijeci, što nama iz Dalmacije predstavlja problem, pa bismo s osnivanjem klubova dobili mogućnosti organiziranja turnira i županijskih natjecanja na našem području.
Svi oni koji žele znati više o debati i o ljetnoj debatnoj školi za učenike i učitelje, mogu posjetiti mrežnu stranicu Hrvatskog debatnog društva www.hdd.hr.
Na kraju, i mi učitelji te naš ravnatelj okušali smo se u debati; premda vrlo suzdržani na početku, u konačnici smo se pokazali vješti govornici, pa se razvila vrlo živa rasprava.

 
4. travnja 2012.
Kazališna predstava

Bliži nam se Uskrs te je u našoj školi izvedena prigodna predstava „Jaje lutalica“. Predstavu su izvela djeca različitih uzrasta (od 2,5 do 14 godina), članovi Sinjskog pučkog kazališta.
Svi nazočni su s oduševljenjem promatrali kako izgubljeno jaje pokušava naći svoj put kući u sigurno okrilje svoje mame. Na tom putu se suočilo s nizom strahova i naizgled opasnih životinja – pas, mačka, vuk, medo, lisica i drugi. Ipak, kada je osvanula zora, priča je sretno završila i jaje nije postalo kajgana čega se cijelo vrijeme pribojavalo, već se raduje uskrsnom stolu gdje će biti nečija pisanica.
Nakon predstave, mnoštvo okupljene djece sa zadovoljstvom je zajedno zaplesalo pačji ples.

 
20. ožujka 2012.

DANI TEHNIČKE KULTURE U OTOKU

U našoj školi od 14. do 16. ožujka održali su se Dani tehničke kulture u suorganizaciji škole i županijske Zajednice tehničke kulture.
Samo otvaranje Dana bilo je u polivalentnoj školskoj dvorani gdje smo ugostili pomoćnika županijskog pročelnika, Antu Radovčića, Ivicu Pivačića – predsjednika Zajednice i Društva inovatora, Maju Novaković – tajnicu  Zajednice te druge brojne goste – prijatelje naše škole. Oni su nam uputili riječi zahvale i zaželjeli mnogo uspjeha u radionicama te izrazili nadu za daljnjom suradnjom.

Na radionicama je sudjelovalo preko 250 učenika pod mentorstvom dipl. ing. Tonija Jagnjića, učiteljice iz robotike Marije Jukić, učitelja Filipa Ratkovića te astronoma Zorana Kneza. Održale su se radionice iz robotike poput izrade i programiranja semafora, zrakoplovnog modelarstva gdje smo izrađivali avione od papira i balze te radionice iz fototehnike i astronomije. U ugodnom ozračju večeri promatrali smo konjukciju Jupitera i Venere.

U sklopu Dana u školskom holu Društvo inovatora Dalmacije postavilo je izložbu "INOVATORI POKREĆU SVIJET".

 
 
12. ožujka 2012.
NAJAVA

U našoj školi u organizaciji županijske Zajednice tehničke kulture i naše škole od 14. do 16. ožujka organiziraju se Dani tehničke kulture. U sklopu tih Dana učenici će slušati predavanja i sudjelovati na radionicama iz astronomije, robotike, foto tehnike i zrakoplovnog modelarstva. Pored navedenog, društvo županijskih inovatora postavit će u školu izložbu pod nazivom "Inovatori pokreću svijet". Svečano otvaranje biti će u srijedu (14. ožujka) u 15 sati.

satnica

 
8. ožujka 2012.
Raspisan natječaj za domara-ložača (zamjena)

Danas je raspisan natječaj za radno mjesto domara-ložača u našoj školi. Radno mjesto je na određeno vrijeme.

 
22. veljače 2012.
Maskenbal

Jučer je u našoj školi održan maskenbal. Ako niste bili njegov sudionik riječju i slikom pokušat ćemo predočiti što ste propustili. A vjerujte nam, puno toga lijepoga. Svim sudionicima (učenicima, učiteljima, roditeljima, sponzorima i "Mačkarskoj udruzi -Otok") zahvaljujemo na uloženom trudu u maštovitoj kreaciji kostima i odličnoj organizaciji.

 
21. veljače 2012.
Raspisan natječaj za tajnika-cu (zamjena)

Danas je raspisan natječaj za radno mjesto tajnika-ce u našoj školi. Radno mjesto je na određeno.

 
14. veljače 2012. ----------------------------------------18:30-------------------------------------------------
Obavijest učiteljima, učenicima i roditeljima PŠ Ruda
Od sutra počinje nastava u Područnoj školi Ruda. Autoprijevoznik LITRE TOURS najavio je da će,također od sutra, prema ustaljenom rasporedu početi prevoziti učenike viših razreda u Otok.
ravnatelj
 
13. veljače 2012. ----------------------------------------17:00-------------------------------------------------
Obavijest učiteljima, učenicima i roditeljima

Sutra će se nastava redovno održavati u centralnoj školi u Otoku i PŠ Udovičići. U PŠ Ruda nastave neće biti, jer prometnice u blizini škole nisu u zadovoljavajućem sigurnosnom stanju.
Zbog skliskih cesta i puteva te snijega na krovovima, učenici se pozivaju na pojačan oprez.
Sutra su predviđena natjecanja iz matematike i geografije.
Natjecanje iz matematike počinje u 10:00 sati, a iz geografije u 13:00 sati.

ravnatelj

 
12. veljače 2012. ----------------------------------------15:00-------------------------------------------------
Obavijest učiteljima, učenicima i roditeljima

Zbog, i dalje povremenih padalina i neraščišćenih prilaza školi i školskog dvorišta nastava se neće održati ni sutra, u ponedjeljak 13. veljače.

Preksutra, u utorak (14. veljače) nastave će biti, a nastavni satovi i ostale aktivnosti održavat će se prema predviđenom rasporedu za taj dan.

ravnatelj

 
8. veljače 2012. ----------------------------------------18:00--------------------------------------------------
Obavijest učiteljima, učenicima i roditeljima

Danšnja odluka županijskog kriznog stožera istovjetna je kao i prije 2 dana a to znači da se nastava neće održavati do daljnjeg. Idući sastanak stožera, na kojem će se odlučivati hoće li nastave u ponedjeljak bit ili ne održat će se u nedjelju u 10 sati. Odluku ćete moći pročitati na ovom mjestu ili je saznati iz drugih medija.

ravnatelj

 
6. veljače 2012. ----------------------------------------19:35--------------------------------------------------
Obavijest učiteljima, učenicima i roditeljima

Županijski krizni stožer danas je donio odluku da nastave neće biti ni sutra (utorak) i preksutra (srijeda). U srijedu će donijeti odluku o mogućim daljnjim odgodama nastave.

ravnatelj

 
5. veljače 2012. ----------------------------------------17:45--------------------------------------------------

Obavijest učiteljima, učenicima i roditeljima

Zbog izuzetno visokog snijega i neočišćenih prilaza školi, i sutra, 6. veljače (ponedjeljak) neće se održati nastava. Informacija za utorak biti će, također objavljena na ovom istom mjestu tijekom sutrašnjeg predvečerja.

ravnatelj

 
3. veljače 2012.
Obavijest učiteljima, učenicima i roditeljima

Danas, 3. veljače (petak) zbog vremenskih nepogoda neće se održati nastava. Informacije za idući tjedan biti će objavljene, na ovom istom mjestu, u nedjelju ili u ponedjeljak u jutro.

ravnatelj

 
19. siječnja 2012.

Obavijest učenicima i roditeljima

Dana 21. siječnja (subota) 2012. godine, s početkom u 18h, u Press centru glavnog nometnog stadiona u sklopu Sportskog centra Hrvatskih vitezova u Dugopolju, održat će se besplatno predavanje o mogućnostima dobivanja ženskih i muških sportskih stipendija na američkim sveučilištima.  Predavanje je namijenjeno mladim sportašicama i sportašima koji trenutno pohađaju srednju ili osnovnu školu te njihovim roditeljima. Sportovi kojima je namijenjeno ovo predavanje su nogomet, košarka, odbojka, tenis, mačevanje, streljaštvo, plivanje, vaterpolo i veslanje.

 Gost predavač i organizator je dr.sc. Ljudevit Pranić, bivši student sportaš i primatelj američke sportske stipendije na University of Tulsa (1994.-1998.), dobitnik prestižne sveučilišne sportske nagrade "All-American", te bivši pomoćni trener ženske teniske momčadi na Temple University (2000.-2002.). Ljudevit je stekao titulu sveučilišnog prvostupnika (baccalaureus) na University of Tulsa. Magistrirao je i doktorirao na Temple University. Od 2007. godine živi u Hrvatskoj, gdje predaje na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

 U SAD-u je radio, studirao i živio sveukupno više od 12 godina, te je izvrsni poznavatelj cjelokupnog sustava sveučilišnog sportskog stipendiranja i natjecanja. Navedeno predavanje pružit će informacije i odgovore na sljedeća pitanja:

  •  Bavljenje sportom – želje i stvarnost?
  •  Što je američka sveučilišna sportska stipendija (vrste, iznosi, te što pokrivaju)?
  •  Vjerojatnost dobivanja sportske stipendije?
  •  Kriteriji dobivanja sportske stipendije?
  •  Načini dobivanja sportske stipendije?
  •  Kada započeti cijeli postupak?
  •  Primjeri sveučilišnih kampusa u SAD-u

Za sve upite i dodatne informacije posjetite www.playstudybe.com odnosno kontaktirajte Ljudevita na mob: 091-235-2529 ili e-poštom na info@playstudybe.com.

 
 
13. siječnja 2012.

Priojekt ICT Edu

Prepoznajući potrebe korisnika iz sustava školstva vezane uz informiranje i edukaciju o kvalitetnoj i svrsishodnoj primjeni informacijsko-komunikacijske tehnologije u svom radu, CARNet je pokrenuo projekt pod nazivom Informacijsko-komunikacijska tehnologija u obrazovanju – ICT Edu. Projekt se odvija u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i Agencijom za odgoj i obrazovanje.
Cilj je projekta upoznati sve učitelje, nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj s brojnim sadržajima i uslugama koje im pruža MZOŠ i CARNet, te ih o nekim sadržajima detaljnije educirati. Kako je ciljana skupina prilično brojna (oko 51 000 učitelja i nastavnika), projekt je pažljivo osmišljen vodeći brigu o dosadašnjoj mreži na kojoj se temelji njihova edukacija.
Projektom ICT Edu uvode se dvije velike novine u sustav edukacije nastavnika, a to su ujednačena edukacija svih odgojno-obrazovnih djelatnika u osnovnim i srednjim školama, kao i izvođenje edukacije u svim školama. Naime, po prvi puta svi nastavnici dobivaju edukaciju bez potrebe putovanja u regionalna ili državna središta što školama i samim nastavnicima omogućava neometano provođenje nastave i izostajanje putnih troškova sudionika edukacije. Ovaj model prihvaćen je kao izvrstan oblik daljnje edukacije nastavnika i iz ostalih područja rada.
U prvoj fazi završena je edukacija učitelja i nastavnika u njihovim školama kroz sadržaje Modula 1. Sadržaji koji su bili obuhvaćeni u prvom ciklusu - Modulu 1 su:

  • AAI@EduHr elektronički identitet
  • Sigurnost na Internetu
  • Komunikacija elektroničkom poštom (CARNetov webmail)
  • Portal za škole

U drugoj fazi, koja je u našoj školi za prvu grupu učitelja započela danas, održana je edukacija iz sadržaja Modula 2.

Sadržaji Modula 2 su:

  • Učilica (samo osnovne škole)
  • Nacionalni portal za učenje na daljinu Nikola Tesla
  • Portal Edu.hr

Radionica za drugu grupu održat će se 19. ožujka.

 

 
Arhiva | Arhiva 2020 | Arhiva 2019 | Arhiva 2018 | Arhiva 2017 | Arhiva 2016 | Arhiva 2015 | Arhiva 2014 | Arhiva 2013 | Arhiva 2012 | Arhiva 2011 | Arhiva 2010 | Arhiva 2009 | Arhiva 2008 | Arhiva 2007 | Arhiva 2006