Vrijeme u OTOKU Pored USERNAME i PASSWORD upiši "gost"

OTOK trenutno


 

 
Početna stranica
 
16. prosinca 2013.
NAJAVA - Božićni sajam
Sutra, na trgu u Otoku članovi učeničke zadruge "BLAGA KAMEŠNICE" priređuju prodajnu izložbu svojih proizvoda. Njihove ruke, od početka školske godine marljivo su radile. Zato vjerujemo da će te to prepoznati i obradovati sebe, svoju obitelj ili prijatelje s nekim od uradaka naših "zadrugara". Vidimo se.
 
9. prosinca 2013.
Sveti Nikola stigao u našu školu

Povodom blagdana Svetog Nikole, dana 6. prosinca, našu školu, glavom i bradom upravo je on posjetio.
Djeca su s nestrpljenjem čekala njegov dolazak, a učenici 1.a, 2.a i 4.a razreda pripremili su kratki program za doček. Sveti Nikola im je zahvalio na lijepim recitacijama i pjesmama, šalio se i razgovarao s njima, a za kraj im je podijelio prigodne poklone. Nadamo se da ćemo i u budućnosti  na taj način oduševljavati naše učenike.

 
25. studenog 2013.

Odlazak u kino 

Dana 21. studenog 2013, učenici razredne nastave, zajedno sa svojim učiteljicama, išli su u kino u Sinj pogledati igrani film „Šegrt Hlapić“. Učenici su bili oduševljeni filmom a jedan od dokaza za to je i spontani pljesak odobravanja koji se prolomio za vrijem predstave. Zanimljivo je da su i najmlađi učenici zapamtili sve najvažnije događaje, pa čak i detalje filma, što svjedoči o velikoj pažnji kojom su pratili film. Ovakav način održavanja nastave nastojat ćemo, s vremena na vrijeme prakticirati i dalje.
 
19. studenog 2013.
Jučer je nastava u našoj školi prekinuta tijekom drugog školskog sata zbog potresa. Učenici su bili vidno uznemireni nakon tog događaja a vladala je i neizvjesnost što slijedi nakon tog prvog udara. Nakon kolzutacije s članovima školskog odbora i Nevenom Ćurkovićem, voditeljem službe za društvene djelatnosti u Uredu državne uprave naše županije odlučili smo prekinuti nastavu za taj dan.
 
18. studenog 2013.
"ZDRAV ZA 5" - Preventivna edukacija

Ovog tjedna u našoj školi je započela provedba projekta „Zdrav za 5“. Radi se o nacionalnom preventinom projektu Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, koji je usmjeren prema suzbijanju svih oblika maloljetničkih ovisnosti te pružanju pozitivnih životnih vrijednosti.
Tijekom godine, a pogotovo za vrijeme mjeseca borbe protiv ovisnosti, policijski službenici provode edukacije učenika osnovnih i srednjih škola, organiziraju javne tribine, radionice i druge manifestacije, kojima je cilj podizanje razine svijesti kod učenika o opasnostima sredstava ovisnosti i jačanja uvjerenja o njihovoj štetnosti.
Na satovima razrednika osmih razreda u našoj školi je prošli tjedan policijski službenik Neno Marić uspješno odradio prvi korak i upoznao djecu s problematikom konzumiranja alkohola te s posljedicama koje mogu pratiti samo jednu pogrešnu odluku u životu. Djeca su sa zanimanjem slušala priče iz prakse i, nadamo se, izvukli pouku o tome kako se odgovorno ponašati. Idući tjedan imat će priliku upotpuniti sliku pogledom iz liječničkog kuta, kada će ih djelatnica Zavoda za javno zdravstvo upoznati sa štetnim utjecajem alkohola na zdravlje.
Dragi učeniče, draga učenice, odgovornost je na tebi. Sjeti se – jedna odluka može promijeniti tvoj život. Ti odlučuješ!

 
14. listopada 2013.
PRVAŠIĆI I PROMET 

Predavačica sinjske autoškole „Semafor“ i djelatnik  Policijske postaje Sinj, dana 11. 10. 2013. održali su vrlo poučno predavanje pod nazivom „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu.“ Prvašići iz centralne škole i područnih škola u Rudi i Udovičićima, aktivno su sudjelovali u realizaciji projekta. Za svoj angažman dobili su prigodne poklone i zapjevali pjesmicu semafor: 

      

Na uglu moje ulice
Semafor stalno stoji
Kad smiješ prelaziti
Vidiš po zelenoj boji.
Crveno, zeleno
Uvijek dobro pazi
Kada vidiš crveno
Stoj da te što ne zgazi.

 

 
4. rujna 2013.
POZDRAV PRVAŠIĆIMA I OTVARANJE SMART SCHOOL UČIONICE

Prvi pogled, prvi osmijeh, prva riječ, prvi korak, prvi dan škole…
Kad bismo vas upitali što je zajedničko gore navedenom, vjerojatno bi prvi odgovor bio „prvi“. No, da ste u ponedjeljak bili prisutni u našoj školi, sjetili biste se nesigurnosti, sreće i zbunjenosti koje svaki od tih „prvih“ nose.
U veselom raspoloženju dočekali smo naše ovogodišnje pojačanje. Na jednoj strani učionice nova generacija učenika stisnuta u klupama s roditeljima, žamor, nestrpljivost, oči širom otvorene… Na drugoj strani godinu iskusniji, ali jednako zbunjeni drugaši, od srca su svojim nastupima pokazali koliko im je drago što više nisu najmlađi i što će imati novih 40-ak prijatelja s kojima će dijeliti hodnik prvog kata. Riječi jedne pjesme koju su pjevali idu „…postali ste đaci, djevojčice, dječaci…“. Pa, dragi naši đaci-prvaci, dobro nam došli i dobri nam bili! Želimo vam sretan i uspješan početak  školovanja!!!

Prvi dan ove školske godine naša je škola bila ispunjena događanjima. Nakon veselog i svečanog prijama prvaša uslijedila je još jedna svečanost. Otvorili smo prvu pametnu učionicu u Hrvatskoj.
Prema najavama, na otvorenju su bili prisutni mnogi uvaženi gosti, među kojima i ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović, dožupan Luka Brčić, načelnik Općine Otok Branko Samardžić, ravnatelj Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet  Zvonimir Stanić, voditelj poslovnih odnosa s korporativnim korisnicima tvrtke Samsung Electronics Adriatic - Igor Detoni i mnogi drugi.
Kako i priliči, okupljene je prvi pozdravio naš ravnatelj, ponosan i sretan što smo još jednim projektom pokazali da učenici malih, provincijalnih mjesta ne moraju imati lošije uvjete za školovanje od učenika u elitnim kvartovima Splita ili Zagreba. Ministar Jovanović poručio je da „škola u Otoku mora biti ogledan primjer svima, budući da je poduzela prve korake i svojom učionicom pokazuje kako bi trebala izgledati budućnost hrvatskih škola".
Prvi koraci nikada nisu laki, a ova učionica će najveći izazov biti za naše učitelje, osobito za učiteljicu Ivanu Čerinu koja je „domaćin“ učionice, kao i za djecu koja moraju naučiti kako učiti na novi način. Iako se svi šale da je našim učenicima sada dovoljno ući u pametnu učionicu i već sve znaju, morat će uložiti mnogo truda.
Nadamo se da će iz pametne učionice izići brojne pametne generacije.

 
30. kolovoza 2013.
OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

U ponedjeljak, 2. rujna prvi je nastavni dan u novoj školskoj godini. Tog dana učenici u centralnoj školi trebaju doći u školu po sljedećem rasporedu:

  • u 8 sati učenici od 2. do 8. razreda
  • u 9 sati učenici 1. razreda

U 13 sati svečano otvaranje SMART SCHOOL učionice ( ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović)

U Područnim školama Ruda i Udovičići svi učenici trebaju doći u školu u 8 sati.

ravnatelj

 
23. kolovoza 2013.
SMART SCHOOL UČIONICA

Danas je u našoj školi montirana oprema koja će se od šk. god. 2013./14. koristiti u primjeni SMART SCHOOL projekta. Opremu je donirala tvrtka SAMSUNG a potporu nam pruža CARNet i resorno ministarstvo. Tim projektom otvara se jedan sasvim novi vid nastave, nastave bez klasičnih (papirnatih) udžbenika i bilježnica. Po završetku testnog perioda, kod učenika, uradit će se evoluacija usvojenosti znanja i vještina te usporediti s istim, postignutim u klasičnom nastavnom procesu.
Najavljeno je da će učionicu otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željko Jovanović.

 

 
11. kolovoza 2013.
Proslava 50. godišnjice završetka osnovne škole

U Otoku je prije par dana osmoškolska generacija 1962./63. obilježila 50. godišnjicu završetka osnovne škole.Nakon prozivke u školi, koju je obavio aktualni ravnatelj Miroslav Jukić, 30 slavljenika nazočilo je sv. misi u crkvi Sv. Luke. Misu je predvodio fra Nediljko Norac Kevo, uz koncelebraciju fra Duška Botice i fra Marijana Vugdelije, svećenika koji su također bili dio ove generacije. Jedan od organizatora ovog okupljanja, Bože Norac Kevo i sam je dugo godina pohađao Franjevačku gimnaziju ali ga je životni put odveo u drugom smjeru.

Zanimljivost ove generacije je što je od njih 50-ak, čak 28 nako završetka osmog razreda izabralo poziv za redovnika ili redovnicu. Od njih 28 danas su trojica fratri a 13 je časnih sestara. Popis generacije

 
11. lipnja 2013.
e-UDŽBENICI ZA UČENIKE

Poštovane i poštovani, 

neprofitna udruga i nakladnik Otvoreno društvo za razmjenu ideja (ODRAZI) iz Zagreba je pokrenula projekt računalne e-edukacije sa slobodnim pristupom - ITdesk.info. Uz pomoć ove stranice mogu se savladati ili utvrditi osnovne računalne vještine i znanja, a pristup objavljenom materijalu je besplatan. Ovim putem Vas želimo obavijestiti da je Agencija za odgoj i obrazovanje (AOO) RH odobrila mrežne publikacije koje učenici/ce u RH mogu slobodno koristiti kao pomoćno nastavno sredstvo u osnovnoj školi u sklopu predmeta Informatika i Tehnička kultura (od 5.-8. razreda)! Na provedbi ovog dijela projekta je surađivalo ukupno 31 osoba i institucija iz neprofitnog, privatnog i javnog sektora, s područja Hrvatske, Srbije i Slovenije te je odobrena jedna publikacija za učenike/ce slovenske nacionalne manjine, a 2 za učenike/se srpske nacionalne manjine.

Na ovom linku možete vidjeti objavu za medije, popis odobrene literature te sve suradnike: http://www.itdesk.info/hr/pomocna-nastavna-sredstva-odobrena-za-uporabu-u-osnovnim-skolama/ 

Želimo posebno napomenuti da su svi materijali projekta ITdesk.info objavljeni pod autorskim pravima koja dozvoljavaju daljnju distribuciju i kopiranje. Materijali odobreni od strane Agencije za odgoj i obrazovanje ostat će besplatno i trajno dostupni svim zainteresiranim učenicima/cama u RH kao mrežne publikacije koje se mogu slobodno pregledavati, ispisivati i distribuirati.

Slobodno nam se obratite sa svim dodatnim pitanjima, kao i sa prijedlozima za moguću suradnju.

S poštovanjem,

Sanja Kolarić, MA, MCP, prof.
Dario Ilija Rendulić, mag.ing.el.

Otvoreno društvo za razmjenu ideja (ODRAZI)
a: Zagreb, Šenova 5/8
t: (01) 667 2839
m: 095 828 0050
e: info@odrazi.org
w: www.odrazi.org

 
4. lipnja 2013.
Učenici osmog razreda na ekskurziji

Mi, osmaši  proslavili smo skori svršetak osmogodišnjeg školovanja odlaskom u dubrovačku županiju, gdje smo imali priliku razgledati Trsteno, Dubrovnik, Orebić, Korčulu i Ston. Posjetili smo razne znamenitosti od Arboretuma i renesansnog ljetnikovca Gučetić-Grozze u Trstenu do samostana Male braće, Onofrijeve česme, palače Sponza, Kneževog dvora i gradskih zidina u Dubrovniku. Smještaj smo imali u Hotelu Bellevue u Orebiću. Nakon malog predaha razgledali smo Pomorski muzej u Orebiću i poslijepodne otplovili na otok Korčulu gdje smo uživali obilazeći staru jezgru grada i rodnu kuću Marka Pola. Posljednja destinacija bila je Ston. Svima nama, ovo putovanje u kojem smo uživali, nešto naučili i obogatili svoje iskustvo, ostat će u lijepom sjećanju.

OSMAŠI

 
3. lipnja 2013.
DAN ŠKOLE

OŠ Kamešnica proslavila je Dan škole svečanom priredbom u kojoj su nam učenici, uz pomoć svojih učitelja, priuštili bogat kulturno- umjetnički program. Na samom početku programa prigodnim obraćanjem ravnatelja i uručenjem poklona oprostili smo se od troje djelatnika koji su ove školske godine išli u mirovinu ili će to učiniti 31. kolovoza. To su Nediljko Kavain, Verica Glavan i č.s. Marija Bakić.
Kroz recitacije, igrokaze, pjesmu i ples otkrili su nam svoje raznovrsne talente te nas uspjeli istovremeno ganuti i nasmijati.Nakon priredbe djelatnici škole uputili su se na dvodnevni izlet u Međumurje i Hrvatsko zagorje.

 
20. svibnja 2013.
UČENICI I UČITELJICE "ZALJUBLJENI" U MUZEJ

Učenici Područne škole Udovičići stalni su posjetitelji Muzeja cetinske krajine Sinj. Odazivaju se njihovim pozivima i aktivno sudjeluju u edukativnim radionicama. Želja prema novim saznanjima o prošlosti i povijesti zavičaja, razgledavanjem i upoznavanjem s postavama i izložbama  različitih tema, motivira učenike da stečena znanja prenesu na papir crtanjem, pisanjem, izradom plakata, projekata i prezentacija. Tako su neki radovi naših učenika čitani na ovogodišnjoj edukativnoj akciji «Iskre priča i pričalica».  Učenici su pričali kako  je bilo prije, kako se pralo rublje, radio sapun, pralo posuđe, oralo, kako su uz ognjšte pjavali i rerali, pričali priče…
Cilj ovogodišnjih radionica bio je obogatiti i proširiti znanje o nematerijalnoj kulturnoj baštini koja obuhvaća jezik, govor, usmenu književnost i druge tradicionalne pučke vrednote.
Kroz program djecu su vodili muzejski kustosi, etnolozi i stručni suradnici, a završna svečanost održala se  u Muzeju Cetinske krajine – Sinj  17. svibnja 2013. g. s početkom u 10 sati. Iz OŠ Kamešnica, Područna škola Udovičići u edukativnim radionicama su sudjelovali učenici od 1. do 4. razreda sa svojim učiteljicama Vericom Glavan i Stipankom Vrdoljak-Colo.
Posebne nagrade dobile su Marta Vrdoljak i Sara Bilokapić, učenice 3 razreda, a također su nagrađeni i svi učenici Područne škole koji su sudjelovali u ovogodišnjoj radionici.

Učiteljice PŠ Udovičići

 
6. svibnja 2013.
UPISI DJECE U PRVI RAZRED 2013./2014.

 

Poštovani roditelji,

testiranje djece vršit će se u razdoblju od 13. svibnja do 16. svibnja 2013. a liječnički pregledi od 13. svibnja do 21. svibnja. Detaljan raspored (ime i prezime djeteta, dan i sat) testiranja i pregleda, te dopunske upute pogledajte OVDJE.

STRUČNA SLUŽBA

 
26. travnja 2013.
EKO AKCIJA

Povodom DANA PLANETA ZEMLJE, jučer su učenici naše škole i njihovi učitelji sudjelovali u čišćenju vanjskog dijela dvorišne ograde i centra Otoka. Akcija je polučila jako dobar rezutat, što se najbolje vidjelo iz količine raznog otpada koji je prikupljen i raslinja koje je odstranjeno. U isto vrijeme članovi učeničke zadruge "BLAGA KAMEŠNICE" sa svojom voditeljicom Helenom Ratković Šepček sadili su sadnice lavande na prilazu školi.

Bravo za sve njih

 
18. travnja 2013.

PREDSTAVA

U našoj školi gostovala je Jadranka Čunčić- Bandov, suvremena dječja autorica. Učenici od 1. do 4. razreda naše škole s oduševljenjem su pogledali lutkarsku predstavu koju im je na zanimljiv i maštovit način dočarala poznata spisateljica.
Naša lutkarica podijelila je s nama i priče o tome kako su nastale njene lutke koje su inspiracija njenim igrokazima. Kada nastane lutka nastane i priča.

" Tikve sadim od njih lutke radim
Tikve sadim od njih lutke radim… "

Iskakale su lutke iz torbe i nasmijavale djecu. Bilo je tu zmajeva, lutkica tikvica, čarapa, krokodila od kutija od jaja, pužića košarica, pijetlova kuhača, jedan klaun čudnog imena ……i tko zna čega još. Vesela lutkarica Jadranka je podijelila s nama i umijeće izrade prekrasnih i maštovitih lutaka.
Kratki igrokazi su se izmjenjivali jedan za drugim, a sa svakim novim dvoranom se orio dječji smijeh. Na poziv naše lutkarice djeca su rado sudjelovala.
Bio je to uistinu jedan zabavan i poučan susret. S veseljem očekujemo ponovno druženje s Jadrankom i njenim veselim lutkama.

 
17. travnja 2013.

OBAVIJEST RODITELJIMA

Dragi roditelji,
u našoj je školi 4. travnja započeo niz predavanja na temu „Djeca i Internet“. Predavanja su organizirana za roditelje djece od 4. do 8. razreda s ciljem bližeg upoznavanja s problematikom Interneta. Razgovaramo o prednostima i nedostacima Interneta, rizicima kojima su izložena djeca surfajući Internetom, situacijama koje ubrajamo u elektronsko nasilje, protokolu postupanja u slučaju takvog nasilja i kaznenopravnoj odgovornosti djece i roditelja te načinima zaštite. Nakon održanih roditeljskih sastanaka organizirati ćemo i školske radionice za roditelje na kojima se možete naučiti kako se služiti računalom, Internetom te kako filtrirati sadržaje i stranice koje vaša djeca posjećuju s vaših računala.
Za one koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati do sada održanim sastancima, a imaju želju, voljni smo organizirati dodatni sastanak u prijepodnevnoj ili poslijepodnevnoj smjeni, ovisno o potrebama. Također, ukoliko ima roditelja koji rade isključivo prvu smjenu, a žele doći na radionicu, molimo vas da nam se javite pa ćemo dogovoriti termin koji vam odgovara.
Srdačan pozdrav,

                                                                                               psihologinja i pedagoginja

 
12. travnja 2013.
Jučer su, Zvonimir Stanić ravnatelj CARNeta sa svojim suradnicima i Danijel Bačelić menadžer poslovne prodaje u Samsung-Hrvatska sa svojim suradnikom, bili u posjetu našoj školi. Cilj im je bio procijeniti tehničko-materijalni i stručni potencijal škole radi moguće Samsugove donacije jedne suvremene multimedijalne učionice. Nadamo se da smo opravdali njihova očekivanja.
 
3. travnja 2013.
NATJEČAJ EU-e

Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj raspisala je novi natječaj pod nazivom "Hrvatska – 28. EU članica“. Natječaj se sastoji od tri kategorije, a na prvu kategoriju se mogu prijaviti učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda do 20. svibnja 2013. Na natječaj se prijavljuju razredi, a ne učenici individualno. Kako bi sudjelovali na natječaju i osvojili vrijedne nagrade, učenici trebaju izraditi kartu Europske unije koja uključuje 28 zemalja članica, s Hrvatskom kao 28. članicom. Tri najbolja razreda osvojit će po jedno stolno računalo za svoj razred te jednodnevni izlet u park prirode Lonjsko polje.

 Više o samom natječaju dostupno je u dokumentima koji se nalaze u privitku te na web stranicama Delegacije EU-a u RH i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 
12. veljače 2013.
MASKENBAL 2013.

Ljudi moji poslušajte!
Kakav skandal, kakva laž
učiteljica mi smanjila obrazovni staž!
Pokladni utorak – neopravdanih SEDAM,
a ja nisam izostao niti sat jedan!
Što se dogodilo? Pomognite – tražim svjedoke,
u maškarama sam bio i dijelio frnjoke.
Oduvijek sam želio postati nevidljiv,
mislio sam – tako neću biti stidljiv.
Sada sam upao u velike probleme,
trebam pomoć HITNO, tu nema dileme.

Joooj, taj pokladni utorak – svake godine neka čudna bića dođu, preuzmu ključeve naših škola i stvore više glavobolje, nego Antini frnjoci! Ove godine još uvijek traje takva zbrka da nam treba vojska pomagača – čudnovatih zgoda sakupljača.
Svaki dan u našu centralu stižu nove pritužbe. Nije samo Ante. Jelena se buni da je dobila jedan iz engleskog – sve čega se sjeća je MIKI MAUS kako ispituje majmunicu i ljuti se jer nema pojma.  Deno, pak, kaže da je dobio opasku jer je dosađivao Ireni. Istina, vidio je nekog AUTOMEHANIČARA kako je zbunjeno gleda, al´ on nema ništa s tim. Domari imaju pune ruke posla – netko je postavio RAKETU u predvorje škole i lansirao je u svemir. Račun škole ostao je prazan, ŠKVERSKI ŠTRAJKAŠI napokon su došli do plaće!!! Uspjeli su zgrabiti zadnje novčiće prije nego ih prokockaju KARTE ZA POKER.
Još uvijek nam po školi odzvanjaju zvuci simfonije koju su nam odsvirale TIPKE KLAVIRA, još uvijek tražimo glavnoga krivca. Sakrio se, kažu, u HAREM. U obranu mu stala svita vojnika, kauboja, robota, klaunova, pčela, vještica, vila i drugih likova iz bajke. Četa SNJEGOVIĆA ne da vatri blizu. Kao da su se najeli ludih GLJIVA pa ga odlučili zauvijek sačuvati zle sudbine. Svakoj OBITELJI, svim BEBAMA postao je najdraža LUTKA. Koji budalasti ŠTREBERI -  nismo vjerovali CIGANKI Vladovi, a lijepo nam je rekla kakva nas sudbina očekuje.
Sad pomognite, nastao je cirkus, ne znamo tko je LUD - tko ZBUNJEN, ali nadamo se da ni iduće godine nitko (na taj dan) neće biti „NORMALAN“.

- Otok

- PŠ "Ruda"

Presuda krnji

 
23. siječnja 2013.

OBAVIJEST RODITELJIMA

U  prvi  razred  osnovne škole upisuju  se  djeca  koja do 1. travnja tekuće godine imaju navršenih šest godina života (djeca rođena od 1.travnja 2006. do 31. ožujka 2007.).

Također, u  prvi  razred mogu se upisati  i  djeca  koja do 1. travnja tekuće godine nemaju navršenih šest godina, ako na zahtjev roditelja ili staratelja povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta ocijeni da dijete može pohađati školu. Za  tu  djecu  roditelji  trebaju  doći  u  školu i  kod pedagoginje preuzeti obrazac zahtjeva za uključivanje djeteta u postupak upisa.  Sa  sobom  ponijeti  domovnicu  i  rodni  list.

Škola će sama izvršiti predupis do 25. siječnja 2013. godine sve djece koja su školski obveznici, a upisana su u vrtić „Žabica“ u Otoku.

Predupis će škola obaviti u vremenu od 23. do 25. siječnja 2013. godine.

Vrijeme testiranja i liječnički pregled naknadno će se odrediti i roditelji će o tome biti pravodobno  obaviješteni. Molimo roditelje da se pridržavaju rokova i zahvaljujemo na suradnji.

pedagoginja

 
 
Arhiva | Arhiva 2020 | Arhiva 2019 | Arhiva 2018 | Arhiva 2017 | Arhiva 2016 | Arhiva 2015 | Arhiva 2014 | Arhiva 2013 | Arhiva 2012 | Arhiva 2011 | Arhiva 2010 | Arhiva 2009 | Arhiva 2008 | Arhiva 2007 | Arhiva 2006