Vrijeme u OTOKU Pored USERNAME i PASSWORD upiši "gost"

OTOK trenutno


ARHIVA AKTUALNOSTI: | 2020| 2019| 2018| 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

 
   
 

7. srpnja 2022.

SPORTSKI PRAZNICI za učenike OŠ Kamešnica

60-ak učenika naše škole ljeto provode baveći se sportom potpuno besplatno uz stručno vodstvo kineziologa Božene Botice i Nenada Alfirevića, koji je ujedno i učitelj u školi. Naša škola je s još 4 škole u Splitsko-dalmatinskoj županiji prošla na natječaju i uvrštena u ovaj projekt.
Sportske praznike organizira Hrvatski školski sportski savez u suradnji sa  školskim sportskim savezom Splitsko-dalmatinske županije, a cilj im je potaknuti što više djece da se uključe u organizirani oblik tjelesne aktivnosti. Učenici igraju nogomet, rukomet, košarku, odbojku, stolni tenis, badminton, prolaze razne poligone, hodnje i štafetne igre. Organizatori su se pobrinuli da svaki učenik ima besplatan obrok, voće i vodu. Svaki učenik dobiva majicu i na kraju diplomu o pohađanju.
Sportski praznici traju od 27. lipnja  do 22. srpnja na sportskim terenima i dvorani osnovne škole.

 

6. srpnja 2022.

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA - Popravni ispiti

22. – 24. kolovoza 2022.
Popravni ispiti odvijat će se prema sljedećem rasporedu:
22. kolovoza
            - 8:30 sati – hrvatski jezik – pismeni dio ispita
            - 8:30 sati – matematika – pismeni dio ispita
23. kolovoza
            - 8:30 sati – hrvatski jezik – usmeni dio ispita
            - 8:30 sati – matematika – usmeni dio ispita
24. kolovoza
            - 8:30 sati – priroda – usmeni dio ispita
            - 8:30 sati – kemija – usmeni dio ispita

 

6. srpnja 2022.

Općinske nagrade najboljim učenicima

5. srpnja u općinskoj dvorani u Otoku okupili su se najbolji učenici Osnovne škole Kamešnica i Područne škole Gala zajedno sa svojim učiteljima i roditeljima kako bi im načelnik Dušan Đula uručio vrijedne nagrade za njihov uspjeh i trud. Najbolje učenica školske godine 2021./22. Ema Šimunović je uz knjigu osvojila i bicikl. Zahvaljujemo Općini Otok što ovakvim nagradama potiče učeničko učenje i vladanje te se nadamo da će dogodine biti još više odličnih učenika.
 

21. lipnja 2022.

OBAVIJEST RODITELJIMA I UČENICIMA - Dopunski rad

Raspored održavanja dopunskog rada po predmetima od 27. lipnja do 4. srpnja 2022.

Kemija – u 8:00 sati

Priroda – u 8:00 sati

Hrvatski jezik – u 9:45 sati

Matematika – u 9:45 sati

 

21. lipnja 2022.

2. kviz za knjigoljupce

20. lipnja u 10 sati održao se 2. kviz za knjigoljupce u školskoj knjižnici. Sudjelovali su zainteresirani učenici 5. i 6. razreda koji su trebali pročitati 2 popularna naslova: J. T. Stepanić : Bacit ću ti kompjutor kroz prozor i L. Pichon: Odlični izgovori. U rješavanju kviza najuspješnija je bila učenica 6.b razreda Ana Marković i osvojila poklon- bon od 200 kn u Mall of Splitu. Čestitke od srca, a ostalim učenicima želimo da ne izgube strast za čitanjem i okušaju se dogodine u novom kvizu!
 

20. lipnja 2022.

MenSI projekt

Ove školske godine naša škola priključila se međunarodnom MenSI projektu: Mentorstvo za unaprjeđivanje škole u cilju prenošenja i podešavanja inovacija povezanih s digitalnim tehnologijama. Projekt je rezultat 28-mjesečne Akcije koordinacije i podrške (studeni 2021. – veljača 2023.) koji se financira iz programa Obzor 2020 Europske komisije. Surađujući s ministarstvima obrazovanja iz šest zemalja (Belgija-Flandrija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Portugal), MenSI je stvorio mrežu od 24 mentorske škole koje su radile sa stotinjak mentoriranih škola. Naša škola se prijavila kao jedna od mentoriranih škola, a mentor joj je bila Osnovna škola Petar Zrinski iz Čabra.

Učitelji koji su se odazvali projektu, usavršavali su se unutar online edukacija i radionica koje su vodile djelatnice iz mentorske škole. Na kraju nastavne godine, mentorice iz Osnovne škole Petar Zrinski posjetile su našu školu. Nakon zajedničkog ručka u restoranu, održale su edukacije za učiteljice razredne i predmetne nastave koju su dio MenSi projekta. Naučili su kako napraviti izradu scenarija podučavanja te koristiti alate MIRO i Assembler. Hvala mentoricama na njihovom trudu i entuzijazmu te se veselimo daljnjoj uspješnoj suradnji!

 

17. lipnja 2022.

PROJEKT "Repajmo glagole"

Svi znamo da se kroz pjesmu lakše uči. To su dokazali i naši učenici koji pohađaju izbornu nastavu iz Njemačkog jezika. U okviru projekta Repajmo glagole, konjugirali su glagole uz glazbu koju su sami izmislili.
Koliko su bili uspješni, provjerite na priloženim poveznicama.

https://photos.app.goo.gl/v35v6M5JjRqnbUTb8

https://photos.app.goo.gl/Zw5ZKSnPnmJdR8wMA

 

17. lipnja 2022.

PROJEKT Videonajave knjige

Učenici 6.b tijekom nastave Hrvatskog jezika, pod mentorstvom učiteljice Ane Marinović, imali su za projektni zadatak izraditi videonajave (videomamce) za roman Kraljević i prosjak Marka Twaina. Učenici su nakon čitanja romana trebali izdvojiti ključne ideje iz knjige kako bi stvorili kratki video koji treba pobuditi znatiželju u gledatelju kako bi pročitao knjigu. Videonajave knjiga su stvarane po uzoru na filmske najave. Odabrane videonajave romana Kraljević i prosjak mogu se pogledati na sljedećoj poveznici - Kraljević i prosjak booktrailer .
 

17. lipnja 2022.

PROJEKT Moj zavičaj - u slici i u riječi

Učenici 6.b proveli su sa svojom razrednicom i učiteljicom hrvatskog jezika Anom Marinović projekt nazvan Moj zavičaj – u slici i u riječi. Učenici su fotografirali prizore iz svojega zavičaja tijekom svih godišnjih doba i pisali pjesme vezane za određeno godišnje doba i svoj zavičaj na zavičajnom govoru ili standardnom hrvatskom jeziku. Zapisivali su narodne priče, predaje i legende Otoka, a isto tako prikupili su i riječi svojstvene svom zavičaju (lokalizme). Sve su objedinili u PowerPoint prezentacije te su svojim fotografijama ilustrirali svoje pjesme. Cilj ovog projekta je bio razvijanje ljubavi prema zavičaju i zavičajnoj riječi, upoznati bogatstvo riječi i posebnosti svoga kraja, razvijanje kreativnosti i pismenog izražavanja.
Dijelove odabranih prezentacija, možete pogledati u foto-galeriji.

 

8. lipnja 2022.

DAN škole 2022.

Napokon je došao i taj dan!

Nakon dvije godine pauze ( zbog nepovoljne epidemiološke situacije ) ponovno smo proslavili Dan naše škole. Započeli smo sa školskom priredbom koju je otvorio ravnatelj poželjevši svima dobrodošlicu i dodijelio prigodne nagrade učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na raznovrsnim natjecanjima. Školski zbor nas je uveo u program obradom poznatih rock- klasika, a imali smo se prilike uvjeriti u glazbeni talent mnogih učenika koji su svirali na različitim instrumentima. Došao je trenutak da se uz pjesmu i poklon oprostimo od dugogodišnje učiteljice Katice Pavić i zahvalimo joj na godinama predanog truda i rada. Nakon nekoliko duhovitih skečeva i recitacija, došao je red na izložbu pod nazivom „Možemo li vidjeti zvuk?'“ u kabinetu kemije. Vidjeli smo kako vibracija zvuka oblikuje i stvara vatrene plamenove te se još jednom uvjerili koliko priroda može biti čudesna.

Žarko sunce i zamamni miris pečenih fritula i uštipaka nas je mamio na školsko dvorište. S nagradnim kuponom učenici su ostvarili pravo na svoju zakusku, a kasnije im je vrijedio i za nagradnu lutriju. Školska zadruga je izložila svoje slastice i ukrasne artikle na prodaju.

Igre su započele: graničari, potezanje konopa, skakanje u vrećama, štafeta s jajima, križić-kružić, mastermind – svatko se pronašao u nekoj aktivnosti, a neki su se okušali u više različitih igara. Došlo je vrijeme i za modnu reviju: na školskom travnjaku redala su se nasmiješena lica malih manekenki i pokojeg manekena u proljetnim izdanjima. Šlag na kraju je bio trenutak kada su tajnica i računovođa zakoračili na modnu pistu.

Dugoočekivana lutrija je započela iza 11 sati. Podijeljeno je više od 40 nagrada – svim sretnim dobitnicima čestitamo, a ostalima želimo više sreće drugi put. Završnica dana škole bila je u nogometnoj utakmici u kojoj su snage odmjerili djelatnici škole ( i njihovi „simpatizeri“) i učenici. Bilo je napeto do samog kraja, a pobjeda je zasluženo pripala u ruke učenika. Na mladima svijet ostaje!

Zahvaljujemo svim organizatorima, voditeljima, kuharicama i svim sudionicima proslave Dana škole. Onima koji nisu bili predlažemo da pogledaju foto-galeriju i da nam se pridruže dogodine.

 

6. lipnja 2022.

Izlet područnih škola u Zadar

Zadnjeg dana mjeseca svibnja učenici PŠ Ruda i PŠ Udovičići zaputili su se sa svojim učiteljicama na jednodnevni izlet u Zadar. Oduševljenje je bilo veliko iz razloga što je učenicima, zbog nepovoljne epidemiološke situacije prethodnih godina, ovo bio prvi školski izlet. Posjetili su Nin i obišli solanu uz stručnog vodiča te nakon ručka krenuli put Zadra. Na rasporedu je bio obilazak Muzeja antičkog stakla i Muzeja iluzija u kojima su učenici zakoračili u svijet prošlosti, umjetnosti i mjesta gdje se susreću stvarnost i mašta. Nakon muzeja, uz stručno vodstvo, uslijedio je posjet najpoznatijoj crkvi predromaničkog doba - sv. Donata te obilazak Morskih orgulja i Pozdrava Suncu. Uz pjesmu koju stvaraju šumovi valova, učenici su ostatak sunčanog dana iskoristili za razgledavanje stare jezgre grada, fotografiranje i rashlađivanje ukusnim sladoledima. Obogaćeni dojmovima i novim spoznajama, sretni i zadovoljni vratili su se svojim kućama.
 

6. lipnja 2022.

Ekskurzija učenika osmih razreda

Ove godine na ekskurziju smo putovali u Dubrovačko primorje i na otok Korčulu. Iz Otoka smo krenuli u jutarnjim satima. Na ulazu u Makarsku nalazi se Svetište Gospe Lurdske - Vepric gdje smo se zaustavili prije nego smo krenuli prema Pelješcu. Uskoro smo stigli u srednjovjekovni gradić Ston, čija povijest seže u daleko doba Dubrovačke Republike i vidjeli najduži očuvani kameni zid u Europi. U Trstenom smo vidjeli 450 godina staro stablo azijske platane koje je zbog svoje visine, starosti i ljepote postalo turistička atrakcija. U popodnevnim satima smo stigli u Dubrovnik, smjestili se u hotel i požurili na kupanje. U razgledavanje grada smo pošli sljedeći dan. Divili smo se prekrasnom pogledu s gradskih zidina i slušali zanimljive priče o njegovoj prošlosti, a u Dubrovniku svaki kamen priča svoju priču. Treći dan smo se uputili prema Orebiću gdje nas je čekao brod kojim smo otplovili do Korčule, povijesnog utvrđenog grada okruženog zidinama. Posjetili smo i rodnu kuću svjetskog putnika i istraživača Marka Pola, a u Muzeju grada Korčule slušali o životu starih Korčulana. Brodom smo se vratili u Orebić te nastavili vožnju prema Otoku, a kući smo stigli u večernjim satima. Ovo putovanje nam je jedno dragocjeno iskustvo koje ćemo dugo pamtiti.
 

25. svibnja 2022.

Digitalna knjiga - projekt uoči DANA ŠKOLE

Učenici četvrtog razreda na satu informatike učili su izrađivati digitalne knjige. Povodom dana naše škole, učenice Mirna Milanović Litre i Ema Šimunović kreirale su vlastitu digitalnu knjigu koja prati pustolovine glavnog lika Kamenka. Pogađate li po čemu je dobio ime? Pogledajte što je sve zadesilo Kamenka Kamenkića te saznajte kako je nastala osnovna škola Kamešnica. LINK: https://read.bookcreator.com/5si8fj4ZL-VNsemtijQvACCiz_xmqm3t2MRQhbWkmN8/1JYm2sK-RAmLeRHpokbO3A
 

13. svibnja 2022.

TERENSKA NASTAVA: Posjet učenika osmih razreda Vukovaru

U ranim jutarnjim satima krenuli smo iz Otoka prema Vukovaru - mjestu posebnog domovinskog pijeteta. U Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar stigli smo oko podne i odmah počeli s obilaskom izložbenih postava povezanih sa sjećanjem na Domovinski rat i tragediju ovog grada. Obnovljeni vukovarski vodotoranj posjetili smo u popodnevnim satima. S ovog simbola stradanja, ali i novog života divili smo se prekrasnoj panorami grada na ušću rijeke Vuke u Dunav. Sljedećeg dana posjetili smo memorijalna mjesta. Na Mjestu sjećanja- Vukovarska bolnica 1991. vidjeli smo multimedijsku prezentaciju o bolnici tijekom opsade Vukovara i vjernu rekonstrukciju podruma tijekom opsade grada. Nakon toga smo se uputili prema crkvi sv. Filipa i Jakova. U dvorani Pastoralnoga centra sv. Bone pogledali smo film o stradanju grada, a onda posjetili staklenu spomen-ploču s popisom vukovarskih žrtava u Domovinskome ratu. Odmah smo primijetili imena naših sugrađana, Ivice Poljaka i Andrije Alčića. Pred zgradom Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti dočekao nas je tenk koji simbolizira neprijatelja kojeg su slomili hrabri branitelji te bista Blage Zadre, vukovarskog zapovjednika i heroja. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje je ekshumirano 938 tijela danas počiva 938 križeva, a u sredini spomenika gori vječni plamen za sve žrtve. I mi smo za njih upalili svijeću te krenuli prema Spomen domu Ovčara koji je također mjesto ratnih zločina. Na stropu je postavljena po jedna žaruljica za svakog ubijenog i nestalog, a svijetle u mraku jer su se zločini događali noću. U masovnoj grobnici pored spomen doma pronađeno je više od 200 pacijenata i članova medicinskoga osoblja iz vukovarske

bolnice. Na križu pored spomen-ploče nalaze se tisuće krunica, a za svaku žrtvu posađen je po jedan grm. I ovdje smo upalili svijeću te krenuli u Muzej vučedolske kulture. Tu smo se uvjerili koliko je ovaj kraj u dalekoj prošlosti utjecao na današnji život i koliki su bili civilizacijski dosezi vučedolske kulture. Nakon posjeta Gradskom muzeju u prostoru dvorca Eltz krenuli smo prema autobusima. Sa sjetom u srcima, ali i vjerom u sve ljepšu i vedriju budućnost ovog napaćenog grada pošli smo kući. Nadamo se da smo i sami svojom vedrinom i dobrim raspoloženjem doprinijeli toj budućnosti. Život se ponovo vratio i, kako nam je rekao svećenik u crkvi sv. Filipa i Jakova, Vukovar su ljudi koji su se u njega vratili, a sve građevine koje su u njemu obnovljene tu su radi njih.

 

13. svibnja 2022.

PROJEKT: Izmišljena država

Učenici 4.c razreda, nakon što su obradili sve države – članice Europske unije, dobili su od svoje učiteljice Kate Šimunović zanimljivi zadatak: osmisliti zastavu i grb svoje zamišljene države. Doznavši kako se svaka država simbolično predstavlja zastavom, a grbovi također nose neko značajno obilježje naroda, grada ili obitelji – dali su si mašti na volju. Tako su nastale države neobičnih imena: Igraonija ( država u kojoj se djeca igraju), Pascrtnja ( bave se crtanjem i izradom crtaćeg pribora ), Lavandonija ( uzgoj lavande i smilja ), Krunalas (poljoprivreda ). Osmislili su grbove, zastave, legende i način života svojih država, a koliko su bili kreativni, možete provjeriti u našoj fotogaleriji.
 

9. svibnja 2022.

TERENSKA NASTAVA - Izložba Vlahe Bukovca u Zagrebu

7. svibnja učenici 6. a,7. a i b razreda u pratnji svojih razrednica i knjižničarke uputili su se na jednodnevni izlet u Zagreb. Povod je bio druga izložba iz ciklusa slikara Vlahe Bukovca pod nazivom Korijeni i krila. Stigavši u Zagreb, učenici su se upoznali sa starom jezgrom grada: od Trga bana Jelačića, Zagrebačke katedrale, preko Dolca, Kamenitih vrata do crkve sv. Marka i Hrvatskog sabora. Unatoč oblačnom vremenu, iskoristili su priliku za zajedničku fotografiju na Gornjem gradu gdje se pruža pogled na zagrebačku panoramu. Slikali su zajedno s Matošem na klupi, provozali zagrebačkom uspinjačom i prošetali Ilicom - najpoznatijom i najdužom ulicom naše metropole. Nekolicinu pospanih učenika do kraja je razbudio grički top –koji se oglasio točno u podne i nagovijestio učenicima slobodno vrijeme do popodnevnog početka izložbe.

Oko 16 sati okupili su se ispred Klovićevih dvora kako bi se pobliže upoznali sa stvaralaštvom najznačajnijeg hrvatskog slikara na prijelazu iz 19. u 20. st. s naglaskom na njegovo zagrebačko, cavtatsko i bečko razdoblje. Iznenadili su se velikim brojem realističnih portreta koji su ih promatrali sa zidova zatamnjenih dvorana te im se, na trenutak učinilo, kako su zakoračili u hrvatsku povijest i družili se s mnogim uglednim obiteljima, carevima i umjetnicima.

Prepuni dojmova, zadovoljni i raspjevani uputili su se autobusom prema Otoku u ranim večernjim satima.

 

3. svibnja 2022.

PROJEKT: Dječaci i djevojčice koji su promijenili svijet

Školska stručna služba je i ove godine nastavila s projektom Dječaci i djevojčice koji su promijenili svijet u šestim razredima naše škole. Cilj projekta bio je upoznati životni put poznatih i uspješnih ličnosti iz područja znanosti, sporta i umjetnosti na temelju knjiga u knjižnici ( Dječaci i djevojčice koji su promijenili svijet, Umovi koji su promijenili svijet) i interneta. Svaki učenik 6.a i 6.b je dobio za zadatak proučiti jednu osobu iz knjige, predstaviti je prezentacijom u 1. osobi na satu razrednika. Razred, stručna služba i razrednici bi na kraju predstavljanja iznijeli svoje mišljenje, komentare i pitanja. Učenici su na ovaj način razvijali svoju opću kulturu, umijeće javnog govora te se upoznali s trnovitim putem odrastanja znamenitih osoba koji su upravo svladavanjem životnih teškoća, upornim trudom i talentom zadužili čovječanstvo.

 

2. svibnja 2022.

IZVANUČIONIČKA nastava posebnog odjela

Učenici posebnog razrednog odjela jedan dan učionicu su zamijenili livadom, a bilježnice i listiće prigodnim radionicama i igrama.
Na prekrasnoj livadi pokraj Cetine imali su prilike vidjeti živi svijet uz tekućice o kojima su učili proteklog mjeseca. Nakon potrage za plastičnim jajima, ponovili su nastavni sadržaj odgovarajući na pitanja koja su se unutra skrivala. S obzirom da su već iskusni u kuhanju i pripremi slastica u školskoj kuhinji, ovaj put odlučili su se okušati u pripremi obroka u prirodi. Kao pravi prirodnjaci, na naoštrene štapove nataknuli su hrenovke i ispekli ih na vatri. Sami su pripremili kruh i namaze te uživali u samostalno pripremljenoj marendi.
Bilo je to jedinstveno i nezaboravno iskustvo kojeg jedva čekaju ponoviti.

 

26. travnja 2022.

PROJEKT " Žene u znanosti"

U okviru STEM weeka, u Galeriji Sikirica u Sinju, održala se interaktivna izložba na temu žena koje su dale značajan doprinos u znanosti i društvu pod imenom Žene u znanosti. Ovom projektu su se odazvale mnoge učiteljice osnovnih i srednjih škola Cetinskog kraja. Među njima je i učiteljica Gordana C.Sule koja je dobila zadatak da sa odabranim učenicama audiozapisom predstavi američku biologinju Rachel Carson – preteču modernog pokreta za zaštitu okoliša. Snimljeni audiozapis na hrvatskom i engleskom jeziku možete poslušati u nastavku i pobliže se upoznati s ovom priznatom znanstvenicom.
 

26. travnja 2022.

DAN engleskog jezika

Učenici nižih razreda naših triju škola igrom i zabavom obilježili su Dan engleskog jezika. Zajedno sa svojim učiteljicama sudjelovali su u nizu aktivnosti od imenovanja dijelova tijela i njihove službe na engleskom jeziku do objašnjenja kako nastaje duga. Učenici viših razreda pomogli su urediti veliki pano u školskom holu i s učiteljem izradili prezentaciju o važnosti učenja engleskog jezika. Ovaj dan ( 23.4. ) ujedno je i godišnjica rođenja i smrti Williama Shakespearea, stoga su među brojnim citatima Williama Shakespearea pronašli i zabilježili njima najzanimljivije. U prilogu možete pogledati fotografije i videa snimljena u našim područnim školama. Na kraju, svim govornicima engleskog jezika i onima koji će to tek postati - želimo HAPPY ENGLISH DAY!
1 2
 
 

25. travnja 2022.

DAN planeta Zemlje

22. travnja obilježavamo Dan planeta Zemlje s ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja Zemlje – našeg jedinog „doma“ te problemima vezanim za globalno onečišćenje okoliša, ali i pronalaska rješenja za njegovu zaštitu.

Iz tog razloga, učiteljica 3.a razreda je s učenicima uredila pano u školskom holu, skupina Malih geografa oblikovala je mali pano ispred učionice geografije u svrhu poticanja na razmišljanje i djelovanje kako naš planet učiniti održivijim i ugodnijim za život. Učenici 1.d/3.d PŠ Udovičići su na inicijativu učiteljice reciklirali stari papir izradivši novi kojeg su ukrasili porukama vezanim uz očuvanje našeg planeta.

 

14. travnja 2022.

Uskrsna čestitka

Ususret nadolazećim blagdanima, učiteljice Likovne kulture su nam obogatile školski interijer šarenim simbolima Uskrsa. Obojana jaja, koke i zečevi sjaje se u proljetnim nijansama i nagovještavaju početak novog života.

Ovom veselom blagdanskom razglednicom svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

 

12. travnja 2022.

Uskrsni sajam zadruge Blaga Kamešnice

11. travnja na Trgu dr. Franje Tuđmana održao se uskrsni sajam učeničke zadruge Blaga Kamešnice. Lijepo vrijeme poslužilo je da proizvodi, koje su oblikovali učenici i učitelji pod vodstvom učiteljice Ines Vidović Barbarić, zablistaju u punom sjaju. Nadamo se da je svatko pronašao neku sitnicu za sebe i tako obogatio blagdansko ozračje u svom domu. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u izradi i kupovini naših ukrasnih i prehrambenih artikala.
 

11. travnja 2022.

MJESEC dječje knjige

„Bajke leže u meni poput sjemenki; potreban je samo dašak vjetra, zraka sunca ili kap gorčine pa da se rastvore u cvijet.“

H. CH. Andersen

Povodom rođendana slavnog H.C. Anderesna (2.4.1805.) u Mjesecu dječje knjige učiteljica Tina M. Trapo i knjižničarka osmislile su mini-projekt inspiriran poznatim Andersenovim klasicima Ružno pače i Carevo novo ruho.

Knjižničarka je posjetila 2. d razred PŠ Udovičići, a oni su idući tjedan uzvratili posjet školskoj knjižnici. Zajedno su odslušali poznate bajke praćene prezentacijom, bojali nacrtane predloške iz priča, rješavali labirinte, uočavali razlike među slikama, okušali se u scenskoj adaptaciji teksta i izrađivali originalne straničnike. Vjerujemo da će ovakva kreativna suradnja pomoći našim drugašima da zavole čitanje i da im se vječne Andersenove životne pouke urežu u pamćenje i srca.

 

9. travnja 2022.

USKRSNI SAJAM ŠKOLSKE ZADRUGE

Pozivamo drage sumještane i djelatnike škole da posjete uskrsni sajam naše školske zadruge Blaga Kamešnice koji će se održati u ponedjeljak (11. travnja ) na Trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 9 h. Dođite, razgledajte ponudu i podržite naš rad kupnjom sitnice koja će obogatiti vaš uskrsni stol.
 

7. travnja 2022.

HUMANITARNA USKRSNA AKCIJA

Na inicijativu volonterskog kluba u našoj školi pokrenuta je humanitarna akcija prikupljanja prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština za potrebite obitelji našeg kraja. U srijedu smo sve prikupljeno donirali Caritasu u Sinju. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovoj plemenitoj akciji i još jedanput pokazali svoje veliko srce.
 

30. ožujka 2022.

IZVANUČIONIČKA nastava PŠ Udovičići i PŠ Ruda

U sklopu izvanučioničke nastave, učenici PŠ Ruda i PŠ Udovičići su 14. ožujka zajedno sa svojim učiteljicama posjetili Muzej Sinjske alke. U sklopu edukativnog dijela pogledali su kratki film o velikoj pobjedi Sinja nad Turcima te uz stručno vodstvo obišli cijeli Muzej. Nakon obilaska uslijedila je likovna radionica te trčanje Alke u kojoj je pobjednik dobio simboličan poklon od djelatnika Muzeja.

Završivši razgledavanje i radionice, krenuli su u park u kojem su se odmorili i doručkovali te se pripremili za odlazak u Gradsko kino gdje je na rasporedu bila animirana komedija Crvena panda. Uživali su u zgodama i nezgodama tinejdžerice Mei Lee i njenim preobrazbama u ogromnu crvenu pandu u trenutcima uzbuđenja ili stresa. Učenici su bili sretni i zadovoljni što im se ukazala prilika za ovakvim vidom nastave i druženja te se nadaju da će im povoljna epidemiološka situacija omogućiti još ovakvih 'izleta' i susreta.

 

25. ožujka 2022.

PROJEKT "Biosigurnost i Biozaštita"

Izbijanjem pandemije koronavirusa, uočena je važnost dodatne edukacije učenika i školskih djelatnika o problemu važnosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti. Iz tog razloga su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje zajedno s vodećim zdravstvenim ustanovama u RH pokrenuli projekt Biosigurnost i biozaštita koji za cilj ima upoznavanje učenika s načinima sprečavanja širenja zaraznih bolesti, odgovornost prema vlastitom i tuđem zdravlju, analiza potencijalnih opasnosti i načinima prevencije te popularizacija znanosti. Projektu su se odazvale brojne osnovne i srednje škole, među ostalim i učenici 6.a razreda OŠ Kamešnica s mentoricom Gordanom Cecić -Sule. Na zadanu temu „Vlastiti dom kao izvor zaraze“ proveli su malo znanstveno istraživanje temeljem kojeg su napravili plakat i snimili video. Budući da su prošli dalje na županijskom natjecanju, želimo im puno sreće na državnoj razini!

 

22. ožujka 2022.

DAN ŠARENIH ČARAPA

Prvog dana proljeća u našoj školi smo obilježili Dan šarenih čarapa tj. Svjetski dan osoba s Down sindromom. 21. ožujka simbolični je datum za Down sindrom koji je karakterističan po tome što se na 21. paru kromosoma pojavljuje jedan kromosom viška. Djeca sa Down sindromom su drugačija i mi, nošenjem šarenih čarapica im pružamo podršku i poručujemo kako bi ovaj svijet bio znatno siromašniji da nema njihovog iskrenog smijeha, topline i bezazlenosti. Razlike nas ne dijele, već obogaćuju naš svijet.
 

15. ožujka 2022.

DAN broja PI

14. ožujka obilježava se Svjetski dan broja pi koji se definira se kao omjer opsega i promjera kruga. Broj π je beskonačan, ali ga zaokružujemo na dvije decimale i iznosi 3.14. ( otud i datum proslave ). Pojavljuje se u mnogim matematičkim formulama ( površina kruga i elipse, obujam kugle, valjka i stošca), usko je vezan uz atome i valove te kao takav utkan u tkivo svemira. Zanimljivost je i datum rođenja slavnog fizičara Alberta Einsteina koji je poklapa s brojem pi.

Tim povodom su učenici sedmih i osmih razreda naše škole izradili zanimljivu prezentaciju vezanu uz broj pi ( koju smo imali prilike vidjeti u školskom holu ) te izradili zanimljive gradske panorame prikazavši nebodere od kojih je svaki predstavljao određenu znamenku broja pi.

 

4. ožujka 2022.

DAN ružičastih majica

3. ožujka ( s malim zakašnjenjem zbog zimskih praznika ) obilježili Dan ružičastih majica u našoj školi. Prisjetili smo se različitih oblika vršnjačkog nasilja i odlučno mu rekli NE! Volonterski klub je oslikao kamenčiće različitih oblika i ukrasio ih pozitivnim porukama te ih sakrio u školi. Na ovaj način su učenicima predstavili izazov da kamenčiće pronađu, proslijede ih dalje šireći val mira i dobrote. Voditeljice Volonterskog kluba su osmislile slagalicu čije dijelove su sakrile u učionice razredne nastave i posebnog odjela. Nađene puzzlice učenici su zalijepili na veliki pano u školskom holu i otkrili sve stihove prigodne pjesme:

„Svijet je dom svakog živog bića,
Nije važno komu se to sviđa.
Ne moramo voljeti sve i svih
Ali ni dijeliti se na nas i njih.
Tolerancija je poštenje i dobrota
A nasilje za svakog prava je strahota.
Lijepa riječ ili dobra gesta
U svakom trenutku ima mjesta.
Svaki dan je Dan ružičastih majica
Uljepšati ga nekom nek' ti bude motivacija!“

Pred sam kraj velikog odmora, tople sunčane zrake iskoristili smo za grupnu fotografiju na livadi ispred škole. PŠ Udovičići i Ruda su se također pridružili obilježavanju ovog dana oslikavajući ružičasta srca i majice, a izborna informatička grupa nam je proslijedila svoj kratki “ružičasti“ video.

Djelić naše proslave ljubavi, mira i tolerancije možete provjeriti u priloženoj fotogaleriji.

 

2. ožujka 2022.

DANI HRVATSKOG JEZIKA

Dani hrvatskoga jezika su manifestacija koja se obilježava u RH od 1997. godine s ciljem očuvanja i njegovanja materinskog jezika i bogate jezične kulturne baštine. Traju od 21. veljače do 17. ožujka.

Na inicijativu aktiva učitelja hrvatskog jezika, učenici 6.a i 8.b su izrađivali ukrasni nakit napravljen od glagoljičnih slova koristeći se različitim materijalima. Maštovite medaljone su izvjesili u školskom holu.

 

21. veljače 2022.

VEČER LJUBAVNE POEZIJE

„Ne volim te zbog izgleda ili tijela, već zato što pjevaš pjesmu koju samo ja čujem“
Oscar Wilde

U mjesecu zaljubljenih, točnije 17.2. 2022. održala se Večer ljubavne poezije u našoj školi. U romantičnom ozračju polivalentne dvorane ispunjene mirisnim svijećama, crvenorozim srcima i cvijećem, redale su se recitacije najljepših ljubavnih stihova popraćene instrumentalnom pratnjom. Učenici i djelatnici škole su nas uveli u svijet prepun čežnji, zapletenih ljubavnih odnosa u svim njenim oblicima: od one neuzvraćene, bolne pa sve do ispunjene i vječne ljubavi. Učiteljica glazbene kulture nas je ugodno iznenadila s nekoliko interpretacija poznatih glazbenih uspješnica koje je izvela zajedno s učenicima.

U zadnjem dijelu programa uslijedio je natjecateljski zadatak u kojem su se učenici okušali u stvaranju poezije tvoreći stihove u kojima su morali koristiti zadane pojmove ljubavne tematike. Dok je stručni žiri ocjenjivao najbolje uratke, učiteljica kemije nam je približila zanimljivosti iz života najpoznatijih ljubavnih parova kroz povijest.

Naposljetku su najuspješniji „stihoklepci“ dobili poklone od stručnoj žirija, ali i od zastupnice Školske knjige koja je nagradila simboličnim poklonom sve natjecatelje ove manifestacije. Pri kraju susreta zasladili smo se kolačima, uštipcima i tortama koju su za nas pripremili naši djelatnici i sumještani. Još jednom veliko hvala glavnoj organizatorici ove večeri učiteljici Mariji Perković.

Što reći osim – bila je to poslastica za dušu i tijelo!

 

2. veljače 2022.

STOTI DAN ŠKOLE

100. dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim državama. Cilj ovog projekta je da učenici kroz igru i razne aktivnosti ostvaruju odgojno – obrazovne ciljeve i ishode u skladu s nastavnim planom i programom. Posebno važno je da samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine.
Ovaj dan je važan svim učenicima, a posebno najmanjima koji su „preživjeli“ prvih 100 dana škole, koji su već 100 dana u školi, i koji su 100 dana pametniji.  Dan bez knjiga! Tako je zamišljen ovaj dan. Može li bolje? S pernicom, škarama i ljepilom u malim ruksacima, naša avantura je mogla započeti. Veliko se iščekivanje  moglo osjetiti na licima svih učenika koji su sudjelovali u projektu jer ni onaj od lani još nisu zaboravili.  Ove godine su se u projekt uključile učiteljice iz centralne škole: Ivana Perković, Ivana Porobija i Ljuba Grgat sa svojim učenicima te učiteljica iz PŠ Ruda, Antonija Varvoda kao i učiteljica iz PŠ Udovičić Tina Milanović Trapo, sa svojim učenicima.  Učiteljice su  nastavni dan započele raznim aktivnostima, svaka u svom odjeljenju. Pjevala se himna -„100. dan škole“, izrađivale su se naočale, krune i kravate u obliku broja 100, čitala se sliko priča - „Stoti dan škole“, bojala se bojanka u obliku broja 100, rješavalo se 100 matematičkih zadataka, oblikovalo se tijelima broj 100, ispunjavao listić – Danas mi je 100. dan u školi, popunjavala osmosmjerka riječima koje su sebi sadrže riječ 'sto'…. Kako su naši učenici to sve hrabro „preživjeli“, prije svega se i zabavili, trebalo ih je i nagraditi. Kako drugačije nego diplomama - „za uspješnih 100 dana u školi“ i bedževima - „preživjeli prvih 100 dana“. Zvono posljednjeg školskog sata je došlo prije nego smo postali svjesni da je kraj još jednog stotog dana škole. Glavno pitanje, na odlasku, je bilo:  „Kad će opet stoti dan?“ Bilo je zabavno, bilo je veselo, bilo je nezaboravno, baš kao što pjesma kaže: „Stotine đaka, sto učiteljica, stotine osmijeha, zari nam lica“. SRETAN NAM 100. DAN ŠKOLE!

 

2. veljače 2022.

PLAN upisa u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022.-2023. OBAVIJEST roditeljima

1. Školski obveznici za prijavu u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. na području Splitsko-dalmatinske županije su:

1. djeca rođena od 1. travnja 2015. do 31. ožujka 2016. godine

2. djeca kojima je za školsku godinu 2021./2022. rješenjem odgođen upis u prvi razred osnovne škole

- Iznimno u prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca rođena od 1. travnja 2016. godine do 31. prosinca 2017. za koju roditelji odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole.

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2022./2023. provodit će se elektronskim putem u razdoblju od 7. do 17. veljače 2022. godine na obrascu PRIJAVA ZA PREDUPIS objavljen na web stranici Ureda državne uprave SDŽ https://upisi.dalmacija.hr/Odgovori_add.asp

Dijete se prijavljuje za upis u školu prema prebivalištu odnosno upisnom području škole (matična škola), gdje se vrši utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta za upis (testiranje).

Nakon obavljene prijave djeteta Uredu, roditelji odnosno staratelji će biti obaviješteni o terminima testiranja putem predškolskih ustanova ili telefonom u razdoblju od 3. do 10. ožujka 2022. godine te nisu obvezni dolaziti u školu.

Potrebna dokumentacija: OIB, kopija domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja).

PRIJEVREMENI UPIS

· Za prijevremeni upis roditelj odnosno staratelj, osim prijave online, podnosi i zahtjev Uredu državne uprave na Obrascu 6 na e-mail adresu Matea.Bilic@dalmacija.hr i/ili Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Sinj, Dragašev prolaz 24, najkasnije do 31. ožujka 2022. godine.

- Roditelj dostavlja školi i Mišljenje stručnog tima predškolske ustanove u razdoblju od 3. do 10. ožujka 2022. godine

ODGODA UPISA

· Za odgodu upisa za školsku godinu 2022./2023. ne podnosi se zahtjev već je potrebno u online prijavi označiti: „najava za odgodu upisa“

PRIVREMENO OSLOBAĐANJE OD UPISA U PRVI RAZRED

· Za dijete kojemu je rješenjem odgođen upis u šk. god 2021./2022. radi težih oštećenja zdravlja ili ima višestruke teškoće, roditelj odnosno staratelj treba zatražiti privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole.

· Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred, roditelj odnosno staratelj podnosi zahtjev Upravnom odjelu na Obrascu 6

Osim zahtjeva roditelj obvezno dostavlja medicinsku dokumentaciju te se obvezno javlja stručnoj službi škole.

OBAVIJEST O UPISU

NAPOMENA: Ukoliko roditelji, iz bilo kojeg razloga nisu u mogućnosti izvršiti prijavu elektronskim putem, za pomoć se mogu obratiti pedagoginji i psihologu na telefon 834-417.

Stručna služba škole
 

24. siječnja 2022.

OBAVIJEST učenicima i roditeljima

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na području općine Otok na prijedlog Učiteljskog vijeća a uz suglasnost liječnice školske medicine, osnivača škole i lokalnog stožera civilne zaštite od sutra, 25. siječnja viši razredni odjeli prealaze na nastavu na daljinu (model C).

Učenici od 1. do 4. razreda nastavu i dalje prate u školi.

 

22. prosinca 2021.

Božićna čestitka

Božićni duh ušuljao se na mala vrata i, ne kršeći epidemiološke mjere, prožeo nadom, radošću i optimizmom svaki kutak naše škole.
Provjerite blagdansko ozračje u našim učionicama i hodnicima putem božićne video čestitke. Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima želimo čestit Božić i uspješnu Novu godinu!

VIDEO ČESTITKA

 

21. prosinca 2021.

Mala online božićna priredba

Nepovoljne epidemiološke prilike nisu spriječile naše učenike da zajedno sa svojim učiteljicama osmisle male igrokaze, pjesme, recitacije i plesove na temu Božića, radosti i iščekivanja koje ono sa sobom nosi. Nadamo se da ćete uživati u priloženim video uratcima te da će i vas zaraziti pozitivnost i lepršavost blagdanskog ugođaja.
/ Božić u Rudi / Božićna noć /
 

21. prosinca 2021.

Reciklažna radionica u PŠ Ruda

Učenici PŠ Ruda zajedno s učiteljicom Katom Šimunović su u okviru druge reciklažne radionice oblikovali maštovite poklone te i nama proslijediti upute.
„Ako vam je ostalo keramičkih pločica, nemojte ih bacati. Uzmite akrilne boje, čačkalice, tanke kistove, osmislite motiv i nacrtajte.Sve premažite lakom da se zaštiti. Na poleđinu zalijepite kopču kojom ćete objesiti svoju novu sliku na zid. I eto prigodnog poklona!“- poručuju kreativci iz Rude.

 

10. prosinca 2021.

Posjet Muzeju Cetinske krajine

Učenici petih razreda zajedno s njihovim učiteljicama Marinom Sikiricom i Ines Vidović Barbarić posjetili su Muzej Cetinske krajine. Na ulazu ih je dočekala kustosica muzeja gđa Anita Librenjak koja ih je provela kroz sami muzej. Uz edukativni dio gdje su se upoznali s postavom sinjskog muzeja vezanog za razdoblje od najstarije povijesti do antike i modernog doba, učenici su sudjelovali i u radionici u kojoj su u ovo adventsko vrijeme izrađivali i prigodne božićne ukrase. Također u okviru manifestacije “Advent u Sinju 2021.“ slušali su predavanje o pučkim običajima, povijesnim izvorima i štovanju sv. Lucije u Dalmaciji. Nakon završenog razgledavanja, učenici su kupili suvenire kao podsjetnik na eudukativno-zabavnu radionicu u muzeju.
 

9. prosinca 2021.

"Reciklirano" božićno drvce u PŠ Ruda

Učenici 4. razreda PŠ Ruda zajedno s učiteljicom Katom Šimunović izradili su neobično božićno drvce. Grančice su omotali aluminijskom folijom, ukrase oblikovali od vune i konca, dok su staklene kuglice umotali u krpice. Doznali su kako za blagdanski ugođaj ne treba mnogo novaca, već se od postojećih materijala, uz malo truda i volje, može mnogo toga napraviti i oplemeniti naše okruženje.
 

9. prosinca 2021.

BOŽIĆNI sajam školske zadruge

7. prosinca na Trgu dr. Franje Tuđmana školska zadruga Blaga Kamešnice organizirala je božićni sajam na kojem su izložili svoje rukotvorine od adventskih vijenaca, mirisnih sapuna, ukusnih medenjaka, božićnih čestitaka, ukrasa za bor i oslikanih teglica….Nadamo se da je svatko uspio pronaći nešto za sebe i tako pomogao radu naše zadruge.
 

9. prosinca 2021.

Večer MATEMATIKE

Dragi učenici, roditelji i svi ostali!
Pozivamo vas na Večer matematike koja se, nažalost, opet održava u virtualnom okruženju!
Nadamo se da ćete uživati i lijepo se zabaviti!

Link za ulaz: ttps://view.genial.ly/619fe43580dcc40de754e152/interactive-image-vecer-matematike-2021

 

6. prosinca 2021.

POZIVNICA za božićni sajam

Pozivamo sve Otočane i Otočanke na božićni sajam školske zadruge Blaga Kamešnice u utorak, 7. 12. u 9:30 na Trgu dr. Franje Tuđmana. Obogatite božićni ugođaj u vašem domu kupovanjem proizvoda iz raznolike blagdanske ponude naših zadrugara. Veselimo se vašem dolasku!
 

1. prosinca 2021.

Međunarodni dan volontera

Ususret Međunarodnom danu volontera koji se obilježava 5. prosinca, volonterski klub je organizirao dobrotvornu prodaju u školskom holu. Akcija pod nazivom Veseli kolačići je uključila prethodno pečenje i ukrašavanje kolača u školskoj kuhinji kako bi vratili osmijeh potrebitima – budući da sav prihod od prodaje ide za siromašne obitelji našeg mjesta. Zahvaljujemo školskim volonterima i njihovim voditeljicama što su nam uz slatki zalogaj omogućili priliku da nekome, tko je zaista u potrebi, pomognemo.
 

24. studenog 2021.

SUDOKU natjecanje

Hrvatska Mensa, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje, organizirala je natjecanje u rješavanju sudoku zadataka za učenike osnovnih i srednjih škola, a dio ovog natjecanja jesu i učenici naše škole. Za razliku od prethodnih godina kada se sudoku natjecanje odvijalo samo za škole na području Dalmacije od ove školske godine sudoku natjecanje postaje natjecanje na državnoj razini. Dana 25. listopada u našoj školi organizirano je školsko natjecanje u dvjema kategorijama: BISTRIĆI i KADETI. U kategoriji BISTRIĆI sudjelovala su četiri učenika pod mentorstvom učiteljica Ivana Porobija i Josipa Kunac, a posebno ističemo i pohvaljujemo učenicu Emu Šimunović koja se plasirala na regionalno natjecanje. U kategoriji KADETI sudjelovalo je šesnaest učenika od 5.- 8. razreda pod vodstvom učiteljica Ivana Čerina i Jelena Crnjac, a posebno pohvaljujemo sljedeće učenike: Jelena Jaka Đula, Mia Vuleta, Jakov Marinović i Marin Vugdelija koji su plasirani na regionalno natjecanje. Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom COVID19 regionalno natjecanje provedeno je 13. studenog u matičnoj školi. Čestitamo svim učenicima na postignutim rezultatima, a posebno smo ponosni na učenicu 5.b razreda, Miu Vuleta koja se plasirala na državno natjecanje. Zahvaljujući vlastitom trudu i motiviranosti postala je dijelom 40 najboljih natjecatelja među više od 5 000 učenika diljem Hrvatske. Državno natjecanje biti će održano 4. prosinca u Hotelu Olympia u Vodicama.

 

17. studenog 2021.

DAN sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

18.11. obilježavamo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Vukovar je mjesto posebnog pijeteta zbog svoje povijesne uloge u stvaranju neovisne države Hrvatske i simbol hrabrosti u Domovinskom ratu. Naša škola se plakatima, tekstovima i prezentacijom prisjetila svih vukovarskih branitelja i stradalnika, a kupovinom svijeća udruge Utis - koje ćemo ovih dana zapaliti - pomogla vukovarskom vrtiću. Odajmo svi počast Gradu Heroju s molitvom i nadom da se rat više nikada ne ponovi.

 

15. studenog 2021.

Literarna grupa inspirirana jeseni

Svake godine u isto vrijeme zlatnožuti listovi, dozrele bobice u vinogradu, žirevi na šumskom proplanku šapuću - jesen je tu. Veseli nas, pozdravlja iz svakog kutka. Prevrtljivo se izmjenjuju kiša i sunce. Učenici 3.b razreda iz Literarane grupe nisu mogli odoljeti toj raskoši, te su inspirirani tim ljepotama učinili jesen još ljepšom. Pročitajte njihove pjesme i sastavke.
 

12. studenog 2021.

Razvijanje emocionalne pismenosti i unapređivanje mentalnog zdravlja - projekt "Pretežno vedro"

Učenici petih razreda naše škole i ove godine su sudjelovali na županijskom natjecanju iz edukativne igre „Pretežno vedro“ - inicirane od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, a koji za cilj ima razvijanje emocionalne pismenosti i unapređenje mentalnog zdravlja djece i mladih. Zbog epidemije Covida-19, natjecanje se odvijalo online. Osim individualnog testa, svaka škola je dobila za zadatak snimiti kratak video vezan uz određeni problem – naša ekipa je trebala prikazati učenika koji se nikako ne uklapa u razred i način na koji mu se može pomoći. Pod mentorstvom psihologa i knjižničarke, osmislili smo naše rješenje koje možete pogledati u priloženom videu! Svim našim vrijednim glumcima čestitamo na osvojenom 3. mjestu!

VIDEO
 

8. studenog 2021.

DANI KRUHA

Jesen se polako ušuljala u 1.a razred koji se prigodnim igrokazima prisjetio svih blagodati i plodova ovog godišnjeg doba utjelovivši voće i Jesenka -simbola jeseni. Ovim putem su obilježili Dane kruha i zahvalili Bogu na svim blagodatima zemlje u kojima su uživali. Kako to izgleda kad naši prvašići predstavljaju voće te na koji način djevojčica razgovara s Jesenkom – provjerite u našim video-uratcima.

 

28. listopada 2021.

NACIONALNI kviz za poticanje čitanja

Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj,a tradicionalno se provodi u Mjesecu hrvatske knjige. Od 2011. godine kviz se provodi online. Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige održava se u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. U fokusu ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto Ajmo hrvati se s knjigom!

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2021. kao jedan od središnjih programa manifestacije nosi naziv Šest autora traži čitatelja. Među pobjednike u kategoriji osnovnih škola svrstala se i naša učenica 6.a razreda – Marija Tadić. Uz čestitke, želimo joj mnogo uspjeha na glavnom izvlačenju nagrada koje će se održati 15. studenog u NSK u Zagrebu.

 

28. listopada 2021.

Humanoidni roboti od recikliranih materijala

Učenici četvrtih razreda su na izbornoj nastavi informatike proučavali humanoidne robote i njihovu ulogu u svakodnevnom životu. Dobili su za zadatak od učiteljice Kristine Đula da izrade vlastitog robota od recikliranih materijala sa svrhom da bude čovjeku od pomoći. Pustili su mašti na volju i kreirali čitavu galeriju zanimljivih robota koje možete pogledati u našem školskom holu.

 

12. listopada 2021.

Međunarodni dan borbe protiv prirodnih katastrofa

11. listopada Mali geografi naše škole, pod mentorstvom učiteljice Anđele Cvitković, obilježili su Međunarodni dan borbe protiv prirodnih katastrofa. Svojim radovima prikazali su katastrofe koje nastaju djelovanjem prirodnih sila: nepovoljnim vremenskim prilikama, seizmičkim uzrocima koje prekidaju normalno odvijanje života te uzrokuju žrtve, štetu na imovini ili njezin gubitak te štetu na javnoj infrastrukturi ili u okolišu. Manifestiraju se kao potres, vulkanska erupcija, požar, poplava, tsunami, pješčana oluja, tropski ciklon. Nerijetko smo i sami svjedoci djelovanja i snage prirodnih sila, a kad se nađemo u njihovim najaktivnijim zonama, svjesni katastrofalnih posljedica, ostanemo zatečeni , uplašeni, nemoćni.

Mali geografi su svojim radovima izrađenim na ovu temu željeli podsjetiti na važnost pripravnosti na prirodne katastrofe, kao i sprječavanju njihovog nastanka. Pogledajte prezentaciju.

 

29. rujna 2021.

Nacionalna oznaka kvalitete za e Twinning projekt

Učenici 1.c razreda i 3.a su sudjelovali cijelu prošlu školsku godinu u eTwinning projektu Igrom do znanja i zabave / Play for learning and fun. Za ovaj projekt smo u rujnu dobili i Nacionalnu oznaku kvalitete: Tijekom provedbe ovog eTwinning projekta korištene su pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum. Suradnja i komunikacija među partnerskim školama kvalitetno je ostvarena putem videokonferencija, TwinSpacea i društvenih mreža. Tijekom provedbe projekta korišten je veći broj web alata koji koriste učenici i dokumentiranje u TwinSpaceu. Pažnja je dana sigurnosti na internetu. Rezultati projekta i diseminacija projekta predstavljeni su na web stranici škole. Evaluacija projekta je provedena te su rezultati vidljivi.

 

7. rujna 2021.

Doček učenika prvih razreda u OŠ Kamešnica

Školska zvona označila su početak nove školske godine koju najviše iščekuju naši prvašići koji su 6. rujna po prvi puta zasjeli u školske klupe. Svečani doček bio je u školskoj višenamjenskoj dvorani gdje im je ravnatelj uputio riječ dobrodošlice. Ipak, djeca su se najviše razveselila veselim pjesmicama i recitacijama koje su za njih pripremili naši četvrtaši. Naposljetku su se upoznali sa svojim učiteljicama koje su za njih pripremile male darove kao poticaj za hrabre školske korake. Svim učenicima, roditeljima i djelatnicima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine!

 

2. rujna 2021.

OBAVIJEST roditeljima i učenicima pred početak šk. god. 2021./22.

Dragi učenici i roditelji,
prvi dan nastave u novoj školskoj godini počinje u ponedjeljak, 6. rujna 2021. Zbog dobro nam znanih razloga pripreme za početak i ove školske godine su specifične. Kako bismo ispoštivali sve epidemiološke mjere i zadatke koje su stavljene pred nas, izradili smo plan postupanja svih dionika odgoja i obrazovanja u našoj školi(učenika, roditelja, učitelja, ostalih djelatnika, prijevoznika i ostalih posjetitelja škole) od polaska u školu/na posao, boravka u njoj i odlaska iz škole/s posla. U odnosu na prošlu školsku godinu ključna razlika je ta što se nastava u Otoku ponovno organizira u jednoj smjeni (učenici nižih razreda dolaze u školu u 8:30). Plan rada i upute koji se odnosi na vas roditelje i učenike nalazi se u ovom DOKUMENTU. Molim vas pozorno ih proučite i postupajte po njima. Vjerujem da smo svi svjesni složenosti situacije i važnosti pridržavanja propisanih mjera kako bismo zaštitili sebe i one s kojima smo u bližem kontaktu.
 

18. lipnja 2021.

HAIKU-ilustrirana zbirka pjesama (projekt)

Učenici 5.b razreda s učiteljicom Hrvatskoga jezika Anom Marinović upoznali su se s haikuom - tradicionalnim japanskim oblikom poezije. Haiku se smatra najkraćim pjesničkim oblikom na svijetu.
Učenici su se i sami okušali kao pjesnici haikua te je stvorena zbirka pjesama u digitalnom alatu Book Creator. Zbirka sadrži pjesme učenika i poznatih haiku pjesnika koje su učenici  obogatili svojim ilustracijama i dočarali pjesničke slike pojedinih haikua. Zbirku haikua možete pogledati na sljedećoj poveznici : Haiku - zbirka ilustriranih pjesama .
Teme haikua su priroda i čovjek u njoj. Haiku nas poziva da posvetimo pažnju onome pokraj čega obično „proletimo”, da zamijetimo trenutke prirode oko nas, čiju prazninu osjetimo tek kad nestanu.

 

16. lipnja 2021.

PROJEKTI Područne škole Udovičići

U okviru školskog projekta Kultura čitanja s razumijevanjem, učiteljica Tina Milanović-Trapo je lektire obradila na drugačiji način. Pogledajte online knjigu unutar koje možete vidjeti kako lektira može biti zanimljiva i maštovita ukoliko su učenici dio kreativnog procesa. Veza na projekt

4. d se zajedno s učiteljicom pridružio e Twinning projektu „U svijetu likovnih umjetnika 3“ te su oblikovali svoj umjetnički izraz po uzoru na najpoznatije svjetske i domaće slikare. Koliko su bili uspješni, provjerite u donjoj poveznici.Veza na projekt

 

10. lipnja 2021.

Kultura čitanja s razumijevanjem

Kako je Ministarstvo znanosti i obrazovanja 2021. proglasilo Godinom čitanja u Hrvatskoj i naša škola je odlučila dati svoj doprinos poticanju čitanja i razvijanju ljubavi prema pisanoj riječi. Učiteljica Marija Perković i knjižničarka osmislile su kviz s pitanjima iz popularnih romana za mlade, a samo natjecanje se održalo 9. lipnja u školskoj knjižnici. Sve cure su izvrsno riješile testove, ali za bod više pobijedila je Marija Tadić iz 5.a razreda i dobila poklon-bon koji će iskoristiti u Mall of Splitu. Čestitamo pobjednici, a ostalim natjecateljima želimo više sreće dogodine!
 

9. lipnja 2021.

Kultura čitanja s razumijevanjem

Naši mali informatičari na svoj su način obilježili školski projekt „Kultura čitanja s razumijevanjem“. Upoznali smo Neticu i njene prijatelje, saznali kako oni provode vrijeme koristeći digitalnu tehnologiju, sa kakvim se problemima suočavaju i naučili korisne informacije o pravilnom i sigurnom korištenju interneta! Poučeni njenim primjerom, programirali smo vlastite animirane priče o sigurnosti na internetu. Poslušajte savjete i uživajte u kratkim dogodovštinama naših likova.
 

9. lipnja 2021.

Školski projekt: kultura čitanja s razumijevanjem

Učenici 1.c razreda uspješno su naučili čitati i pisati te su završili školski projekt “Kultura čitanja s razumijevanjem“. U čitanju i razumijevanju pročitanog pomogao im je razredni ljubimac Bjelko, kao i njihovi najdraži plišanci koje su donosili u školu i uz pomoć kojih su obavljali zadatke. Zajedno sa učiteljicom Antoniom Varvoda stvarali su bajke na novi način pa tako imamo Zelenokapicu i Novu Snjeguljicu. Kako je sve izgledalo pogledajte u fotogaleriji.
Foto galerija
 

9. lipnja 2021.

Majice na temu dr. DOLITTLEA

Svatko se sjeća omiljene dječje lektire s likom čudnog doktora koji je posvetio život životinjama i čak govorio njihovim jezikom. Ova fantastična priča o doktoru Dolittleu poslužila je kao motiv učenicima 3.b razreda koji su slikovito dočarali događaje iz knjige prikazavši ih na bijelim majicama. Ljubav prema pisanoj riječi gradi se i spajanjem različitih vrsta umjetnosti te se na takav način trajno urezuje u dječje pamćenje. Nadamo se da će učenici 3.a razreda ovo ljeto uživati u svojim originalnim majicama.
 

4. lipnja 2021.

Brodovi inspirirani školskom lektirom

Ukoliko zakoračite u našu školu, pomislit ćete da ste se našli u nekoj jadranskoj luci. Razlog tomu su maštoviti brodovi 5. a razreda, koji su, na inicijativu učiteljice Marije Perković, izrađeni u sklopu projekt-lektire Početak plovidbe Zlatka Krilića. Učenici su pokazali izniman trud i kreativnost te smo ih odlučili izložiti u školskom holu kao pozdrav ljetu koje nam se uskoro bliži.
Foto galerija: Brodovi
 

4. lipnja 2021.

Dječaci i djevojčice koji su promijenili svijet

Početkom školske godine psihologica i knjižničarka su započele projekt među učenicima šestih razreda pod nazivom Dječaci i djevojčice koji su promijenili svijet. Učenici su dobili zadatak da svaki istraži život poznatog pisca, znanstvenika, umjetnika, istraživača ( služeći se knjižničnom građom i internetom ) te ga predstavi na satu razrednika. Bilo je zabavno i poučno gledati kako su se đaci snalazili u izradi prezentacije, proučavanju informacija i javnom govoru. Od stručne službe, razreda i razrednice bi dobili povratnu informaciju što im se u predstavljanju svidjelo, a na čemu bi trebali poraditi. Razred bi nakon predstavljanja „slavnoj osobi“ postavljao pitanja te se moglo primijetiti tko je dobro istražio materiju, a tko se mora malo više potruditi. Doznali smo mnogo zanimljivih informacija te shvatili kako je većina poznatih ljudi nailazila na mnogo poteškoća u životu, ali ih je nadilazila optimizmom i napornim radom. Bila je to prilika da se neki i po prvi puta okušaju u javnom govoru koji se treba poticati i usavršavati jer će nam mnogo puta u životu zatrebati. Završit ćemo citatom poznate balerine Ane Pavlove: „Nitko ne uspije samo zbog talenta. Bog daje talent, ali se trudom postaje genij“.

 

27. svibnja 2021.

DAN ŠKOLE - 30. svibnja

Svake godine, krajem 5. mjeseca slavimo Dan Osnovne škole Kamešnica. S nostalgijom se sjećamo prijašnjih proslava koje bi započinjale učeničkim priredbama nakon kojih bismo sudjelovali u različitim igrama na otvorenom i pritom uživali u lepinjama i kolačima. Na kraju smo iskušavali svoju sreću u bogatoj lutriji. Nažalost, zadnje dvije godine, zbog epidemioloških razloga to nije moguće. U nadi da će ponovno doći bolja i sigurnija vremena kroz priloženu interaktivnu razglednicu prisjetimo se nakratko svih događanja tijekom ove školske godine. Želimo našoj školi sretan današnji dan, a učenicima, djelatnicima i roditeljima mnogo sreće, zdravlja i druženja u idućoj školskoj godini.

Interaktivna razglednica
 

19. svibnja 2021.

Oslikana matematička učionica

Slavni antički matematičar Pitagora odsad će biti stalni „stanar“ matematičke učionice br. 61. u našoj školi. Zahvaljujući učiteljici likovne kulture Ines V. Barbarić, a na inicijativu učiteljice Jelene Crnjac, učenici će imati priliku na svakom satu matematike prisjetiti se poznatog Pitagorinog poučka koji je slikovito dočaran geometrijskim oblikom njegove tunike. Nadamo se da će oslikana učionica pomoći našim učenicima u razvijanju interesa i motivacije za rješavanje matematičkih problema.
 

17. svibnja 2021.

Školski projekt: kultura čitanja s razumijevanjem

Učenici 2.b razreda uspješno su priveli kraju školski projekt „Kultura čitanja s razumijevanjem“, koji se provodio tijekom ove školske godine. Zadatke koji su poticali pismenost i čitalačku kulturu su  ostvarili smo na vrlo zanimljiv i kreativan način. Sve njihove aktivnosti možete pogledati  putem ove poveznice Kultura čitanja s razumijevanjem by Marija Jukić .

 

3. svibnja 2021.

Državno natjecanje iz geografije

Ponosni smo što se učenik 5.a  razreda naše škole, Antonio Buljan, plasirao na državno natjecanje iz geografije. Zavaljujući vlastitom trudu i motiviranosti, pod mentorstvom učiteljice Anđele Gašić, uspio je postati dijelom 24 najbolja natjecatelja među više od 2000 učenika diljem Hrvatske. Državno natjecanje će se održati  na daljinu 3. i 4. svibnja, a sastoji se od dva dijela: istraživačkog rada i ispita. Našem Antoniju čestitamo na dosadašnjim rezultatima i želimo puno sreće !

 

28. travnja 2021.

English Language Day - Dan engleskog jezika

Dan engleskog jezika se svake godine obilježava 23. travnja. Pod vodstvom učiteljice engleskog jezika, Lucije Strujić , najmlađi učenici naše škole izradili su vlastite slikovne kartice koristeći svoja omiljena slova, trećaši su slovima pridruživali slike dok su učenici četvrtih razreda proučavali i objašnjavali poznate sms- kratice na engleskom jeziku. Učenici osmih razreda su izradili virtualni plakat s omiljenim citatima najpoznatijeg engleskog pisca Williama Shakespeara ( čiji rođendan pada na isti datum ), a oni najhrabriji su se okušali u izradi njegovog portreta. U prilogu možete pogledati video obilježavanja ovog dana.

 

26. travnja 2021.

BALOGIJADA

Ove godine učenici 4.a i 4.b razreda odazvali su se  krasnoslovno-scenskom - likovnom natječaju Balogijada , posvećenom Zvonimiru Balogu, utemeljitelju hrv. dječje poezije i najnagrađivanijem hrvatskom dječjem piscu. Nekoliko učenica iz 4.a je odabralo omiljenu pjesmu koju su naučile krasnosloviti, dok su učenici 4. b razreda oslikavali Nevidljivu Ivu – najpoznatiju pjesmu i lektirni naslov Zvonimira Baloga. Sve snimke i likovne uratke ćemo poslati na natjecanje koje bi se trebalo održati u Svetom Petru Čvrstecu, rodnom mjestu Z. Baloga. Našim mladim natjecateljima želimo puno sreće uz poznatu pjesnikovu izreku: „Mislim da život postoji zbog ljubavi, stvaranja; da budemo dobri jedni drugima. Smisao je življenja da to dobro što je u nama njegujemo, proširimo i razvijemo.

 

22. travnja 2021.

Dan planeta Zemlje

22. travnja u našoj školi smo obilježili Dan planeta Zemlje. Učenici razredne nastave su s učiteljicama razgovarali o našem planetu, njegovom bogatstvu i ljepoti te načinu njegova očuvanja, izrađivali crteže u različitim tehnikama, pisali eko-poruke. U školskom holu se vrtjela prezentacija posvećena današnjem danu. Učenici viših razreda su izradili video ( smjernice i savjeti što učiniti za boljitak našeg planeta ), prezentaciju „Obnovimo našu Zemlju“ i digitalnu knjižicu u alatu bookcreator kako bismo se svi zajedno motivirali i potaknuli na očuvanje  i dobrobit  Zemlje – sve navedeno možete pogledati u prilogu.
I za kraj, sjetimo se izreke koja kaže: „Zemlju nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ju posudili od svojih potomaka.“
https://youtu.be/MAn1JPUa2mg
Obnovimo nasu Zemlju
Dan planeta Zemlja

 

1. travnja 2021.

Uskrsna čestitka

Putem video-razglednice blagdanskih ukrasa koje su osmislili učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama, želimo svim učenicima, roditeljima i djelatnicima  sretan Uskrs i da ga lijepo provedete  u krugu vaših obitelji!
                                                                                   OŠ Kamešnica

 

30. ožujka 2021.

Uskrsni sajam ŠKOLSKE ZADRUGE

Dana 26. ožujka, školska zadruga „Blaga Kamešnice“ izložila je svoje proizvode na Trgu dr. Franje Tuđmana u Otoku. Među raznolikim uskrsnim artiklima mogle su se pronaći ručno sašivene pregače, šarene pisanice i čestitke, uskrsni vijenci, krletke i kućice za ptice, kolači, sapuni, ukrasne staklenke, ptice od stiropora… Nadamo se da ste pronašli nešto što će obogatiti blagdanski ugođaj u vašoj kući i svojim skromnim prilogom doprinijeli radu naše zadruge.

24. ožujka 2021.

Uskrsni sajam - NAJAVA

Bliži nam se najveći kršćanski blagdan Uskrs. Dođite na Trg dr. Franje Tuđmana u petak u 9 h i provjerite što su za vas pripremile vrijedne i maštovite ruke  zadrugara „Blaga Kamešnice“. Veselimo se vašem dolasku!

 

24. ožujka 2021.

Mali znanstvenici - VIDEO

Male znanstvenike naše škole ni corona virus nije spriječio da otkrivaju tajne znanosti zajedno sa svojom mentoricom – učiteljicom Josipom Kunac. Zavirite u naš video i otkrijte čudesni svijet pokusa u izvedbi malih znanstvenika 3.a razreda!

 

18. ožujka 2021.

Antiratna multimedijalna izložba

Učenici 7.b, 8.a,b i c razreda su na inicijativu učiteljice Ivane Grčić oblikovali video antiratne multimedijalne izložbe. Pročitavši djela Dnevnik Ane Frank, Mali ratni dnevnik i Sadako hoće živjeti te pogledavši poznate filmske klasike ove tematike, odlučili su putem videa prezentirati svoje plakate, naslovnice pročitanih djela, crteže i makete koji uprizoruju različite momente ljudskog stradanja. Ovaj kreativni video nas još jednom senzibilizira za osjetljivost ljudske patnje s nadom i molitvom da se ratni užasi nikad više ne ponove.

 

16. ožujka 2021.

Dani hrvatskog jezika

„U tebi sam vijek svoj proživio,
Drevni i lijepi jeziče Hrvata;
Rođen na morskom pragu tvojih vrata,
Polako sam te, uz trud, osvojio.“
                                           V. Nazor

Od 11. do 17. ožujka slavimo Dane hrvatskog jezika. Ova  kulturna manifestacija utemeljena je odlukom Hrvatskog sabora 1997. godine u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga književnoga jezika koja je objavljena 17. ožujka  1967. godine. Deklaracija je tada označavala borbu za samostalnost hrvatskog jezika i svijest o bogatoj i osebujnoj kulturnoj baštini.
Učenici viših razreda naše škole su zajedno s učiteljicama Hrvatskog jezika oblikovali pano u školskom holu kako bi  istakli važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata, te upoznali učenike s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i poviješću.

 

15. ožujka 2021.

Dan broja PI

14. ožujak   zauzima posebno mjesto u svijetu matematike jer se tada obilježava  Dan broja pi, Einsteinov rođendan i obljetnica smrti  fizičara Stephana Hawkinga. Također se  ovaj tjedan naziva  tjednom novca te nije čudo da je ovaj datum proglašen Međunarodnim danom matematike.
I u našoj školi nastojali smo obilježiti ovaj dan te su, u sklopu projekta Matematička komunikacija, učenici viših razreda naše škole izradili  digitalne knjige kojima su nam pokušale približiti zanimljivosti iz Einsteinovog i Hawkingovog života, njihova najznačajnija otkrića, iracionalne brojeve i posebnost broja pi, vrijednost novca i isplativost dječje štednje.
Prolistajte ih i naučite nešto novo!
https://view.genial.ly/604f3869289c2b0d3579b158/interactive-image-interactive-image

 

12. ožujka 2021.

ORIGINALNE SLIKOVNICE 6.a

Učiteljica Marija Perković osmislila je projekt u kojem je 6. a izradio vlastite slikovnice. Učenici su dobili slobodu oblikovati sadržaj po želji slijedeći fabulu priče i likovno se izraziti u tehnici po odabiru. Palica „strašnog suda“ pripala je učenicima 2. b razreda koji su slikovnice temeljito proučili i vrednovali putem ocjena i pisanih bilježaka. Moramo priznati da je ovaj zadatak potaknuo radost i stvaralaštvo kako kod mladih pisaca tako i kod strogih, ali pravednih drugaša-čitača.

foto galerija

 

26. veljače 2021.

2021. - GODINA ČITANJA

Vlada RH na prijedlog Ministarstva kulture i medija proglasila je 2021. Godinom čitanja. Premda možemo čitati na različitim medijima, tiskana knjiga ostaje bez konkurencije jer jedina uspijeva čitatelja „odvojiti od vanjskog svijeta buke i stimulacije“ i pomoći mu da uroni u svijet riječi te tako razvije koncentraciju, dubinsko promišljanje i pamćenje. Koje su ostale prednosti čitanja, provjerite na našoj interaktivnoj stranici.

Zato, knjigu u ruke i: „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi.“

 

26. veljače 2021.

Dan hrvatske glagoljice

 

22. veljače se obilježava Dan hrvatske glagoljice jer je istog datuma 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga „Misal po zakonu rimskog dvora“. Tim povodom je 6.a s razrednicom „posadio“ drvo glagoljice u školskom holu. U knjižnici su oblikovali ukrase od glagoljaških slova te okitili drvce te još jednom istaknuli važnost glagoljice za povijest hrvatskog pisma i nacionalnog identiteta.

foto galerija

 

22. veljače 2021.

Dan ružičastih majica

24. veljače obilježili smo Dan ružičastih majica poslavši jasnu poruku da ćemo se kao škola boriti protiv bilo kojeg oblika nasilja i omogućiti svakom djetetu da se u školi osjeća sigurno i zaštićeno. Volonterski klub je osmislio radionice unutar kojih smo raspravljali o emocijama, načinu njihova izražavanja te ih kroz igru naučili prepoznavati dok su viši razredi kroz video projekcije ( u kojima su glavni protagonisti bili učenici-glumci iz naše škole ) pokušali dočarati različite načine vršnjačkog odbacivanja i ruganja. Zajedno smo o tome razgovarali i nudili prihvatljiva i empatična rješenja. Ružičastim majicama ( pravim i papirnatim ) smo još jednom pokazali kako želimo prekinuti lanac nasilja i biti ona promjena koju u svijetu želimo!

foto galerija

 

22. veljače 2021.

100. DAN ŠKOLE

100. dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim državama. Cilj ovog projekta je da učenici kroz igru i razne aktivnosti ostvaruju odgojno – obrazovne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom. Posebno važno je da samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine.
Ovaj dan je važan svim učenicima, a posebno najmanjima koji su „preživjeli“ prvih 100 dana škole, koji su već 100 dana u školi, i koji su 100 dana pametniji.  Dan bez knjiga! Tako je zamišljen ovaj dan. Može li bolje? S pernicom, škarama i ljepilom u malim ruksacima, naša avantura je mogla započeti. Veliko se iščekivanje  najviše moglo osjetiti na licima malenih prvašića kojima je ovo prvih 100 dana u školskim klupama. Tako su se ove godine u projekt uključile sve učiteljice prvih razreda iz naše centralne i dviju područnih škola. Učiteljice, 1. a, 1.b, 1.c i 1. d, te učiteljice 2. d, 4.d i 3.b, dan su započele raznim aktivnostima, svaka u svom odjeljenju. Pjevala se himna -„100. dan škole“, izrađivale su se naočale, krune i kravate u obliku broja 100, čitala se sliko priča - „Stoti dan škole“, bojala se bojanka u obliku broja 100, rješavalo se 100 matematičkih zadataka, oblikovalo se tijelima broj 100, ispunjavao listić – Danas mi je 100. dan u školi, izrezivalo se 100 kapljica znanja, 100 srca za čestitke za Dan žena,… Ogroman smijeh je izazvala aplikacija „Face app“, uz pomoć koje su učenici mogli vidjeli kako će izgledati za 100 godina.  Kako su naši učenici to sve hrabro „preživjeli“, prije svega se i zabavili, trebalo ih je i nagraditi. Kako drugačije nego diplomama - „za uspješnih 100 dana u školi“ i bedževima - „preživjeli prvih 100 dana“. Zvono posljednjeg školskog sata je došlo prije nego smo postali svjesni da je kraj još jednog stotog dana škole. Glavno pitanje, na odlasku, je bilo:  „Kad će opet stoti dan?“ Bilo je zabavno, bilo je veselo, bilo je nezaboravno, baš kao što pjesma kaže: „Stotine đaka, sto učiteljica, stotine osmijeha, zari nam lica“. SRETAN NAM 100. DAN ŠKOLE!

 

13. veljače 2021.

Večer ljubavne poezije

Ususret Valentinovu, okupili smo nekoliko učenika i djelatnika škole kako bismo vam približili najljepše ljubavne  stihove u toplini vašeg doma i pružili vam mogućnost da kroz kviz provjerite jeste li romantična duša, koliko znate činjenica o ljubavi, podsjetimo vas na slavne ljubavne izreke i dosadašnje večeri poezije u našoj školi..Uživajte u ovom danu zaljubljenih i svih onih koji će to tek postati!

www: Večer ljubavne poezije

 

1. veljače 2021.

Zimska razglednica

Premda nas je snijeg tek nakratko posjetio u Otoku, naše učiteljice Marija Jukić i Ivana Ivandić su se potrudile zadržati zimski ugođaj oblikovavši pano u školskom holu. Zajedno s učenicima iz Šarenog svijeta te koristeći tehnike pastela, vodenih boja, krede, kolaža i folije napravili su pravu zimsku razglednicu s prepoznatljivim motivima snježnog pejzaža i toplih odjevnih predmeta.

 

28. siječnja 2021.

OBAVIJEST učenicima i roditeljima

Od ponedjeljka - 1. veljače za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se ponovno izvoditi u školi.

Raspored smjena:

Jutarnja smjena - učenici od 1. do 4. razreda

Poslijepodnevna smjena - učenici od 5. do 8. razreda

 

15. siječnja 2021.

OBAVIJEST učenicima i roditeljima

Nastava u II. obrazovnom razdoblju počinje u ponedjeljak, 18. siječnja.
ORGANIZACIJA NASTAVE:
Učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju u školi u jutarnjoj smjeni prema redovnom rasporedu. Nastava počinje u 7:45.
Učenicima od 5. do 8. razreda nastava će se izvoditi na daljinu (prate je od kuće). Izvodit će se putem aplikacije TEAMS po redovnom rasporedu u realnom vremenu s početkom u 7:45. Molimo učenike da provjere jesu li svi uvedeni u predmetne učionice. U slučaju da niste javite se razredniku. Izostanci s online nastave bilježe se kao i izostanci s nastave u školi i opravdavaju se na isti način.

Nadamo se što skorijem povratku svih učenika u školske klupe.

Stručna služba škole

 
 
 
Arhiva | Arhiva 2020 | Arhiva 2019 | Arhiva 2018 | Arhiva 2017 | Arhiva 2016 | Arhiva 2015 | Arhiva 2014 | Arhiva 2013 | Arhiva 2012 | Arhiva 2011 | Arhiva 2010 | Arhiva 2009 | Arhiva 2008 | Arhiva 2007 | Arhiva 2006
Pretraľi Web
   
   


KNJIŽNICA
Osnovne škole Kamešnica

   

Projekti u našoj školi

   
   
ZNANSTVENICI U NAŠOJ ŠKOLI

svibanj 2019.

listopad 2018.

   
Sigurnost na internetu - kviz i edukativni materijali za učenike, učitelje i roditelje
   
   
   


lipanj 2022. 21. broj školskog lista "PUTOKAZ"

   


Leksikon opće kulture za osnovnoškolce

   
dokumenti
PRAVILNICI
   
Kurikulum zdravstvenog odgoja
   
Školski kurikulum za šk. god. 2021.- 2022.
   

» Statut škole

» Izmjene i dopune Statuta

   
»Godišnji plan i program rada škole za šk. god. 2021./2022.
   

" Odluka o odabiru udžbenika za šk. god. 2022./23.

" Odabrani udžbenici za šk. god. 2022./23.

   
»Kućni red
   
»Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera
   
»Etički kodeks
   
» Nacionalni okvirni kurikulum
   
»GDPR
   
»Sigurne školske ceste - BROŠURA
   
»Pristup informacijama
   
»Javna nabava
   
»Godišnji financijski planovi i izvješća
   
»ISPISNICA iz osnovne škole
   
>PROCEDURE