Vrijeme u OTOKU Pored USERNAME i PASSWORD upiši "gost"

OTOK trenutno


ARHIVA AKTUALNOSTI: | 2020| 2019| 2018| 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006

 
   
 

3. svibnja 2021.

Državno natjecanje iz geografije

Ponosni smo što se učenik 5.a  razreda naše škole, Antonio Buljan, plasirao na državno natjecanje iz geografije. Zavaljujući vlastitom trudu i motiviranosti, pod mentorstvom učiteljice Anđele Gašić, uspio je postati dijelom 24 najbolja natjecatelja među više od 2000 učenika diljem Hrvatske. Državno natjecanje će se održati  na daljinu 3. i 4. svibnja, a sastoji se od dva dijela: istraživačkog rada i ispita. Našem Antoniju čestitamo na dosadašnjim rezultatima i želimo puno sreće !

 

28. travnja 2021.

English Language Day - Dan engleskog jezika

Dan engleskog jezika se svake godine obilježava 23. travnja. Pod vodstvom učiteljice engleskog jezika, Lucije Strujić , najmlađi učenici naše škole izradili su vlastite slikovne kartice koristeći svoja omiljena slova, trećaši su slovima pridruživali slike dok su učenici četvrtih razreda proučavali i objašnjavali poznate sms- kratice na engleskom jeziku. Učenici osmih razreda su izradili virtualni plakat s omiljenim citatima najpoznatijeg engleskog pisca Williama Shakespeara ( čiji rođendan pada na isti datum ), a oni najhrabriji su se okušali u izradi njegovog portreta. U prilogu možete pogledati video obilježavanja ovog dana.

 

26. travnja 2021.

BALOGIJADA

Ove godine učenici 4.a i 4.b razreda odazvali su se  krasnoslovno-scenskom - likovnom natječaju Balogijada , posvećenom Zvonimiru Balogu, utemeljitelju hrv. dječje poezije i najnagrađivanijem hrvatskom dječjem piscu. Nekoliko učenica iz 4.a je odabralo omiljenu pjesmu koju su naučile krasnosloviti, dok su učenici 4. b razreda oslikavali Nevidljivu Ivu – najpoznatiju pjesmu i lektirni naslov Zvonimira Baloga. Sve snimke i likovne uratke ćemo poslati na natjecanje koje bi se trebalo održati u Svetom Petru Čvrstecu, rodnom mjestu Z. Baloga. Našim mladim natjecateljima želimo puno sreće uz poznatu pjesnikovu izreku: „Mislim da život postoji zbog ljubavi, stvaranja; da budemo dobri jedni drugima. Smisao je življenja da to dobro što je u nama njegujemo, proširimo i razvijemo.

 

22. travnja 2021.

Dan planeta Zemlje

22. travnja u našoj školi smo obilježili Dan planeta Zemlje. Učenici razredne nastave su s učiteljicama razgovarali o našem planetu, njegovom bogatstvu i ljepoti te načinu njegova očuvanja, izrađivali crteže u različitim tehnikama, pisali eko-poruke. U školskom holu se vrtjela prezentacija posvećena današnjem danu. Učenici viših razreda su izradili video ( smjernice i savjeti što učiniti za boljitak našeg planeta ), prezentaciju „Obnovimo našu Zemlju“ i digitalnu knjižicu u alatu bookcreator kako bismo se svi zajedno motivirali i potaknuli na očuvanje  i dobrobit  Zemlje – sve navedeno možete pogledati u prilogu.
I za kraj, sjetimo se izreke koja kaže: „Zemlju nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ju posudili od svojih potomaka.“
https://youtu.be/MAn1JPUa2mg
Obnovimo nasu Zemlju
Dan planeta Zemlja

 

1. travnja 2021.

Uskrsna čestitka

Putem video-razglednice blagdanskih ukrasa koje su osmislili učenici razredne nastave zajedno sa svojim učiteljicama, želimo svim učenicima, roditeljima i djelatnicima  sretan Uskrs i da ga lijepo provedete  u krugu vaših obitelji!
                                                                                   OŠ Kamešnica

 

30. ožujka 2021.

Uskrsni sajam ŠKOLSKE ZADRUGE

Dana 26. ožujka, školska zadruga „Blaga Kamešnice“ izložila je svoje proizvode na Trgu dr. Franje Tuđmana u Otoku. Među raznolikim uskrsnim artiklima mogle su se pronaći ručno sašivene pregače, šarene pisanice i čestitke, uskrsni vijenci, krletke i kućice za ptice, kolači, sapuni, ukrasne staklenke, ptice od stiropora… Nadamo se da ste pronašli nešto što će obogatiti blagdanski ugođaj u vašoj kući i svojim skromnim prilogom doprinijeli radu naše zadruge.

24. ožujka 2021.

Uskrsni sajam - NAJAVA

Bliži nam se najveći kršćanski blagdan Uskrs. Dođite na Trg dr. Franje Tuđmana u petak u 9 h i provjerite što su za vas pripremile vrijedne i maštovite ruke  zadrugara „Blaga Kamešnice“. Veselimo se vašem dolasku!

 

24. ožujka 2021.

Mali znanstvenici - VIDEO

Male znanstvenike naše škole ni corona virus nije spriječio da otkrivaju tajne znanosti zajedno sa svojom mentoricom – učiteljicom Josipom Kunac. Zavirite u naš video i otkrijte čudesni svijet pokusa u izvedbi malih znanstvenika 3.a razreda!

 

18. ožujka 2021.

Antiratna multimedijalna izložba

Učenici 7.b, 8.a,b i c razreda su na inicijativu učiteljice Ivane Grčić oblikovali video antiratne multimedijalne izložbe. Pročitavši djela Dnevnik Ane Frank, Mali ratni dnevnik i Sadako hoće živjeti te pogledavši poznate filmske klasike ove tematike, odlučili su putem videa prezentirati svoje plakate, naslovnice pročitanih djela, crteže i makete koji uprizoruju različite momente ljudskog stradanja. Ovaj kreativni video nas još jednom senzibilizira za osjetljivost ljudske patnje s nadom i molitvom da se ratni užasi nikad više ne ponove.

 

16. ožujka 2021.

Dani hrvatskog jezika

„U tebi sam vijek svoj proživio,
Drevni i lijepi jeziče Hrvata;
Rođen na morskom pragu tvojih vrata,
Polako sam te, uz trud, osvojio.“
                                           V. Nazor

Od 11. do 17. ožujka slavimo Dane hrvatskog jezika. Ova  kulturna manifestacija utemeljena je odlukom Hrvatskog sabora 1997. godine u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga književnoga jezika koja je objavljena 17. ožujka  1967. godine. Deklaracija je tada označavala borbu za samostalnost hrvatskog jezika i svijest o bogatoj i osebujnoj kulturnoj baštini.
Učenici viših razreda naše škole su zajedno s učiteljicama Hrvatskog jezika oblikovali pano u školskom holu kako bi  istakli važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata, te upoznali učenike s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i poviješću.

 

15. ožujka 2021.

Dan broja PI

14. ožujak   zauzima posebno mjesto u svijetu matematike jer se tada obilježava  Dan broja pi, Einsteinov rođendan i obljetnica smrti  fizičara Stephana Hawkinga. Također se  ovaj tjedan naziva  tjednom novca te nije čudo da je ovaj datum proglašen Međunarodnim danom matematike.
I u našoj školi nastojali smo obilježiti ovaj dan te su, u sklopu projekta Matematička komunikacija, učenici viših razreda naše škole izradili  digitalne knjige kojima su nam pokušale približiti zanimljivosti iz Einsteinovog i Hawkingovog života, njihova najznačajnija otkrića, iracionalne brojeve i posebnost broja pi, vrijednost novca i isplativost dječje štednje.
Prolistajte ih i naučite nešto novo!
https://view.genial.ly/604f3869289c2b0d3579b158/interactive-image-interactive-image

 

12. ožujka 2021.

ORIGINALNE SLIKOVNICE 6.a

Učiteljica Marija Perković osmislila je projekt u kojem je 6. a izradio vlastite slikovnice. Učenici su dobili slobodu oblikovati sadržaj po želji slijedeći fabulu priče i likovno se izraziti u tehnici po odabiru. Palica „strašnog suda“ pripala je učenicima 2. b razreda koji su slikovnice temeljito proučili i vrednovali putem ocjena i pisanih bilježaka. Moramo priznati da je ovaj zadatak potaknuo radost i stvaralaštvo kako kod mladih pisaca tako i kod strogih, ali pravednih drugaša-čitača.

foto galerija

 

26. veljače 2021.

2021. - GODINA ČITANJA

Vlada RH na prijedlog Ministarstva kulture i medija proglasila je 2021. Godinom čitanja. Premda možemo čitati na različitim medijima, tiskana knjiga ostaje bez konkurencije jer jedina uspijeva čitatelja „odvojiti od vanjskog svijeta buke i stimulacije“ i pomoći mu da uroni u svijet riječi te tako razvije koncentraciju, dubinsko promišljanje i pamćenje. Koje su ostale prednosti čitanja, provjerite na našoj interaktivnoj stranici.

Zato, knjigu u ruke i: „Čitajmo da ne ostanemo bez riječi.“

 

26. veljače 2021.

Dan hrvatske glagoljice

22. veljače se obilježava Dan hrvatske glagoljice jer je istog datuma 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga „Misal po zakonu rimskog dvora“. Tim povodom je 6.a s razrednicom „posadio“ drvo glagoljice u školskom holu. U knjižnici su oblikovali ukrase od glagoljaških slova te okitili drvce te još jednom istaknuli važnost glagoljice za povijest hrvatskog pisma i nacionalnog identiteta.

foto galerija

 

22. veljače 2021.

Dan ružičastih majica

24. veljače obilježili smo Dan ružičastih majica poslavši jasnu poruku da ćemo se kao škola boriti protiv bilo kojeg oblika nasilja i omogućiti svakom djetetu da se u školi osjeća sigurno i zaštićeno. Volonterski klub je osmislio radionice unutar kojih smo raspravljali o emocijama, načinu njihova izražavanja te ih kroz igru naučili prepoznavati dok su viši razredi kroz video projekcije ( u kojima su glavni protagonisti bili učenici-glumci iz naše škole ) pokušali dočarati različite načine vršnjačkog odbacivanja i ruganja. Zajedno smo o tome razgovarali i nudili prihvatljiva i empatična rješenja. Ružičastim majicama ( pravim i papirnatim ) smo još jednom pokazali kako želimo prekinuti lanac nasilja i biti ona promjena koju u svijetu želimo!

foto galerija

 

22. veljače 2021.

100. DAN ŠKOLE

100. dan škole obilježava se tradicionalno u veljači u brojnim europskim državama. Cilj ovog projekta je da učenici kroz igru i razne aktivnosti ostvaruju odgojno – obrazovne ciljeve i ishode u skladu s planom i programom. Posebno važno je da samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine.
Ovaj dan je važan svim učenicima, a posebno najmanjima koji su „preživjeli“ prvih 100 dana škole, koji su već 100 dana u školi, i koji su 100 dana pametniji.  Dan bez knjiga! Tako je zamišljen ovaj dan. Može li bolje? S pernicom, škarama i ljepilom u malim ruksacima, naša avantura je mogla započeti. Veliko se iščekivanje  najviše moglo osjetiti na licima malenih prvašića kojima je ovo prvih 100 dana u školskim klupama. Tako su se ove godine u projekt uključile sve učiteljice prvih razreda iz naše centralne i dviju područnih škola. Učiteljice, 1. a, 1.b, 1.c i 1. d, te učiteljice 2. d, 4.d i 3.b, dan su započele raznim aktivnostima, svaka u svom odjeljenju. Pjevala se himna -„100. dan škole“, izrađivale su se naočale, krune i kravate u obliku broja 100, čitala se sliko priča - „Stoti dan škole“, bojala se bojanka u obliku broja 100, rješavalo se 100 matematičkih zadataka, oblikovalo se tijelima broj 100, ispunjavao listić – Danas mi je 100. dan u školi, izrezivalo se 100 kapljica znanja, 100 srca za čestitke za Dan žena,… Ogroman smijeh je izazvala aplikacija „Face app“, uz pomoć koje su učenici mogli vidjeli kako će izgledati za 100 godina.  Kako su naši učenici to sve hrabro „preživjeli“, prije svega se i zabavili, trebalo ih je i nagraditi. Kako drugačije nego diplomama - „za uspješnih 100 dana u školi“ i bedževima - „preživjeli prvih 100 dana“. Zvono posljednjeg školskog sata je došlo prije nego smo postali svjesni da je kraj još jednog stotog dana škole. Glavno pitanje, na odlasku, je bilo:  „Kad će opet stoti dan?“ Bilo je zabavno, bilo je veselo, bilo je nezaboravno, baš kao što pjesma kaže: „Stotine đaka, sto učiteljica, stotine osmijeha, zari nam lica“. SRETAN NAM 100. DAN ŠKOLE!

 

13. veljače 2021.

Večer ljubavne poezije

Ususret Valentinovu, okupili smo nekoliko učenika i djelatnika škole kako bismo vam približili najljepše ljubavne  stihove u toplini vašeg doma i pružili vam mogućnost da kroz kviz provjerite jeste li romantična duša, koliko znate činjenica o ljubavi, podsjetimo vas na slavne ljubavne izreke i dosadašnje večeri poezije u našoj školi..Uživajte u ovom danu zaljubljenih i svih onih koji će to tek postati!

www: Večer ljubavne poezije

 

1. veljače 2021.

Zimska razglednica

Premda nas je snijeg tek nakratko posjetio u Otoku, naše učiteljice Marija Jukić i Ivana Ivandić su se potrudile zadržati zimski ugođaj oblikovavši pano u školskom holu. Zajedno s učenicima iz Šarenog svijeta te koristeći tehnike pastela, vodenih boja, krede, kolaža i folije napravili su pravu zimsku razglednicu s prepoznatljivim motivima snježnog pejzaža i toplih odjevnih predmeta.

 

28. siječnja 2021.

OBAVIJEST učenicima i roditeljima

Od ponedjeljka - 1. veljače za učenike od 5. do 8. razreda nastava će se ponovno izvoditi u školi.

Raspored smjena:

Jutarnja smjena - učenici od 1. do 4. razreda

Poslijepodnevna smjena - učenici od 5. do 8. razreda

 

15. siječnja 2021.

OBAVIJEST učenicima i roditeljima

Nastava u II. obrazovnom razdoblju počinje u ponedjeljak, 18. siječnja.
ORGANIZACIJA NASTAVE:
Učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju u školi u jutarnjoj smjeni prema redovnom rasporedu. Nastava počinje u 7:45.
Učenicima od 5. do 8. razreda nastava će se izvoditi na daljinu (prate je od kuće). Izvodit će se putem aplikacije TEAMS po redovnom rasporedu u realnom vremenu s početkom u 7:45. Molimo učenike da provjere jesu li svi uvedeni u predmetne učionice. U slučaju da niste javite se razredniku. Izostanci s online nastave bilježe se kao i izostanci s nastave u školi i opravdavaju se na isti način.

Nadamo se što skorijem povratku svih učenika u školske klupe.

Stručna služba škole

 
 
 
Arhiva | Arhiva 2020 | Arhiva 2019 | Arhiva 2018 | Arhiva 2017 | Arhiva 2016 | Arhiva 2015 | Arhiva 2014 | Arhiva 2013 | Arhiva 2012 | Arhiva 2011 | Arhiva 2010 | Arhiva 2009 | Arhiva 2008 | Arhiva 2007 | Arhiva 2006
Pretraľi Web
   
   


KNJIŽNICA
Osnovne škole Kamešnica

   

Projekti u našoj školi

   
   
ZNANSTVENICI U NAŠOJ ŠKOLI

svibanj 2019.

listopad 2018.

   
Sigurnost na internetu - kviz i edukativni materijali za učenike, učitelje i roditelje
   
   
   


lipanj 2019. 19. broj školskog lista "PUTOKAZ"

   


Leksikon opće kulture za osnovnoškolce

   
dokumenti
PRAVILNICI
   
Kurikulum zdravstvenog odgoja
   
Školski kurikulum za šk. god. 2020.- 2021.
   

» Statut škole

» Izmjene i dopune Statuta

   
»Godišnji plan i program rada škole za šk. god. 2020./2021.
   
»Kućni red
   
»Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera
   
»Etički kodeks
   
» Nacionalni okvirni kurikulum
   
»GDPR
   
»Sigurne školske ceste - BROŠURA
   
»Pristup informacijama
   
»Javna nabava
   
»Godišnji financijski planovi i izvješća
   
»ISPISNICA iz osnovne škole
   
>PROCEDURE