Vrijeme u OTOKU Pored USERNAME i PASSWORD upiši "gost"

OTOK trenutno


ARHIVA AKTUALNOSTI:

 
   
Početna stranica
 
30. prosinca 2016.
Božićna priredba

Zadnja dva mjeseca učitelji i učenici naše škole marljivo su uvježbavali recitacije, plesne korake, pjesme i uloge kako bi svečanom božićnom priredbom zaokružili kraj prvog polugodišta ove nastavne godine. Učenici viših razreda  su nam duhovitim igrokazom razbili ustaljeni mit kako  djevojčice više ogovaraju od dječaka. Zaključili smo kako  u božićno vrijeme nitko ne voli biti sam, već ga svatko  želi provesti u krugu obitelji i prijatelja. Naši prvašići su se iskazali kao vrsni recitatori te pokazali što za njih predstavlja Božić i zasluženi odmor, a od sanjarenja o bijelom Božiću ni ove godine nismo odustali. Pahulje smo pokušali prizvati razigranim plesom i  veselom pjesmom. Tko zna, možda nam se želja i ostvari! Za kraj, svima želimo čestit Božić i svako dobro u novoj godini!

 
24. prosinca 2016.
OBAVIJEST učenicima i roditeljima

Dana 21. prosinca školski odbor donio je Odluku da je prvi nastavni dan, nakon zimskih praznika 16. siječnja.

Sretan Božić i Nova godina

 
16. prosinca 2016.
"Amerikanac" u Otoku

Jučer je, na poziv ravnatelja i učiteljice Jelene Vrančić, našu školu posjetio gospodin Robert Aronson, Amerikanac sa splitskom adresom. 
Novinar i vlasnik lista Discover Split dugi niz godina živi u Splitu i ne krije oduševljenje našom zemljom. U Otoku je održao dva sata engleskog jezika u 8.b i 6.b, a fasciniran je ostao vidjevši što naša škola sve posjeduje i u koliko aktivnosti djeca sudjeluju.

Link na BLOG "našeg" Amerikanca i članaka o posjetu školi: https://viewfromtheriva.wordpress.com

Jelena Vrančić

 
16. prosinca 2016.
Božićni sajam učeničke zadruge

Jučer je na Trgu dr. Franje Tuđmana školska zadruga „Blaga Kamešnice„ izložila svoje proizvode za ukras doma i osvježenje na stolu u ovim blagdanskim danima. Osim adventskih vijenaca, ukrasa od zimskih plodova, tu su se mogli pronaći i prirodni sokovi i džemovi, mirisni sapuni i ručno izrađeni stolnjaci, torbice, jastučići za igle koje su učenici napravili pod vodstvom  krojačice Branke  Marinović u okviru šivaće sekcije. Vjerujemo da su mnogi pronašli nešto i za sebe!
Osim u Otoku "zadrugari" će danas imati prodajnu izložbu u Trilju i 27., prosinca na "SINJSKOM ADVENTU"

 
15. prosinca 2016.
PREDSTAVA - "Kraljevina na zrnu graška"

U srijedu, 14. prosinca, 1.a i b te 2.a zajedno s učiteljicama i knjižničarkom posjetili su Gradsko kazalište mladih u Splitu. Na repertoaru je bila poznata bajka „Kraljevna na zrnu graška“. Kazališna adaptacija ove Andersenove „uspješnice“ se djeci  jako svidjela jer je obilovala raskošnom pozornicom, smiješnim likovima i neočekivanim obratima. Učenici su shvatili kako prave vrijednosti ne leže u nečijem imetku, ugledu ni vanjskom izgledu već neprolaznoj ljubavi koja jedina može usrećiti. Ostatak slobodnog vremena iskoristili smo za obilazak kućica na splitskoj rivi te smo se uz pokoji suvenir vratili oko podne u Otok.

 
13. prosinca 2016.
Dan volontera

„Kad bi svaki čovjek na svijetu usrećio barem jednog drugog čovjeka, čitav bi svijet bio sretan.“
J. M. Simmel


Tim riječima  je u petak, 9. prosinca, Antonia Matković iz Volonterskog centra Split započela predavanje pod nazivom „Biti volonter“. Okupljenim učenicima, koji su ujedno i članovi Školskog volonterskog kluba pojasnila je pojam volonterstva kao i prava i obveze koje proizlaze iz tog poziva. Ispričala nam je nešto više i o praktičnim primjerima volonterskih aktivnosti  u našoj okolini. No, u konačnici sama je ostala ugodno iznenađena kada su na „pozornicu“ stupili naši učenici koji su predstavili tek dio dosadašnjih volonterskih aktivnosti škole.  Učenicima je rekla kako će od sada njihovu nesebičnu aktivnost i altruizam širiti dalje te da će u budućim školskim gostovanjima navoditi angažman našeg  Volonterskog kluba kao inspirativni primjer dobre volonterske prakse. Za kraj se prigodno zahvalila svim okupljenima podijelivši im kao uspomenu na zajedničko druženje volontersku početnicu za učenike osnovnih škola „Volonterkove savjete“  koja podsjeća kako se volonterski rad ne plaća ne zato što ne vrijedi, nego zato što je neprocjenjiv.

psihologinja

 
7. prosinca 2016.
"Roditelji u razredu"

„ Škola i obitelj“, ovogodišnji je projekt naše škole, a tema 2. b razreda je– „Roditelj u razredu“.
Cilj našeg projekta je uključiti roditelje u nastavu tijekom ove školske godine.
Prva gošća nam je  bila je Ninina mama, gospođa Marijana Vuleta. Ona je profesorica hrvatskog jezika i radi u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. Ugostili smo je na satu hrvatskog jezika s nastavnom jedinicom „ U devet u krevet“.
Ovim poučnim, zanimljivim i kreativnim načinom realizacije nastavnog sata, učenici su bili oduševljeni. Posebno su se radovali igri u završnom dijelu sata, na kraju koje su dobili slatki poklončić.
Od srca zahvaljujemo Nininoj mami na lijepom druženju i radujemo se sljedećem gostu - Lukinoj mami.

Marija  Jukić

 
7. prosinca 2016.
Posjet sv. Nikole našoj školi

„Sveti Niko svijetom šeta traži djecu svoju“ – prvi su to stihovi poznate dječje pjesmice dobrodošlice svetom Nikoli, a mi slobodno možemo dodati da su u našoj školi, u ponedjeljak, sva dobra djeca bila na broju.
Učenici i učenice nižih razreda bili su iznenađeni i oduševljeni dolaskom najdražeg im sveca.  Zaključio je brzo mudri starac kako Krampus ovdje nema posla pa ga je natjerao da djeci dijeli bombone. Znakom STOP sveti Nikola je djeci slikovito poručio da zaustave zloću i da u svojim životima mjesta ostave samo za dobra djela. Učiteljicama je pak dao naputak da toga dana djeci ne zadaju domaće zadaće. U albumu možete pogledati djelić atmosfere veselog druženja po razredima.


psihologinja

 
7. prosinca 2016.
ADVENT u školi

Kako smo zakoračili u adventsko vrijeme, blagdansko ozračje se proširilo cijelom našom školom. Svaki dolazak u školu je postao prava mala svečanost zahvaljujući predivnim božićnim jaslicama od stiropora i pur-pjene koje je oblikovala učiteljica Zrinka Gamulin-Vilogorac uz pomoć vrijednih mama naših učenika. Na katu nas dočekuje božićno drvo i jaslice ukrašeno i izrađeno od šepurike i zimskih plodova. Djelo je to kreativne radionice „Šareni svijet“ koja je ujedinila nastavnike i roditelje u zajedničkom cilju: poticati međusobnu suradnju i dobru volju te učiniti našu školu što ljepšim i ugodnijim mjestom rada i druženja.

 
5. prosinca 2016.
HRT u našoj školi

U  petak, 2. prosinca, novinari HRT-a posjetili su centralnu školu i PŠ Ruda kako bi iz prve ruke doznali što više pojedinosti o projektu „Škola za sve – pomoć djeci u Africi“, školskoj zadruzi“Blaga Kamešnice“ i suradnji učitelja i roditelja u našoj školi.
Projekt vezan uz pomoć gladnoj djeci u Africi pokrenula je učiteljica Kata Šimunović s ciljem da svaki razred financira školovanje jednog učenika u Kongu. Naši učenici su se zdušno odazvali akciji koja traje već punih 8 godina. Taj projekt je s vremenom doživio svoju "nadogradnju" tako da danas i niz učitelja iz škole i mještana financira školovanje "svog učenika".Novinare je zanimala i učenička zadruga, njen osnutak i djelovanje. Voditeljica zadruge Ines Vidović-Barbarić je predstavila njene sekcije i organizaciju rada, a i učitelji i učenici-zadrugari su dobili priliku izvijestiti koji je to osjećaj biti i raditi u zadruzi te pomagati u školovanju djece u Africi. Naposljetku su mame naših učenika dobile riječ i progovorile o pozitivnim iskustvima suradnje s učiteljima, u ovom slučaju konkretno s učiteljicom Zrinjkom Gamulin - Vilogorac u oblikovanju impresivnih školskih jaslica. S nestrpljenjem iščekujemo reportažu u Županijskoj panorami, a do tada, kao podsjetnik na ugodni razgovor, prilažemo nekoliko fotografija.

 
5. prosinca 2016.
Večer MATEMATIKE

Vjerovali ili ne matematika može biti zabavna, a njenu zabavnu stranu imali smo prilike doživjeti i u našoj školi. U četvrtak, 1. prosinca, naši učitelji matematike organizirali su i uspješno proveli projekt "Večer matematike". Riječ je o projektu kojeg, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, organizira Hrvatsko matematičko društvo, a provodi se u vrtićima, osnovnim te srednjim školama. Cilj projekta je izgradnja pozitivnog stava učenika prema matematici. Učenici, roditelji, djelatnici škole i svi zaljubljenici u brojeve tako su imali priliku sudjelovati u nizu interaktivnih radionica za sve uzraste. Zabavnih, matematičkih aktivnosti zbilja nije nedostajalo pa su svi uživali u poučnim igrama poput skakavca, kuglanja, životne vage, CSI-ja, utrke, kriptologije, brojevnih sustava drevnih civilizacija itd. Sve je počelo u 18 sati, a odaziv zainteresiranih je bio prilično velik. Osim popularizacije matematike, poseban značaj ovog projekta je i aktivno sudjelovanje roditelja. Time se kvalitetno radi na izgradnji i učvršćivanju partnerskih odnosa škole i obitelji, što je upravo i glavni cilj projekta škole za ovu školsku godinu.

pedagoginja

 
2. prosinca 2016.
Posjet Meteorološkoj stanici u zavičaju

Dana 28. studenog 2016. učenici trećih razreda u organizaciji učiteljica išli su na terensku nastavu u Glavice. Razlog odlaska bio je posjet  meteorološkoj  postaji Glavice, a cilj je bio snalaziti se u prostoru, razumjeti namjenu meteorološke postaje i razvijati interes za istraživačke aktivnosti. Učenici su shvatili važnost  kontinuiranog praćenja  vremena  u svrhu dolaska do značajnih podataka važnih za meteorologiju. Upoznali su mjerne instrumente te kako se koriste, kako se mjeri količina kiše, snijega, jačina vjetra.  Bilo im je jako zanimljivo i shvatili su važnost korištenja naučenih podataka u svakodnevnom životu.

Antonia Varvoda

 
24. studenog 2016.
OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA- Večer matematike i matematičkih igara

1. prosinca (četvrtak) s početkom u 18 sati u našoj školi održat će se VEČER MATEMATIKE I MATEMATIČKIH IGARA. Pozivivamo vas da nam se pridružite u što većem broju.

ORGANIZATORI:

  • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
  • Hrvatsko matematičko društvo
  • Škola Kamešnica
 
23. studenog 2016.
Svjetski dan ljubaznosti

Na inicijativu Svjetskog pokreta za ljubaznost (World Kindness Movement), 13. studenog 1998. godine,  prvi put je obilježen Svjetski dan ljubaznosti. Od tada, i uvijek na isti datum, svake se godine, kroz različite aktivnosti, projekte i djela, obilježava u državama diljem svijeta. Budući da je ljubaznost jedna od vrlina koja bi trebala resiti svakog čovjeka, ove se godine i u našoj školi organizirao projekt koji je za cilj imao učenike potaknuti na ljubazno i lijepo ponašanje, empatiju te prihvaćanje različitosti u svakodnevnom životu. Tako su učenici razredne nastave na nekoliko dana postali tajni agenti ljubaznosti s tajnom misijom obavljanja što više ljubaznih djela, a najuspješniji agent dobio je nagradu i pohvalnicu. Učenici predmetne nastave, u školskoj su knjižnici mogli pronaći, odabrati i otkinuti komplimente koje su zatim poklanjali svojim prijateljima, ukućanima ili školskom osoblju.

pedagog

 
21. studenog 2016.
Dan sjećanja na Vukovar

18. studenog djelatnici i učenici naše škole prisjetili su se velike vukovarske žrtve zapisane na krvavim stranicama hrvatske povijesti.  Prezentacijom, minutom šutnje, molitvom i paljenjem svijeća u školskom holu odali smo počast Gradu Heroju, njegovim hrabrim braniteljima i stanovnicima koji su postali spomenik teško stečene slobode i samostalnosti.

 
17. studenog 2016.
Bookmark exchange project

U Mjesecu školskih knjižnica sudjelovali smo u Bookmark Exchange Projectu koji povezuje knjižnice diljem svijeta putem razmjene straničnika kojeg su samostalno oblikovali učenici škole. Ovom razmjenom stvaraju se nova prijateljstva promičući radosti knjige i užitka čitanja.
Izgled naših straničnika je osmislila učiteljica Zrinjka G. Vilogorac, a učenice iz literarne skupine su ih ukrasile prigodnim citatima na hrvatskom jeziku. Kako je našoj školi partner gimnazija u Rumunjskoj, nestrpljivo očekujemo pošiljku straničnika iz rumunjske školske knjižnice.

 
10. studenog 2016.
Posjet Gradskom kazalištu mladih

Jučer su se učenici trećeg i četvrtog razreda naše škole u pratnji svojih učiteljica i knjižničarke zaputili u Split. Dočekalo nas je lijepo vrijeme koje smo iskoristili za marendu, mali „đir“ po gradu i prolazak kroz Dioklecijanovu palaču. Naposljetku smo otišli u Gradsko kazalište mladih koje je nastupilo s predstavom „Heidi“. Priča o ovoj nestašnoj i nadasve iskrenoj djevojčici koja poznaje bit pravog prijateljstva nikoga nije ostavila ravnodušnim te smo se ispunjeni i radosni vratili u Otok.

knjižničarka

 
7. studenog 2016.
Izlet u Split - 6.b

Učenici 6.b razreda, sa svojom razrednicom Jelenom Vrančić, u subotu 29. studenog. posjetili su grad Split. Djeca su s velikim zanimanjem slušala o povijesti Splita i caru Dioklecijanu. Posjetili su najvažnije atrakcije u gradu Splitu: Dioklecijanove podrume, Vestibul, Peristil, katedralu svetog Duje te se čak popeli i na zvonik od kud se pružao prekrasan pogled na naše Jadransko more i otoke. Na Peristilu su se slikali sa studentima obučenima u rimsku gardu. Dan je bio pun novih saznanja, a uz to sve, djeca su se odlično zabavila. Otišli su na sladoled u slastičarnicu Luka Ice Creams and Cakes i pri tom upoznali slastičara i vlasnika Luku koji ih je fotografirao i objavio sliku na svojoj Facebook stranici. Djeci je to jako puno značilo! Za domaću zadaću učenici su morali napisati osvrt o provedenom danu. Uistinu je bilo fascinantno čitati koliko su toga djeca naučila. Nekoliko dana nakon izleta igrali su kviz na satu razrednika kako bi provjerili znanje o Splitu, a najbolja je grupa osvojila čokoladu za nagradu. Posebnost ovog izleta je ta što su učenici imali "čast" da im vodič bude njihova učiteljica koja je ujedno i licencirani turistički vodič.

 
3. studenog 2016.
Antičke radionice u kući Parać - SALONI

Učenici PŠ Ruda i PŠ Udovičići zajedno sa svojim učiteljicama prije nekoliko dana bili su na izvanučioničkoj nastavi u Solinu.Cilj nastave je bio poticati i razvijati kreativni potencijal kod učenika izradom replika antičkih novčića.
Krenuli smo oko 8h.U Solinu nas je dočekao gosp.Jure Milić, prof.likovne kulture  i restaurator koji je bio odličan „vodič“ u daljnjem razgledavanju. Najprije smo posjetili Gradsku galeriju Solin gdje smo vidjeli: replike najljepših sarkofaga poput Dobrog pastira, antičke portrete iz Salone poput “glave Solinjanke“, skulpture Venere i Apolona, amfore, urne, metalne ukrasne predmete, fibule, prstenje, antički novac...
Oduševljeni izložbom nastavili smo put prema Antičkoj radionici u kući  Parać  smještenoj uz amfiteatar arheološkog lokaliteta Salona.Tu su nam učenici (podijeljeni u 3 skupine) pokazali svoje sposobnosti i vještine u izradi replika antičkih novčića. Za izradu su koristili keramičke kalupe u koje se utiskuje glina.Otisnuti novčići različitih oblika i veličina se suše te kasnije peku.Ovdje smo još  iskoristili vrijeme za šetnju, igru i druženje. Na odlasku svi smo dobili na poklon već ispečene i patinirane novčiće, pripremljene ranije.
Lijepo smo se zabavili, puno toga vidjeli i naučili!

Jasmika Rajčić

 
2. studenog 2016.
Posjet članova Volonterskog kluba Mihaeli Jurković

„Kad bih mogla imati jednu super moć, birala bih olovku kojom bih crtala svima osmijehe na lica“ kaže naša Mihaela. E, pa i mi smo prošlog petka bivšoj učenici naše škole nacrtali osmijeh na lice.  U tjednu uoči blagdana Svih Svetih, djelatnici i učenici naše škole, potaknuti angažmanom Školskog volonterskog kluba,  započeli su akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi pomogli Mihaeli Jurković,  sada 26-godišnjakinji koja boluje od multiple skleroze.  Mihaela od 2012. godine više nije u stanju hodati što joj je uvelike promijenilo život. Sve one naizgled normalne i uobičajene stvari koje  mi svakodnevno obavljamo i ne razmišljajući puno o njima i ne cijeneći ih previše, njoj su postale nemoguće. Ova humanitarna akcija, koja je uspješno privedena kraju, Mihaeli će omogućiti izlazak van jer će u siječnju nadolazeće godine u  njenoj rodnoj kući biti dovršena ugradnja lifta. Na taj način i Mihaela će ponovno moći uživati u zimskim radostima i ljepotama našeg kraja. Uz simbolične poklone i čašicu razgovora prisjetili smo se s Mihaelom svih dogodovština iz osnovnoškolskih klupa i  u njeno sjećanje utkali još jednu u nizu lijepih uspomena na OŠ Kamešnica.

Psihologinja

 
4. studenog 2016.
Robotičar u školi

3. studenog našu školu posjetio je robotičar Marco Zaratti iz Rima kako bi nam iz prve ruke približio sva iskustva i izazove s kojima se susreće u svom poslu. Uveo nas je u svijet izrade različitih vrsta robota koje ćemo sve češće susretati u bliskoj budućnosti. Doznali smo i što je RoboCup: svjetsko natjecanje robota u igranju nogometa. Kako u našoj školi već niz godine djeluje robotika kao izborna nastava a kasnije izvannastavna aktivnost, naši mali robotičari su pokazali poseban interes za ovo područje, a najiščekivaniji dio je bio doživljaj virtualne stvarnosti kroz 3-D naočale koje je svaki učenik probao.

 
31. listopada 2016.
Zajedničko čitanje lektire - PROJEKT "Obitelj i škola"

Ove školske godine odabrali smo projekt pod nazivom „Obitelj i škola“ kako bismo se što više povezali i postali partneri u odgojno-obrazovnom procesu sa zajedničkim ciljem: razvitak odgovornog i sretnog djeteta. U sklopu tog projekta učiteljica Marija Perković organizirala je radionicu „Zajedničko čitanje lektire“. Za predložak je poslužio Tajni leksikon Želimira Hercigonje kojeg su čitali učenici i roditelji 6.c razreda. Roditelji su bili pozvani na sat zajedno s učenicima i kroz prizmu lektirnog djela otvorili teme poput školskih nestašluka ( šalabahtera i izbjegavanja nastave), prvih ljubavi, pisanja leksikona i sadašnjeg Facebooka, ogovaranja, odnosa prema učiteljima..Kroz iskreni i duhoviti razgovor usporedili su nekadašnje djetinjstvo sa sadašnjim i ipak se složili kako je đačko doba najljepše bez obzira na sve ocjene i provjere znanja. Povratne informacije su bile jako pozitivne sa željom da se ovakav susret ponovi.

 
31. listopada 2016.
Priča jesenskog šešira

Učenici  5.b i Literarne grupe, u sklopu nastave hrvatskoga jezika, radili su tijekom listopada projekt Priča jesenskog šešira. Zadatak je bio napraviti šešir, ukrasiti ga raznolikim jesenskim plodovima i osmisliti priču šešira te sve zajedno predstaviti ostalim učenicima u razredu. Trebali su šeširu dati ime i ispričati priču u 1.osobi, uživjeti se u lik svoga šešira. Cilj projekta bio je poticati učenike na kreativnost, maštovitost i razvijanje sposobnosti usmenog izražavanja.
Ana Marinović

 
31. listopada 2016.
PTICE - Predavanje i radionica

Dana 27. listopada na poziv učiteljica trećih razreda, školu je posjetila mag. oecol. et prot. nat. Ivana Selanec, voditeljica podružnice Udruge BIOM u Sinju i učenicima održala predavanje i radionicu o pticama. Udruga BIOM bavi se edukacijom i promoviranjem zaštite prirode. Učenici su saznali najvažnija obilježja ptica, po čemu se one razlikuju od ostalih životinja,  koje su ptice zaštićene na našem području, kako pomoći pticama koje ostaju u našim krajevima.  Učenici su bili motivirani, imali su dosta pitanja i saznali  sve što ih zanima. Nakon predavanja zajedno su izradili hranilice za ptice, dobili  sjemenke za hranilice i zadatak da te hranilice postave kako bi ptice imale hranu zimi.
Nakon završetka radionice, dogovorili smo se za daljnju suradnju u njihovim projektima, a kako je sve izgledalo, možete vidjeti u fotogaleriji.

Antonia Varvoda

 
25. listopada 2016.
Posjet izložbi u Zagrebu

22. listopada učenici viših razreda u pratnji učiteljica Ines Vidović-Barbarić, Marije Perković i Jelene Pleštine posjetili su izložbu Alberta Giacomettija „Portreti sadašnjosti“ u Zagrebu. Bila je to prilika i za posjet katedrali i grobu blaženog Alojzija Stepinca, susret sa zagorskim pjevačicama u narodnoj nošnji i  obilazak centra grada. Giacomettijeve izložbene skulpture, postavljene u Umjetničkom paviljonu,  nastale su prije 60-ak godina, ali su i danas jednako aktualne jer ocrtavaju ljudsku patnju, čežnju za smislom i koračanje prema naprijed. Ovo je već druga po redu izložba koju su posjetili naši učenici u ovoj godini te s pravom možemo reći kako su  postali pravi mali „Zagrepčanci“. Zadovoljni nakon ugodno provedenog dana, vratili smo se u Otok u kasnim večernjim satima.

 
20. listopada 2016.
Dan kruha - plodova zemlje

I ove godine nas je lijepo vrijeme izmamilo iz škole i omogućilo okupljanje na trgu kako bismo proslavili Dane kruha i zahvalili Bogu na svim dobročinstvima kojima nas je blagoslovio u protekloj godini.
Bila je to prigoda da „najmlađe snage“ naše škole svečanom priredbom još jednom istaknu nezamjenjivu ulogu kruha u našim životima. Trgom su paradirali prvašići odjeveni u male pekare  dok je fra Miro, uz dječju pomoć, blagoslovio mirisna peciva, kolače, kruhove,uštipke i šarene jesenske plodove koji su nas nas prizivali izloženi na školskim klupama. Za sve ljubitelje palačinaka, bio je tu posebni stol na kojem su se pekle i mazale po povoljnim cijenama. Ne preostaje nam ništa drugo nego zaključiti poznatim stihom:“Blago danu koji počne mirisima kruha!“

17. listopada 2016.
Boje jeseni u školskom holu - kreativna radionica

Mali kreativci iz Šarenog svijeta i ove su godine ugostili jesen. Darovala ih je prepunom torbom mirisnih plodova.
Poigrali su se raskošnim darovima i ukrasili predvorje naše škole. Lišće su pretvorili u ptičice, cvjetne aranžmane, vrijedne djevojke…
Kukuruzi i tikve dobili su nove uloge i zaplesali jesenski ples. Djelić te raskoši i veselja pogledajte u našoj fotogaleriji.

 
23. rujna 2016.
Kazališna predstava

U općinskoj dvorani, 21. rujna ugostili smo " Teatar Susret" iz Zagreba koji su učenicima viših razreda izveli predstavu „Djevojka koja nestaje“. Duhovita je to i zanimljiva priča o odrastanju tvrdoglave i maštovite djevojke Elizabete koja se ne da uklopiti u nikakve okvire ma koliko se trudili njeni roditelji, profesori, psiholozi… Mladi glumci Duško Modrinić i Ivana Gudelj izvrsno su se snašli i izmjenjivali u neobičnim kombinacijama na sceni, a u vječitom sukobu dječjeg ponašanja i roditeljskih očekivanja, vjerojatno su se prepoznali i mnogi učenici naše škole. Zahvalni smo Općini Otok na darovanoj predstavi u nadi da će ovakvih susreta još biti.  

Jelena Pleština, knjižničarka

 
7. rujna 2016.
OBAVIJEST RODITELJIMA - prehrana djece

Poštovani roditelji,
Zaklada "Hrvatska za djecu" pokrenula je projekt "Osiguranje prehrane djece u osnovnim školama u 9 županija za školsku godinu 2016./17.". Ovim Projektom uključuje se i naša škola i naša djeca u potrebi, te se tako daje mogućnost (onima koji ispunjavaju uvjete) osiguranja prehrane koja bi bila plaćena iz sredstava navedene zaklade.
U niže navedenoj obavijesti detaljno je objašnjeno koju dokumentaciju roditelji trebaju pribaviti i ispuniti, te koja je obveza škole.

Krajnji rok za dostavu dokumenata i popunjenih izjava u školu je 16. rujna.

ravnatelj

 

 
6. rujna 2016.
DOČEK PRVAŠIĆA

Nestrpljivi i uzbuđeni prvašići u pratnji svojih roditelja su hrabro kročili kroz školska vrata iščekujući priredbu i upoznavanje svojih budućih učiteljica. Višenamjenska dvorana je prštala od radoznalih pogleda, smijeha i pokojeg zbunjenog izraza lica. Nakon ravnateljeve riječi dobrodošlice, početnu nervozu su otopili vješto uvježbani četvrtaši koji su samouvjereno oblikovali glazbeno-scenski program približivši učenicima sva veselja i obveze koje ih u budućnosti čekaju. Učiteljice Daniela Koprčina i Ivana Perković su se predstavili učenicima, svakog pojedinačno prozvali i uručili mu mali slatki dar. Zahvaljujemo i donatoru Good Year na poklonjenim prslucima za sigurnost u prometu, a našim prvašima želimo mnogo radnih uspjeha, igre i druženja u  nadolazećoj školskoj godini !

 
29. kolovoza 2016.
OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA

Nova školska godina počinje u ponedjeljak, 5. rujna 2016. Budući da će i ove školske godine učenike na školskim klupama dočekati udžbenici (bez radnih bilježnica), mole se učenici i RODITELJI svih razreda centralne škole (u Otoku)  da dođu prema slijedećem rasporedu:

8:00 – od 2. do 4. razreda
9:00 – od 5. do 8. razreda
10:00 – 1. razred

U Područnim školama Ruda i Udovičići učenici i RODITELJI trebaju doći u 8:00 sati.

Prilikom preuzimanja udžbenika roditelji će potpisati Izjavu da su preuzeli udžbenike  te da se obvezuju da će u školu vratiti knjige na kraju školske godine.

ravnatelj

 
10. lipnja 2016.
Promocija knjige

Jučer je u 12 sati profesor Stipe Marković (bivši učitelj u našoj školi) predstavio opsežno znanstveno djelo „Cetinska krajina u NDH“. Tematika najtežeg stradanja naroda cetinskog kraja u hrvatskoj povijesti utemeljena je na iskazima stotinama svjedoka te kao takva pobudila veliki interes među učenicima i djelatnicima škole koji su dupkom napunili višenamjensku dvoranu.

 
10. lipnja 2016.
Robotička školska liga

Institut za razvoj i inovativnost mladih pokrenuo je projekt Croation Makers liga čiji je cilj uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju osnovnoškolskog uzrasta. Svaka škola koja sudjeluje u projektu dobila je 5 mBot robota pod uvjetom da sudjeluje u natjecanju programiranja. Tako su se i Mladi robotičari 5. c razreda pod mentorstvom prof. Ivane Čerine odvažili  i sudjelovali u ovom hvalevrijednom projektu. Prvo kolo je održano u Makarskoj a današnje 2. kolo je bilo on-line.

 
9. lipnja 2016.
Projekt školske godine 2015./16.

Krajem mjeseca svibnja uspješno smo priveli kraju školski projekt „Svijet je lopta šarena“  čiji je cilj  bio promicanje tolerancije te upoznavanje i  uvažavanje različitosti u multikulturalnom društvu. Učenici su zajedno sa svojim mentorima oblikovali plakate, prezentacije, makete…
„Plemenitost i pomaganje“ naziv je radionice 1. b razreda u kojoj su zaokružili sve teme vezane uz nenasilje  te ih likovnim putem izrazili kao prstenove prijateljstva. Djeca svijeta-cvjetovi postali su simbol  mira i zajedništva.
Drugašići su se upoznali s bitnim karakteristikama zemalja Europske unije i izradili plakate koje su izložili u školskom holu, dok su učenici njemačkog izbornog jezika napravili plakat o poznatim Nijemcima.
Likovna grupa je tijekom cijele godine marljivo oblikovala zemaljsku kuglu čije boje smo ponosno izvjesili na Dan škole.
7. b razred se priključio suzbijanju rasizma i izradio englesko-hrvatski plakat “Stop rasizmu-stop predrasudama!“, a novinarska i literarna skupina nam je približila svijet „domaćica“ i tuđica te još jednom dokazala koliko je jezik fluidna tvorevina. Sedmaši i osmaši su putem histograma prikazali pad nataliteta u općini Otok od 2000. do 2015. godine, dok su se prezentacije o svjetskim i europskim migracijama vrtjele u školskom holu.
Nadamo se da smo, na završetku ovog projekta, shvatili koliko smo slični te unatoč različitoj boji, vjeri, spolu, jeziku, težimo i tugujemo za istim stvarima u ovo malo posuđenog vremena koje provodimo na Zemlji.

 
23. svibnja 2016.
Školsko NOVO RUHO

Dolaskom proljeća zidovi naše škole su oživjeli protkani šarenim tonovima pod stručnim vodstvom učiteljica likovne kulture Ines Vidović Barbarić i Zrinjke Gamulin-Vilogorac. Učenici su se rado odazvali oslikavanju škole te su pripomogli da se knjižnica, učionica engleskog jezika i hodnik „zaodjenu u novo ruho“.

 
20. svibnja 2016.
Ekskurzija četvrtaša

Učenici četvrtih razreda sa svojim učiteljicama proveli su tri nezaboravna dana (od 11. do 13. svibnja) na ekskurziji u Dubrovniku.  Unatoč promjenjivom vremenu uspjeli su u potpunosti realizirati predviđeni tijek putovanja.  Na putu prema Dubrovniku posjetili su grad Ston i Arboretum u Trstenu. Nakon ručka i smještaja u hotelu uputili smo se u grad Cavtat gdje su vidjeli rodnu kuću slikara Vlahe Bukovca i Mauzolej obitelji Račić. Slijedeći dan uputili su se u razgledavanje dubrovačke gradske jezgre. Tako su prošetali Stradunom, penjali se na gradske zidine, vidjeli Veliku i Malu Onforijevu česmu, Orlandov stup, crkvu Sv. Vlaha, palaču Sponzu i mnoge druge znamenitosti. Nakon popodnevnog odmora vozili su se uspinjačom na brdo Srđ odakle se pruža prekrasan pogled na Dubrovnik i dubrovačko primorje. Posljednjeg dana putovanja posjetili su Akvarij te se vozili brodom na otočić Lokrum. Osim viđenih znamenitosti i prirodnih ljepota u sjećanju će im ostati i druženja u hotelu i večernje zabave uz animatora.

 
19. svibnja 2016.
Donacija školskoj knjižnici

„Carpe librum“

Ovaj mjesec naša školska knjižnica  obogaćena je za 140 naslova privatne zbirke prof.dr.sc Stipe Botice. U selekciji ponuđenih knjiga sudjelovali su stručna služba i nekolicina predmetnih učitelja. Nadamo se da će svatko od naših djelatnika uspjeti  pronaći nešto za sebe.
Ovom prilikom se od srca zahvaljujemo uvaženom profesoru te se nadamo budućoj suradnji.

 
18. svibnja 2016.
Gost-pripovjedač u razredu

16. svibnja razredni odjel 3. a pozvao je u goste Nininog i Lukinog djeda g-dina. Luku Marinovića. Ideja je bila, u sklopu PROJEKTA "SVIJET JE LOPTA ŠARENA" da nam ispriča što ga je navelo da svoj radni vijek provede na radu u Njemačkoj.
Znatiželjne okice i naćuljene uši naših trećašića, gledale su barba Luku upijajući svaku izgovorenu riječ. Pitanja su prštala kao iz rukava, a Lukin djed je imao odgovor na svako. Život i rad mladog čovjeka u tuđini nije bio nimalo lak, ali izdržao je pune 43 godine.
Isplatilo se raditi jer je ostvario svoj san da svojoj obitelji sagradi dom i osigura pristojan život. Dječaci iz našeg razreda poželjeli su jednog dana  biti građevinari kao i barba Luka, nadajući se da posao neće trebati tražiti „vani „ već u svojoj domovini.
'Zahvaljujemo se našem gostu i želimo mu još mnogo zdravlja i lijepo provedenih godina sa obitelji.

 

 
11. svibnja 2016.
Projekt - "svijet je lopta šarena"

 SLIKOVNI RIJEČNIK STARIH RIJEČI

 U okviru projekta „Svijet je lopta šarena“ 3.a i 3.b razredni odjeli predstavili su nam slikovni rječnik starih riječi u školskom holu.  Izvrstan je to podsjetnik na stare izraze od kojih neke i  dandanas koristimo dok su ostale prisutne jedino u izričaju naših baka i djedova.

 
26. travnja 2016.
Obilježavanje Dana planeta Zemlje u PŠ Ruda

Učenici PŠ Ruda, obilježili su Dan planeta Zemlje sa svojim učiteljicama u školi i školskom dvorištu.U školi: prikazivanjem prezentacija, čitanjem prigodnih tekstova,  pjevanjem pjesama i izradom prigodnih plakata. Sva ta izlaganja potakla su učenike na promišljanja o važnost održavanja čistoće okoliša, razvijanje ekološke svijesti te pozitivan stav prema prirodi.
Nakon toga, lijep, sunčan dan pozvao nas je sve van- u školsko dvorište.Ovo je učenicima bio jako drag i zanimljiv dio gdje su Zemlji poklonili svoje male, vrijedne ručice. Sudjelovali su u različitim aktivnostima: čišćenju okoliša, obrezivanju biljaka, odnošenju prikupljenog starog papira u odgovarajući spremnik...
Nekoliko učenika je donijelo od kuće i alat za uređenje okoliša (pilu,škare) te su „ozbiljno“ prionuli poslu.
Rastali se veseli, sretni... ekološki osviješteni!

                                                                                                                          Jasminka Rajčić

 
25. travnja 2016.
DAN HRVATSKE KNJIGE

„Knjiga nije hrana, ali je poslastica“
Tin Ujević

Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige u spomen na Marka Marulića koji je toga datuma 1501. godine dovršio spjev Juditu – prvo djelo na hrvatskom jeziku. Tom su se prigodom učenici viših razreda zajedno s učiteljicom Marijom Perković  prisjetili svih velikana hrvatske književnosti i prezentirali ih u školskom holu.

 
25. travnja 2016.
DAN PLANETA ZEMLJE

I ove godine smo u našoj školi obilježili Dan planeta Zemlje (22. travnja). Radni dan smo započeli prezentacijom u školskom holu putem koje smo osvijestili vrijednost i ljepote naše planete kao i potrebu da je zaštitimo i sačuvamo za iduće generacije. Mali kreativci iz „Šarenog svijeta“ su zajedno sa svojim učiteljicama  iskoristili bačene boce i plastične čepove za izradu maštovitog i edukativnog plakata, a na kraju nastave smo se „dali u akciju“. S rukavicama, vrećama, škarama i motikama smo krenuli u čišćenje školskog dvorišta i Otoka. Koliko smo bili uspješni, provjerite u našoj foto-galeriji… 

 
15. travnja 2016.
"BLAGA KAMEŠNICE" na Smotri učeničkih zadruga

Jučer u splitskom City Centeru održala se 28. smotra učeničkih zadruga Splitsko-dalmatinske županije. Naša školska zadruga na čelu s voditeljicom Ines Barbarić – Vidović predstavila se naslovom „Pozdrav iz Dalmacije – ča je odi lipo“. Postavu su krasili dalmatinski motivi: mreža, oslikani oblutci, drvene kućice, kamene crkvice. Želimo im još puno uspjeha i inspiracije u radu!

 
14. travnja 2016.
Pozdrav proljeću

„Nabujale klice
Doletjele ptice,
Lete leptiri,
Miris se širi.

Pčelice zuje
Pjesma se čuje,
Trešnjice ruje,
Proljeće tu je.“
L. Luketa

Učenici prvih i drugih razreda zajedno sa svojim učiteljicama,  izvanučioničkom nastavom su pozdravili proljeće.  Planirana izvanučionička nastava realizirana je 7. travnja posjetom školi i učenicima u Rudi. Ponovili su ono najvažnije o proljeću, razgovarali o promjena u prirodi, radu ljudi i životinjama i biljkama u proljeće.  Djeca su zajedno igrala raznih igrara a potom svi zajedno išli su do izvora Rude. Dok su šetali, zadatak im je bio promotriti i učiti promjene u prirodi u ovo godišnje doba. Na izvoru su razgovarali o vodma u zavičaju, vrstama voda kao i o važnosti  očuvanja okoliša. Na kraju dana svi su se složili da s nestrpljenjem iščekuju sve čari ovog godišnjeg doba tj. puno sunca, cvijeća, veselih i šarenih boja u zavičaju.

 
13. travnja 2016.
Izložba u Zagrebu

Posjet izložbi „Menci Clement Crnčić - retrospektiva“

8. travnja učenici sedmih razreda naše škole zajedno s učiteljicama Ines Vidović-Vidović, Elvirom Križanac i Marijom Perković posjetili su izložbu Menci Clement - Crnčića u Zagrebu. Kako je retrospektiva djela ovog poznatog hrvatskog slikara i grafičara bila izložena u Klovićevim dvorima, učenici su dobili priliku razgledati Gornji grad, Kamenita vrata, slikati se s A. G. Matošom, provozati se uspinjačom. Prošetali su Trgom bana Jelačića, posjetili katedralu kao i grob blaženog Alojzija Stepinca. Zadovoljni ovom „malom edukativnom ekskurzijom“, vratili su se u Otok u kasnim večernjim satima.

 
13. travnja 2016.
Posjet prirodoslovnom muzeju

Djeca svih uzrasta oduvijek su bila fascinirana životinjskim i biljnim svijetom. Iz tog razloga, a u okviru nastave Građanskog odgoja, odlučili smo posjetiti Prirodoslovni muzej u Splitu. Učenici 5. c razreda zajedno s razrednicom i knjižničarkom prisustvovali su edukativnoj  radionici Život u moru gdje su se upoznali s bogatstvom morskog staništa te pokušali sami prepoznati i imenovati različite vrste školjaka služeći se prirodoslovnim enciklopedijama. Nakon predavanja razgledali smo različite eksponate u muzeju susrevši se sa špiljskom i morskom faunom kao i impresivnom  malakološkom zbirkom obitelji Bakotić. Imali smo priliku rukovati se s dinosaurom, slikati se s obitelji Kremenko, ali i kušati sladoled na splitskoj rivi. Obogaćeni novim spoznajama,  sretno smo se vratili svojim kućama.

 
8. travnja 2016.
Raspored testiranja i upisi učenika 1. razreda u šk. god 2016./17.
 
OBAVIJEST RODITELJIMA
 
 
7. travnja 2016.
Tjedan mozga

Povodom obilježavanja 15. Tjedna mozga Hrvatsko društvo za neuroznanost i Hrvatski institut za istraživanje mozga organizirali su natječaj dječjih likovnih i literarnih radova na temu „Dječji mozak“. Naš 2.a se priključio natječaju svojim likovnim radovima. Kombiniranom tehnikom (akvarel, tuš i pero, flomasteri) izradili su mozgove kojima su prikazali svoja razmišljanja i preokupacije kojima se njihovi mozgovi najviše bave. Na natječaju je „Dječji mozak“ Ljube Samardžića osvojio 3. mjesto. Čestitamo Ljubi koji je ujedno dobio poklon i priznanje za ostvareni uspjeh. 

 

Josipa Kunac

 
28. ožujka 2016.
Obilježavanje Ljubičastog dana

26. ožujka  obilježava se ljubičasti dan”, dan kad se širom svijeta ljubičastom bojom iskazuje solidarnost s osobama koje imaju epilepsiju. Boja lavande simbol je nepravedne društvene stigmatizacije i usamljenosti osoba s epilepsijom. Tim povodom našu školu je posjetila doktorica Dubravka Radović, specijalistica školske medicine, kako bi stručnim predavanjem u višim razredima podigla svijest o epilepsiji. Informacijama i znanjem borimo se protiv predrasuda i društvene isključenosti!

 
22. ožujka 2016.
Tjedan borbe protiv nasilja

Ima li sanjara među vama? Ima li onih koji vjeruju da svijet može biti bolje i ljepše mjesto i da ste upravo vi oni koji čine razliku? Nakon svih iskustava kojima smo svjedočili ovogodišnje veljače, mi sa sigurnošću možemo reći da ih znamo više nego nekoliko….
Potaknuti nekim značajnim danima u godišnjem kalendaru, „sanjali“ smo cijeli mjesec, a tjedan od 22. veljače do 29. veljače u našoj školi smo obilježili kao “Tjedan borbe protiv nasilja”. Opširnije

 
17. ožujka 2016.
USKRSNA izložba

Prije početka proljetnih praznika, učiteljice likovne kulture su nas odlučile uvesti u uskrsno ozračje obogativši školsko predvorje svim simbolima najvećeg kršćanskog blagdana. Uz pomoć vrijednih ruku nekoliko učiteljica i učenika, osmislili su i izradili prigodnu čestitku, šarene koke i piliće, bijele zečeve i vješto oslikane pisanice. Veselimo se Uskrsu i buđenju novog života!

 

 
15. ožujka 2016.
DAN broja "PI"

14. ožujka u našoj školi obilježili smo Dan broja pi. Datum obilježavanja nije slučajan jer su 3, 1 i 4 najznačajnije znamenke broja pi, a ujedno i rođendan slavnog Albert Einsteina. Učenici 7. razreda zajedno s učiteljicama Ivanom Čerinom i Marijom Jukić su  postavili prigodne plakate uz prezentaciju koja se vrtjela u školskom holu. Tko je rekao da matematika ne može biti zabavna?

 

 
14. ožujka 2016.
POSJET KINOTECI

8.ožujka učenici osmih razreda zajedno s učiteljicama Marijom Perković, Gordanom Cecić-Sule i Vesnom Škopljanac – Mačina posjetili su splitsku Kinoteku Zlatna vrata. Razlog su bile školske projekcije filmova gdje su se učenici mogli upoznati s filmskim adaptacijama poznatih književnih klasika. Ovom prigodom pogledali su film Therese Raquin snimljen prema poznatom romanu Emila Zole te iskoristili priliku za popodnevni obilazak grada Splita.

 
23. veljače 2016.
TJEDAN BORBE PROTIV NASILJA

                                                                  
Cijeli ovaj tjedan će u našoj školi će biti posvećen obilježavanju borbe protiv vršnjačkog nasilja. Tim povodom se u nižim razrednim odjelima provode radionice iz područja prevencije međuvršnjačkog nasilja, a učenici viših razreda gledaju dokumentarni film “Oblak” (priča o životu i smrti Luke Ritza).
Kao središnji dio tjedna borbe protiv nasilja, u srijedu će se obilježiti Dan ružičastih majica. Izazivamo i vas da na taj dan nosite ružičasto te se pridružite borbi za život u miru i prijateljstvu.

Osim ovih i brojnih drugih aktivnosti, svi učenici i djelatnici naše škole će, u suradnji s Hrvatskim savezom za rijetke bolesti, sudjelovati u pokušaju obaranja svjetskog rekorda u kategoriji najvećeg on-line foto albuma zagrljaja. Projekt „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!“ traje od nedjelje (21.2.) do subote (27.2.), a mogu mu se pridružiti svi. Važno je svoje fotografije zagrljaja pohraniti na službenu stranicu http://hugforrare.com/. Sva pravila igre su navedena na navedenoj stranici.

Za završetak ovih događanja, članovi našeg Školskog volonterskog kluba će, na Dan rijetkih bolesti (subota, 27.2.2016.), izići na trg u Otoku i na pjacu u Sinju, gdje će dijeliti promotivne materijale Hrvatskog saveza za rijetke bolesti te pokušati prikupiti još fotografija zagrljaja. Nismo hobotnice, ali grlimo dobro – dođite i uvjerite se.

(nadopuna galerije po završetku projekta)

 
11. siječnja 2016.
Školski MASKENBAL

Svo šarenilo  pokladnog veselja OŠ Kamešnica  predstavilo se u prpošnom izdanju zadnjeg utorka na Trgu dr. Franje Tuđmana. Učiteljice su zajedno s učenicima marljivo mjesecima prije oblikovali maske, kostime, uvježbavali scenske nastupe.
Susreli smo se tako sa sretnim i žalosnim klaunovima, ogromnim kokošima i sitnim mravima, rumenim grožđem koje je ljubičastim zrnima ozarilo oblačno jutro…
Mališi su utjelovili semafore i prometne znakove te nas još jednom podsjetili na važnost sigurnosti u prometu. Hrvatska vojska je prisegnula  na poslušnost ministru obrane i predsjednici, a rokeri i bajkeri  u žestokom ritmu prošetali trgom. Da poneka školska djeca ipak znanje smatraju bitnim, pokazali su nam predani štreberi skriveni iza dioptrijskih naočala.  
Strašni vampiri, anonimusi i  originalni zipper-facei su zamrzli koje dječje lice u publici, no na sreću tu su bili malci da nas razvesele breakdanceom na pozornici. Konačno smo oženili otočke neženje, no bilo je i onih koji se nisu dali oženiti ( ma koliko se stara majka s krunicom tome nadala) .  Preko samozatajnih Kineza stigli smo do daleke Sjeverne Koreje i nazočili Olimpijskim igrama čiji je duhoviti skeč  odnio pobjedu u višim razredima. Mali astronauti, kao najbolja maska u nižim razredima, su nam pokazali kako nijedan san ni zvijezda nisu nedostižni.

 
3. siječnja 2016.
Obavijest RODITELJIMA - UPISI 2016./17.

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2016./2017. provodit će se u vremenu od 8. do 19. veljače 2016. elektronskim putem na OBRAZCU "PRIJAVE ZA PREDUPIS".

Nakon objavljene prijave djeteta u pripadajuću školu, roditelj odnosno staratelj, obavezno se treba javiti školi u vremenu od 7. do 14. ožujka 2016.god radi dogovora o terminu testiranja vlastita djeteta.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provodi se u osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema upisnom području u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja 2016.

Na linku "INFORMATIVNI OBRAZAC" možete pročitati opširnije informacije o predupisima u prvi razred. U slučaju bilo kakvih poteškoća ili nejasnoća, molimo Vas javite se u školu.

 

Školska stručna služba

 
 
25. siječnja 2016.
Kazališna predstava "HEIDI"

U petak, 22. siječnja, peti razredi naše škole zajedno s učiteljicama Marijom Perković, Ivanom Grčić i knjižničarkom Jelenom Pleštinom posjetili su Gradsko kazalište mladih u Splitu.
Učenici su imali priliku vidjeti scensku adaptaciju omiljene školske lektire u kojoj su se izmjenjivali slikoviti i duhoviti prikazi seoskog i gradskog života gdje središnju ulogu igra plemenita i živahna Heidi čija dobrota i iskrenost pronalaze put do svačijeg srca. Nakon predstave, ostatak slobodnog vremena iskoristili smo za kratki obilazak Dioklecijanove palače i prigodu za okrijepu prije povratka kući. Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj foto-galeriji.

 
20. siječnja 2016.
Kazališna predstava

„Kućico draga,
slobodo moja!
Palačo divna,
drvenog svoda,
kolijevko meka
lisnatog poda,
uvijek ću vjeran
ostati tebi,
nizašto ja te
mijenjao ne bi'!“

B. Ćopić: Ježeva kućica

Ježeva kućica je književni klasik čiji su stihovi  obilježili djetinjstvo generacija djece učeći ih o vrijednosti vlastitog doma, koji može biti skroman i jednostavan, ali je svakom čovjeku jedinstven i nezamjenjiv. Zahvaljujući  glumcima Pučkog kazališta u Sinju, našu školu su posjetili ježurka, lisica, medo, divlja svinja i vuk koji su se učenicima predstavili pričom o  mudrom i odanom ježu koji nije dao nasjesti na provokacije i prijetnje svojih šumskih susjeda. Učenici su pažljivo pratili događaje na pozornici i, naposljetku, mladi glumački ansambl nagradili burnim pljeskom.

 
 
 
Arhiva | Arhiva 2020 | Arhiva 2019 | Arhiva 2018 | Arhiva 2017 | Arhiva 2016 | Arhiva 2015 | Arhiva 2014 | Arhiva 2013 | Arhiva 2012 | Arhiva 2011 | Arhiva 2010 | Arhiva 2009 | Arhiva 2008 | Arhiva 2007 | Arhiva 2006
Pretraľi Web
Sigurnost na internetu - kviz i edukativni materijali za učenike, učitelje i roditelje
   
   
   


Leksikon opće kulture za osnovnoškolce

   
dokumenti
PRAVILNICI
   
Kurikulum zdravstvenog odgoja
   
Školski kurikulum za šk. god. 2017.- 2018.
   
» POPIS ODABRANIH UDŽBENIKA PO RAZREDIMA ZA ŠKOLSKU GODINU 2017.-2018.
   
» POPIS UČENIKA PO ODJELIMA ZA PRVI I PETI RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2017.-2018.
   
» Statut škole
   
»Godišnji plan i program rada škole za šk. god. 2017./18.
   
»Kućni red
   
»Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera
   
»Etički kodeks
   
» Nacionalni okvirni kurikulum
   
»Sigurne školske ceste - BROŠURA
   
»Pristup informacijama
   
»Natječaji - javni pozivi
   
»Javna nabava
   
»Godišnji financijski planovi i izvješća