Vrijeme u OTOKU Pored USERNAME i PASSWORD upiši "gost"

OTOK trenutno


ARHIVA AKTUALNOSTI:

 
   
Početna stranica
 
29. prosinca 2015.
BOŽIĆNA PRIREDBA

Posljednji nastavni dan 2015. godine završio je božićnom priredbom u školskoj dvorani.
Vjeroučiteljica Vesna Škopljanac –Mačina je uvodnom riječju otvorila svečani program gdje su nam se dramske skupine predstavile svojim vrckastim, smiješnima, ali i poučnim igrokazima. Na pozornici su se izmjenjivale Nikoline čizmice, pospani sveti Nikola, strašni Krampus i Krampusica, nestašna djeca, Djed Božićnjak, mali poligloti.
Naučili smo kako nas često moderne tehnologije i isprazni TV sadržaji zarobljavaju i udaljavaju od istinskog zajedništva, kolika je vrijednost i težina izgovorene riječi te naglasili kako smisao Božića nije u gomilanju poklona, već u darivanju, druženju i ljubavi.
Za kraj, školski zbor  nam je putem veselih blagdanskih nota poželio čestit Božić i sretnu Novu godinu.

 
17. prosinca 2015.
U IŠČEKIVANJU BOŽIĆA........
 
Veseli duh najomiljenijeg kršćanskog blagdana tiho se nastanio u našoj školi obogativši hodnike i učionice svojim jedinstvenim ugođajem. Učiteljice razredne nastave su si dale truda i zajedno s učenicima ukrasile panoe, izradile papirnate pahuljice, staklene snjegoviće,  adventske vijence, Nikoline čizmice…
Kreativci iz „Šarenog svijeta“ su papirnatim ukrasima okitili bor u školskom holu, a jaslice napravili od pamuka i komušine. Zajedno sa svojim učiteljicama izradili su raskošne adventske vijence koje još uvijek možete kupiti na prodajnom štandu u holu. Zadrugari s učiteljicom likovne kulture su osmislili božićne čestitke, a ručno izrađenim kuglama ukrasili bor na 1. katu.
Koliko smo ove godine bili maštoviti i uspješni, provjerite u našoj foto-galeriji.
 
12. prosinca 2015.
PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, uz pomoć Športskog saveza invalida grada Splita, 3.prosinca je u našoj školi organiziran Paraolimpijski školski dan. Svečano otvorenje je započelo ujutro u 9:30, a tom prilikom su okupljene pozdravili ravnatelj, predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita, Mijo Bakić, načelnik Općine Branko Samardžić te gospodin Tomislav Đonlić, pročelnik za društvene djelatnosti u Splitsko- dalmatinskoj županiji.
Nakon samog otvorenja, svi su učenici škole  imali priliku, kroz niz osmišljenih aktivnosti, upoznati što je to paraolimpijski pokret, koje su mogućnosti osoba s invaliditetom i na koji način sport utječe na kvalitetu njihovog života. Projekt je provođen u tri faze – teorijska, umjetnička i praktična. Opširnije

 
11. prosinca 2015.
DAN PISANJA PISAMA

"Vaša djeca nisu vaša djeca.
Ona dolaze kroz vas, ali ne od vas.
I premda su s vama, ne pripadaju vama.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli,
Jer, oni imaju vlastite misli... "

Sigurno ste već čuli ove mudre riječi libanonskog pisca, filozofa i pjesnika Khalil Gibrana. Možda ste se u tom trenutku i zapitali koliko istine u njima stoji. Mi sasvim sigurno jesmo. Jer da, djeca imaju svoje misli! Da, djeca imaju svoje potrebe, želje, svoje shvaćanje svijeta koji nas okružuje.
Nažalost, djeca imaju i osjećaj da ih odrasli ne čuju… Nažalost, iako govore čistim srcem, vjerojatno su u pravu.
Potaknuti ovakvim promišljanjima, odlučili smo učenicima naše škole dati priliku da se čuje i njihov glas. Ukupno 362 učenika je odabralo pisati pismo ravnatelju, načelniku, ministru znanosti obrazovanja i sporta, ministru unutarnjih poslova, premijeru ili predsjednici, ovisno o području u kojem oni vide najviše potreba za promjenama. Poseban gušt je bio pročitati sva ta 362 pisma. Neka diraju drito u srce, neka izazivaju smijeh (čak i do suza), neka potiču na dublje promišljanje, ali svako do jedno je vrijedno. U samo nekoliko redaka, nespretno napisanih olovkom po papiru, može se pročitati koliko naša djeca žele da se čuju.
E pa, dragi učenici, čuli smo vas! Potaknuti vašim razmišljanjima, odlučili smo oformiti Vladu učenika OŠ Kamešnica koja je imala priliku prenijeti razmišljanja i postavljati pitanja, kojih ste se dotaknuli u pismima ravnatelju škole i načelniku Općine. U pravoj „saborskoj“ atmosferi, bilo je interesantno slušati vas te gledati ravnatelja i načelnika kako s poštivanjem pokušavaju objasniti svaku tematiku koje ste se dotaknuli. Pokazali ste nam, još jednom, da je dijete uistinu knjiga iz koje čitamo i u koju bismo trebali pisati. Nadamo se da ćemo barem dio vaših želja i ostvariti.
"Očuvaj me od mudrosti koja ne plače, filozofije koja se ne smije i veličine koja se ne klanja pred djecom."
Kahlil Gibran

psihologinja

 
8. prosinca 2015.
VRŠNJACI POMAGAČI - Školski volonterski klub

„Tisuće svijeća se može zapaliti jednom jedinom svijećom, a da se život te svijeće ne skrati. Sreća se nikada ne umanjuje njenim dijeljenjem.“
                                                                                                                          Buddha


Možda se pitate zašto svaki  petak u poslijepodnevnim satima naša škola, umjesto da ugasi svjetla i zatvori vrata na kraju radnog tjedna, ostaje širom otvorena. Razlog je jednostavan. Školski volonterski klub je 6. studenog 2015. započeo s ovogodišnjim ciklusom sastanaka vršnjaka pomagača u učenju i učenika kojima je takva pomoć potrebna.
Posebno nas veseli broj učenika koji su se odazvali ovim aktivnostima. Sretni smo što su učenici naše škole puni entuzijazma i željni pomaganja drugima. Svjesni su kako pomaganje nije samo obveza, već doživljaj i dar svakog dobrog čovjeka u svakoj prilici. Pomaganjem drugima zapravo pomažemo sebi, gradimo pozitivne i ljubavlju ispunjene odnose.
Osim ovih očiglednih koristi za vršnjake pomagače i učenike kojima pomažu, veliko je zadovoljstvo vidjeti djecu kako izlaze iz svojih domova i druže se u neformalnijem okruženju. U doba tehnologije i Interneta to je prava rijetkost. Često imamo priliku čuti kako se njihova prijateljstva baziraju na razmjenjivanju poruka preko mobitela i Interneta. Igre koje su se nekoć igrale, šetnje, druženja – sve je to na neki način zanemareno. Na ovaj način želimo i to oživjeti jer, osim učenja, planiramo i igranje društvenih igara, graničara, gledanje filmova...
Zapravo se čini kako je dovoljno djeci ponuditi aktivnosti koje se razlikuju od onih uobičajenih i oni ih objeručke prihvaćaju. Postavlja se pitanje leži li problem ipak u nama. Možda smo mi ti koji smo, zbog straha da pustimo djecu van svoje kontrole, uzrokovali njihovo sve češće zatvaranje u 4 zida svoje kuće? Možda smo, u ovom ubrzanom svijetu, prezauzeti da bismo se posvetili i dodatnim aktivnostima? Možda je i nama jednostavno najlakše poslati ih u sobu ili dnevni boravak i na taj način se riješiti svake brige? Možda ipak griješimo?
Upravo zato ovim putem pozivamo i roditelje da ohrabre i motiviraju djecu da u što većem broju sudjeluju u radionicama petkom poslijepodne. Dozvolite im da, osim bilježnica, pribora i knjiga, ponesu i nekakvu društvenu igru koju vole igrati. Pridružite se i vi, čekamo vas širom otvorenih vrata.

psihologinja

 
 
7. prosinca 2015.
PLASTIČNIM ČEPOVIMA DO SKUPIH LIJEKOVA

U sklopu svojih kurikulumskih aktivnosti, Školski volonterski klub je pokrenuo akciju prikupljanja plastičnih čepova koje će donirati za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Udruga će prikupljene čepove prodavati, a novcem od prikupljenih čepova će se nabavljati potrebni lijekovi.
Na ovaj način razvijamo svijest kod učenika da pomažu zajednici vlastitim radom i djelovanjem, štite okoliš, a istovremeno čine i dobro djelo. Prikupljaju se plastični čepovi s bilo koje ambalaže (npr. čepovi od boca od ulja, sokova, mlijeka, mliječnih prerađevina, pasti za zube...).
Naravno, dragi učenici, to ne znači da treba brže-bolje ispijati što više gaziranih i slatkih pića ili sličnih napitaka začepljenih plastičnim čepovima već kada naiđete na neku ambalažu s plastičnim čepom, odvojite ga i sačuvajte.
Nekad je dovoljno dati samo trenutak svog vremena i učiniti nešto uistinu dobro. Svi ste pozvani uraditi isto, uključite se u našu akciju i sakupljene čepove donesite u školu.
Unaprijed zahvaljujemo na svakom doniram čepu!!!

„What I spent, I had; what I saved, I lost; what I gave, I have.“
German MottoŽ

 
30. studenog 2015.
PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN - Najava

U četvrtak, 3. prosinca Međunarodni je dan osoba s invalidetom i taj Dan u našoj školi obilježit će mo kao "PARAOLIMPIJSKI ŠKOLSKI DAN". Učenici i djelatnici doći će u školu i sudjelovati u planiranim aktivnostima kao što je navedeno u RASPOREDU.

 

ravnatelj

 
23. studenog 2015.
SVIJET JE LOPTA ŠARENA - dječje igre

Igra je univerzalno i nezamjenjivo sredstvo kroz koje djeca spoznaju sebe i svijet koji ih okružuje, formiraju se kao osobe potičući radoznalost, osjetljivost i potrebu za suradnjom. Stoga je učiteljica Maja Nazlija-Ajduković zajedno s učenicima prvog razreda, u okviru ovogodišnjeg školskog projekta SVIJET JE LOPTA ŠARENA, predstavila različite oblike dječjih igara i plesova širom svijeta. Kroz slikovite i edukativne plakate i makete u školskom holu, učenici su mogli doznati pojedinosti i karakteristike društvenih igara drugih naroda, a odrasli su se ponovo vratili u djetinjstvo.

 
19. studenog 2015.
DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA

 

Iz krvi i bola niknut će cvijeće
 I nikada narod zaboravit neće
 Vukovar…“
                Hrvoje Hegedušić

 

Jučer smo se okupili u školskoj dvorani kako bismo minutom šutnje, paljenjem svijeća, pjesmom, molitvom i recitacijom odali  počast svim nevinim žrtvama, ranjenicima i  palim braniteljima grada Vukovara. Zahvalni za stečenu slobodu s nadom da se takav zločin nikada više ne ponovi, naklonili smo se  Gradu Heroju koji je postao vječni simbol otpora ratnoj agresiji.

 
17. studenog 2015.
MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE

Povodom Međunarodnog dana tolerancije, koji se obilježava 16. studenoga, i u sklopu ovogodišnjeg školskog projekta Svijet je lopta šarena, učenici Literarne grupe izradili su plakat na temu „Obojimo svijet šarenim bojama tolerancije“. Cilj ovog projekta je bio podići svijest o važnosti tolerancije u svakodnevnom životu te je Literarna grupa marljivo pisala, bojala, prikupljala i organizirala materijale za izradu plakata (literarne radove, poruke o toleranciji i nenasilju, fotografije, izreke književnika i drugih poznatih osoba i sl.) kako bi i druge učenike motivirala na tolerantno ponašanje. 
Prema UNESCO-voj definiciji, tolerancija je poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti. Temelji se na znanju, otvorenosti, komunikaciji i slobodi mišljenja, savjesti i uvjerenju te predstavlja harmoniju u različitostima. Tolerancija nas uči da prihvaćamo drugačije od nas te da nikog ne diskriminiramo na području vjerske, nacionalne, etničke, jezične, spolne, starosne, socijalne ili bilo koje druge pripadnosti.
Međunarodni dan tolerancije prilika je da se podsjetimo na važnost tolerancije u suvremenim društvima i da nas potakne na poštivanje i uvažavanje drugačijih od nas.

Ana Marinović

 
4. studenog 2015.
SVJETSKI DAN IZUMITELJA

Povodom Svjetskog dana izumitelja, koji se obilježava 9. studenog, učenici 2.a razreda rekonstruirali su izume hrvatskih izumitelja i znanstvenika. Neke su u potpunosti osmislili naši izumitelji dok su u drugima sudjelovali kao dio tima ili su poboljšali nečiji izum. Učenici su rado sudjelovali u ovom projektu te su puno toga i naučili. Tako su izradili Teslinu hidroelektranu i gromobran, Vrančićev padobran, Uzelčev MP3 player, Belušićev brzinomjer, Magličinu bateriju, Penkalinu penkalu, Potočnikovu svemirsku stanicu i raketni motor, Vukićev torpedo, Miškovićevu parnu perilicu rublja, kravatu te Kelavinu vjetrenjaču. Osim izuma, učenici su radili razne pokuse kojima su stekli nova te proširili postojeća znanja o vodi i energiji. To je samo dio onoga što smo zamislili u okviru Malih znanstvenika ove godine. Idemo  u nove izazove koji će nam možda iznjedriti i buduće znanstvenike.

POPIS HRVATSKIH IZUMA

Josipa Kunac

                                                                                      

 
2. studenog 2015.
KAZALIŠNA PREDSTAVA

U petak, 30. listopada, učenici drugih razreda centralne škole zajedno s knjižničarkom i svojim učiteljicama posjetili su Gradsko kazalište mladih u Splitu. Na repertoaru je bila Čapekova „Poštarska bajka“ u hrvatskoj verziji. Tako je poštar Kolbaba postao Poibaba, František Vrane, a Marženka Mare. U potrazi za primateljem pisma bez adrese, poštar putuje diljem Hrvatske i naposljetku spaja zaljubljeni par. Nasmijanim licima i burnim aplauzom ispratili su glumce s pozornice te se nakon đira po sunčanoj splitskoj rivi, marende i trke za golubovima,  sretno vratili svojim kućama.

 
28. listopada 2015.
DANI KRUHA

U petak smo se ponovo okupili na Trgu dr. Franje Tuđmana kako bi zajedno proslavili Dane kruha prisjećajući se njegove simbolične uloge u hrvatskoj kulturi i tradiciji. Kruh kao rezultat ljudskog truda i Božje milosti predstavlja poveznicu obiteljskog stola podsjećajući nas na otkupiteljsku žrtvu.
Najmlađi učenici naše škole kroz svečani program uveli su nas u tajne pekarskog zanata,  opjevali su mlinsko kolo, naučili razliku između zdravih i manje zdravih namirnica, crtežima na filmskoj traci prikazali kupovinu kruha...Nakon blagoslova fra Mire Ančića na svim blagodatima i plodovima u kojima smo uživali tijekom godine, pristupili smo stolovima koji su obilovali mirisnim kruhovima, uštipcima, perecima, slasnim kolačima ukrašenim jesenskim plodovima. Učenici su ponosno predstavljali svoje razrede i znalački reklamirali i prodavali krušne proizvode. Nakon slavlja, kući smo se vratili okrijepljeni s punim vrećicama ukusnih namirnica.

 
21. listopada 2015.
PROJEKT - Ruksak pun kulture

Naša škola ove godine sudjeluje u projektu „Ruksak pun kulture“ koji pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa približava umjetnost i kulturu djeci i mladima širom Hrvatske te ih senzibilizira za područje umjetničkog izraza.
Ovom prigodom učenici petih razreda upoznali su se renomiranim dječjim piscima Anom Đokić i Zoranom Pongrašićem. Ana je ljubiteljica i pisac bajki, dok je Zoran duhovitim nastupom obrazložio zašto ne voli bajke i o tome je čak napisao i  knjigu. Kroz razgovor s učenicima, objasnili su kako je biti pisac mukotrpan, ali lijep posao. Potaknuli su učenike da se kroz radionicu kreativnog pisanja sami izraze kao likovi najpoznatijih bajki što je izazvalo interes i  smijeh, ali i otkrilo da se u nekim našim petašima kriju mali budući pisci. Još jednom hvala na susretu, druženju, poklonjenim knjigama u nadi da ćemo se ponovo vidjeti.

 
16. listopada 2015.
Predavanje za prvašiće

Našu školu posjetio je službenik MUP-a i  predavačica Autoškole ‘Semafor’ u svrhu provođenja  akcije „Pomozimo djeci u snalaženju u prometu“. Poučili su naše prvašiće pravila ponašanja u prometu i ukazali im na važnost odgovornog postupanja svih sudionika u prometu. Susret se odvijao u veselom raspoloženju u kojem su učenici  pokazali zavidno znanje o prometu.  Kao podsjetnik na ovo veselo i edukativno druženje,  svaki učenik je dobio  poučni roto-letak i mini semafor, a od MUP-a reflektirajući prsluk.

 
15. listopada 2015.
Lutkarski mjuzikl

Prošli utorak učenici nižih razreda centralne i područnih škola krenuli su na putovanje Lijepom Našom. Posjetili su gradove od Dubrovnika do Vukovara, upoznali se s lokalnim običajima i znamenitostima, prošli kroz nacionalne parkove i doznali kako zvuče dalmatinske klape, istarske sopile i slavonske snaše. Kroz pjesmu i smijeh, ugodnom druženju brzo je došao kraj, a kao podsjetnik na ovaj razigrani i edukativni lutkarski mjuzikl, dobili smo na poklon istoimeni CD.

 
5. listopada 2015.
IZLOŽBA - Kreativna radionica šareni svijet

Vrijedni kreativci 1.b i 3.b razreda naše škole sa svojim učiteljicama Katicom Pavić i Marijom Jukić poigrali su se jesenskim plodovima . Odradili su radionicu pod nazivom „Zlatna jesen“. Uživali su u zajedničkom radu, učili o darovima i bogatstvu jesenskih plodova. Kao plod stvaralaštva nastale su neobične figure i košare ispunjene obiljem jeseni. Dunje, tikvice, bundeve, lišće u žuto-zlatnim bojama unijeli su toplinu u predvorje naše škole.

Marija Jukić                                                                                                      

 
11. rujna 2015.
OLIMPIJSKI DAN U OŠ "KAMEŠNICA"

Vođeni željom da potaknemo djecu na bavljenje različitim sportovima te podignemo svijest o zdravom načinu života, odlučili smo, na nekoliko sati, igralište Nogometnog kluba OSK, pretvoriti u Olimpijski stadion. Zašto smo odabrali baš 10.rujna­­?
Na taj datum se obilježava HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN, kao spomen na 10. rujna 1991., kada je održana osnivačka sjednica Hrvatskog olimpijskog odbora.
Razigrana dječja lica naših drugaša, mahom u bijelom majicama, preplavila su prostrani travnjak. Prošlo je tek nekoliko trenutaka i već smo se svi uživjeli u nove uloge. Trebalo je sudjelovati u što više sportova i, naravno, pobijediti. Ali, najbitniji od svega je bio slogan koji nas je pratio u cijelom natjecanju: "igrati fair play", baš kao što je i pisalo na Kristijanovoj majici.
Učiteljice su djeci demonstrirale 14 različitih sportova. Natjecateljski duh se jako brzo javio, a igralištem se zaorilo skandiranje: Marko, Danijel, Marino, David, Hana, Lana,... odzvanjala su imena, jer kakvo bi to natjecanje bilo bez navijanja.
Krenuli smo sa timskim sportovima: nogomet i štafeta, prema sportovima u kojima su sudjelovali kao pojedinci: gimnastika, atletika, podizanje utega, badminton, bacanje kugle, mačevanje, boks, hrvanje, karate, skok udalj i trčanje s preponama. Svatko se pronašao u nekom od ovih sportova, a na samom kraju,nakon podjele nagrada i proglašenja pobjednika, vidno zadihani, napravili smo neizostavne olimpijske krugove, koje smo formirali svojim tijelima. Trčalo se, skakalo, plesalo, igralo, slikavalo....
Olimpijada u čovjeku izaziva osjećaj vrijednosti koji se javlja usred bavljenja sportom, težnju za izvrsnošću, put prema toleranciji i prijateljstvu. Svjesni činjenice kako je upravo sve to važno razvijati od "malih nogu", upustili smo se u ovu avanturu.
10. rujna su svi bili pobjednici jer suradnja, tolerancija, međusobno pomaganje i želja sa sudjelovanjem su bili ostvareni u njihovim srcima, a to je upravo i bio cilj. Naši drugaši su izvukli iz sebe maksimum te su zaista, na trenutak, postali pravi mali olimpijci.

                                                                                                              

 
10. rujna 2015.
DOČEK PRVAŠIĆA

7. rujna 2015. godine još jedna generacija prvašića prvi put je sjela u školske klupe. Pomalo zbunjeni i njihovi uzbuđeni roditelji dočekani su programom dobrodošlice.
Zbunjenost i strah kojim prvašići najčešće zakorače u svijet slova, brojki i ostalih ozbiljnih tema, program dobrodošlice postupno je mijenjao u osmijehe, radost i radoznalo iščekivanje. Pozdravne riječi i toplu dobrodošlicu izrazio je ravnatelj škole Miroslav Jukić, a program su priredili učenici 4. razreda s učiteljicama Ivanom Perković i Danielom Koprčina. Pjesmicama i recitacijama uveli su prvašiće u nove „radne pobjede“, u kojima im žele puno uspjeha, veselja i zadovoljstva.
Učiteljice prvih razreda, Marija Jukić i Maja Ajduković – Nazlija su zatim prozvale svoje učenike i povele ih zajedno s roditeljima u njihove učionice gdje su ih dočekale prve knjige.

                                                                                                               Martina Grgat

 
31. kolovoza 2015.
OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA

Nova školska godina počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2015. Budući da će i ove školske godine učenike na školskim klupama dočekati udžbenici (bez radnih bilježnica), mole se učenici i RODITELJI svih razreda centralne škole (u Otoku)  da dođu prema slijedećem rasporedu:

8:00 – od 2. do 4. razreda
9:00 – od 5. do 8. razreda
10:00 – 1. razred

U Područnim školama Ruda i Udovičići učenici i RODITELJI trebaju doći u 8:00 sati.

Prilikom preuzimanja udžbenika roditelji će potpisati Izjavu da su preuzeli udžbenike  te da se obvezuju da će u školu vratiti knjige na kraju školske godine.

ravnatelj

21. kolovoza 2015.
NATJEČAJ - Dodjela besplatnih učeničkih marendi

U školskoj godini 2015./2016. – osigurano je 180 besplatnih marendi dnevno za učenike 10 osnovnih škola na području Cetinske krajine - Ukupno će se tijekom školske godine podijeliti preko 32000 besplatnih marendi.
ROK ZA DOSTAVU ZAHTJEVA ZA BESPLATNU MARENDU -  10. RUJNA (ČETVRTAK)
Udruga Srma u partnerstvu s  Centrom za socijalnu skrb Sinj i svih 10 osnovnih škola na području Cetinske krajine provodi projekt  besplatnih marendi za najugroženije učenike na području Cetinske krajine.
U projektu  „Prehrana učenika osnovnih škola u Cetinskoj krajini“ kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih osigurano je 180 besplatnih marendi dnevno za učenike svih osnovnih škola naše mikroregije:  Sinj: OŠ Marka Marulića, OŠ Ivana Lovrića, OŠ Fra Pavla Vučkovića; OŠ Ivana Mažuranića, Han – Obrovac sinjski; OŠ Kamešnica, Otok; OŠ Trilj, Trilj; OŠ Milana Begovića, Vrlika; OŠ Dinka Šimunovića, Hrvace; OŠ Ante Starčevića, Dicmo; OŠ Stjepana Radića, Tijarica. 
TKO MOŽE DOBITI BESPLATNU MARENDU
Učenici iz obitelji koje imaju mala primalja po članu obitelji. Prednost kod dobivanja besplatne marende imaju učenici koji žive u obiteljima koje su korisnici zajamčene minimalne naknade temeljem pravomoćnog rješenje Centra za socijalnu skrb Sinj.
NAČIN PRIJAVE

  1. Preuzeti Zahtjev za besplatnu marendu u matičnoj školi učenika, na web stranici Udruge Srma ili na web stranicama osnovnih škola
  2. Popuniti zahtjev, odgovoriti na sva pitanja u istom, staviti vlastoručni potpis roditelja / skrbnika
  3. Uz popunjeni i vlastoručno potpisani Zahtjev priložiti tražene obvezne dokumente
  4. Zahtjev s pratećim dokumentima  koji su navedeni u zahtjevu osobno dostaviti u školu koju pohađa dijete. ROK ZA DOSTAVU ZAHTJEVA S DOKUMENTACIJOM JE 10. RUJNA (ČETVRTAK).
  5. Rezultati će biti objavljeni na web stranici Udruge Srma i osnovnih škola
  6. Učenici će u školi preuzeti iskaznicu uz koju će preuzimati svoju besplatnu marendu u odobrenoj trgovini / pekari. Iskaznica vrijedi za školsku 2015./2016.g.
  7. U slučaju gubitka Udruga Srma izdaje novu iskaznicu s novim brojem, a izgubljeni broj se poništava, te se iskaznica s tako poništenim brojem više neće moći koristiti.

UZ OVAJ ISPUNJENI ZAHTJEV OBVEZNO PRILOŽITI SLJEDEĆE DOKUMENTE (navedeno u Zahtjevu):

    • Za obitelji koje su korisnici zajamčene minimalne naknade:
    • Preslika Rješenja Centra za socijalnu skrb
    • Izjava o članovima zajedničkog kućanstva (obrazac Udruge Srma)
    • Za ostale obitelji:
    • Izjava o članovima zajedničkog kućanstva (obrazac Udruge Srma)
    • Preslika dokaza o prihodima za posljednja 3 (tri) mjeseca prije mjeseca u kojem je podnesen zahtjev (Potvrda poslodavca o isplaćenim plaćama u prethodna 3 mjeseca za svakog zaposlenog člana - može i preslika; preslika odreska od mirovine (sve kategorije), odnosno, isplatnice drugih novčanih primitaka kao primjerice naknade bolovanja, opskrbnine, potvrda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o visini i vremenu korištenja naknade - može i preslika, naknade plaće i drugih novčanih naknada, prihoda vojnih i civilnih žrtava rata, prihoda ostvarenog od imovine i drugih prihoda kućanstva koji podliježu plaćanju poreza za sve članove kućanstva koji ta primanja ostvaruju, rodiljne i roditeljske potpore i sl.);
    • Preslika Rješenja o dječjem doplatku za svako dijete za koje se isti prima
    • Preslika Rješenja o osobnoj invalidnini za svakog člana koji je prima
    • Druga dokumentacija

    -ZAHTJEV ZA BESPLATNI SUHI OBROK

    -IZJAVA O KUĆANSTVU

    Udruga SRMA

 
20. kolovoza 2015.
ŠKOLSKI UDŽBENICI

Obaviještavam roditelje da OVDJE mogu pročitati informacije o tome koje knjige će, prvog dana nastave, njihova djeca i oni besplatno preuzeti u školi a koje trebaju nabaviti osobno.

ravnatelj

 
4. kolovoza 2015.
ROBO-ALKA

U organizaciji Zajednica tehničke kulture Splta i Splitsko-dalmatinske županije te Viteškog alkarskog društva 1. kolovoza u Sinju organizirano je natjecanje gađanje alke pomoću robota. Na tom natjecanju nastupili su učenici iz desetak škola naše županije. Našu školu, pod vodstvom mentorice prof. Ivane Čerina predstavljali su učenici: Ana Marija Bitunjac, Karlo Jukić i Luka Vrdoljak.

 

 
1. srpnja 2015.
IZLOŽBA - "I MI SMO TRISTA"

U sklopu mnogobrojnih događanja, povodom obilježavanja 300.-te obljetnice Sinjske alke, jučer je u prostoru Alkarskih dvora u Sinju otvorena izložba nazvana "I MI SMO TRISTA". Izloženi su dječji radovi iz vrtića, osnovnih i srednjih škola s područja Cetinske krajine. Pozivnom natječaju naša škola odazvala se s literarnim, likovnim i kiparskim radovima. Zapaženu pozornost privukla su dva rada. Jedan je bila maketa alkarskog trkališta kojeg su izradili učenici 4.a razreda (mentor učiteljica Maja Nazlija Ajduković). Drugi je bio kiparska reljefna replika bitke na Dugišu iz 1715. godine, a izradili su ju učenici kiparske sekcije (mentor Dujo Jurković) i učenici likovne sekcije (mentor učiteljica Zrinjka Gamulin Vilogorac). Da su naši radovi bili zavidne kvalitete dokaz je 1. nagrada koju nam je dodijelio organizator.

 
12. lipnja 2015.
UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Sve informacije o postupku prijava i upisa u srednju školu možete pronaći u BROŠURI "Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“ 

Brošura Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije - "Kamo poslije osnovne škole"

 
5. lipnja 2015.
Izvanučionička nastava "UPOZNAJMO PADOBRANSTVO"

U organizaciji Aerokluba Sinj, učenici petog razreda naše škole nazočili su edukativnoj demonstraciji padobranske opreme i skokova na stadionu OSK-a. Nakon slijetanja, padobranci su održali kratko predavanje o povijesti padobranstva  (Šibenčanin Faust Vrančić je nezaobilazna figura) i pokazali im kako se slaže padobran. Stečeno znanje učenici su mogli provjeriti putem mini kviza, a najvrjedniji su osvojili nagrade.

 
5. lipnja 2015.
Ekskurzija četvrtaša

26. 5. – 28. 5. 2015.
Četvrtaši naše škole u pratnji svojih učiteljica Katarine, Stipanke i Marije proveli su zajedno tri nezaboravna dana. Zaputili su se u srce naše domovine. Kako su se proveli saznajte iz pera naših učenika.
„Danas je naš najljepši dan.  Idemo na nezaboravnu pustolovinu. Sjeli smo u autobus radosni i sretni. Promatrajući prekrasne krajolike stigli smo do Plitvičkih jezera. Svi smo se divili ljepotama jezera i slapova. Vozili smo se brodom po najvećem i najdubljem jezeru Kozjak. Ni lagana kišica, koja je počela padati, nije nam pokvarila raspoloženje.''
Jutro, novi dan. Odlazimo u Ogulin, rodno mjesto naše poznate dječje spisateljice I. B. Mažuranić. Ivanina kuća bajki odvela nas je u čarobni svijet Stribora, domaćih, vile Kosjenke… . Divili smo se i „divu Regoču“- prekrasnoj planini Klek. Posjetili smo Đulin ponor – simbol nesretne ljubavi jedne djevojke. Poslijepodne smo kušali delicije mini - sirane „Miščević.''
Treći dan, rano ujutro odlazimo na farmu. Predivan krajolik, zelenilo na sve strane i susret s neobičnim životinjama. Odlazimo iz hotela. Put nas vodi do Smiljana – rodnog mjesta Nikole Tesle. Vidjeli smo njegove izume i gledali dokumentarac. Dan polako odmiče i evo nas u Zadru. Odmorili smo se na obali mora uz zvuk morskih orgulja. Nagledali  se ljepote kulturno – povijesnih građevina grada Zadra. Pospani i umorni kući smo stigli u kasnim večernjim satima. Ova ekskurzija će nam zauvijek ostati u srcu.''
                                                                                                   Učenici 4.a, 4.b, 4.c i 4.d razreda

 
2. lipnja 2015.
Otkrivanje spomen ploče

„Sagni glavu - Anđelin' na slavu“

U ponedjeljak, pored školskog ulaza, otkrivena je spomen ploča Vitezovima 2/4 br. ZBORA NARODNE GARDE, poznatijim kao „CRO ANGELS“, u znak sjećanja na 24. obljetnicu osnivanja i odlaska u Domovinski rat iz OŠ "Kamešnica". Pjesnik Nadomir Šutra je održao nadahnuti govor nakon kojeg se fra Miro Ančić pomolio za sve žive i poginule hrvatske branitelje. Vijenac su položili učenici naše škole, nećak i nećakinja poginulih stričeva.
Neka im je laka hrvatska zemlja!

 
2. lipnja 2015.
PROSLAVA DANA ŠKOLE

Napokon je došao i taj dan kad je naša škola širom otvorila vrata kako bi ugostila, okupila i povezala roditelje, učitelje i učenike OŠ Kamešnica. Početak dana obilježila je učenička priredba  gdje smo imali prilike vidjeti rasplesane barbike, lutke koje  su potezale repu, zaljubljene prvaše te skeč s nastave hrvatskoj jezika.  Ugodno iznenađenje  je priredio guslar Stipe Marinović koji je uz pomoć rerašica  opjevao pobjedu nad Turcima u čast Gospe Sinjske. Ravnatelj se osvrnuo na ovogodišnji školski projekt „1715“, a ujedno i nagradio učenike za postignuća na natjecanjima.
Školsko predvorje se pretvorilo u veliku pekaru gdje su mame pokazale svoje umijeće i izložile ukusne slastice, uštipke, kolače. Nakon što smo se pošteno počastili, krenuli smo odmjeravati snage u potezanju konopa, skakanju u vrećama, igranju graničara i nogometa, ali i u kvizu znanja u knjižnici. Izmjenjivali su se stari i mladi, smijali se, padali na travu, zdušno navijali.
Drugaši su nam upriličili posebnu svečanost: odjeveni u tradicionalnu nošnju demonstrirali su nam malu alku. Čitava ceremonija je bila dostojna  preslika prave alke: od glazbe, vojvode, alkara i alkarskih momaka do alajčauša i ađutanta. Okretni  alkari ( s duhovitim nadimcima), uz izdašnu pomoć publike, pokušali  su pogoditi u točno u sridu. Najspretnijim se pokazao Marko Žižić, zvan Transporter.  Nagradu mu je uručila dostojanstvena Kolinda iz 2.a razreda uz predsjednički govor i srdačan osmijeh. U školskom kvizu  učenici su zasluženo odnijeli pobjedu nad roditeljima (čestitamo!), a na nogometnom terenu su i ove godine  pobijedili učitelji ( možda je vrijeme da učenici promijene taktikuJ.)
A da slike govore više od tisuću riječi, provjerite u našoj fotogaleriji!

 
25.svibnja 2015.
Završno natjecanje kviza - VOLIM DOMOVINU

Unatoč lošim vremenskim prilikama, u petak nakon škole  uputili smo se u Pisarovinu kako bi  učenica naše škole ,Tina Bitunjac, mogla sudjelovati u završnom natjecanju kviza „Volim domovinu“. U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ dočekao nas je bogati doručak uz srdačne domaćine koji su nas, putem prezentacije, upoznali sa zanimljivostima općine Pisarovina. Potom je uslijedio test znanja i igre ( nabacivanje kolutova na klinove, ubacivanje loptica u koš za otpatke i pikado ). Dok je žiri zbrajao bodove, kuharice su nam spremile ukusan ručak. Okrijepljeni, saslušali smo rezultate ( Tina Bitunjac je bila osma) te su uručene nagrade za učenike i mentore. Naposljetku smo posjetili eko-selo Krašograd i oduševili se prirodnim ljepotama naše domovine. Prepuni dojmova uz stečena nova poznanstva, vratili smo se našim kućama.

 
22.svibnja 2015.
PROJEKT "1715" - Život uz ognjište

Učiteljica Jelica Sesardić nam je etnoizložbom u školskom holu   prezentirala života uz ognjište iz 18 st. Figure odjevene u narodnu nošnju s elementima turskih oprava okupljaju se na katrigama oko sinije ( stola ) kako bi blagovali jelo spravljeno putem sita i rešeta, ispečeno ispod peke zalivši vinom iz bukare. Ognjište tako predstavlja srce hrvatskog obiteljskog života, mjesto susreta na kojem bi ukućani krijepili dušu i tijelo.

 
8.svibnja 2015.
PROJEKT "1715" - igre naših predaka

Nakon edukativnog izleta na izvor rijeke Ovrlje, učiteljice Josipa Đula, Ljuba Grgat i Jelena Jukić, uz pomoć naših prvašića, ostavile su nam  trajan podsjetnik  na igre naših predaka u atriju škole. Ovaj vrijedan i slikovit prikaz nekadašnjeg života i običaja  vratio nas je u ne tako davnu prošlost i probudio lijepe uspomene na zajednička druženja i igre koje bi potrajale do kasno u noć.

 

 

 

 
8.svibnja 2015.
PROJEKT "1715" - Otočka bitka s Turcima

Učenici 4. b razreda s temom "Otočka bitka s Turcima" uključili su se u „ Projekt 1715.“. Timskim radom  tijekom godine  istraživali su:
-  važne podatke o prošlosti mjesta Otok
-  kako je tekla borba Otočana  s Turcima prije 300 godina
- kulturno- povijesne spomenike
- crkvu na lokalitetu Mirine
Prikupljene   materijale i zanimljivosti  učenici su prezentirali  izradom plakata,  pisanjem sastavaka, likovnim radovima i putem prezentacije.
Tim povodom  otišli smo 6. svibnja   2015. g. na terensku nastavu. Obišli smo povijesni lokalitet Mirine na kojem se nalazi starokršćanska bazilika. To su zapravo ostaci crkve  podignute u vrijeme cara Justinijana  u 6. stoljeću. Saznali smo veoma važne i zanimljive podatke o nastanku Mirina.
Posjetili smo spomenik  u sklopu crkve sv. Luke ,koji  su 1915. godine podignuli  mještani  Otoka na poticaj o. Mije Kotoraša. On je svjedok pogibije  140 hrabrih Otočana na čelu sa župnikom fra Stjepanom Vučemilovićem u borbi s Turcima 1715. godine na Dugišu.
Na tom  mjestu,  igrom „KOLO SREĆE“ provjerili smo  znanje, koje smo stekli tijekom istraživanja. Pitanja su se redala jedno za drugim , odgovori nuđeni  točni i sadržajni. Pobijedila je skupina tima -„Bitka s Turcima na Dugišu“ osvojivši  270 bodova.
Nakon kratke okrijepe uputili smo se do našeg  sportskog centra Gola Brda, gdje smo uživali u raznim igrama. Djecu j je oduševila  igra Trlja (kvadrat podijeljen  okomitim dužinama te dijagonalama). Nije bilo lako , ali su uhvatili korak u preskakanju koje im je nalikovao  na ples . Sretni , zadovoljni i puni dojmova uputili smo se domu svom.

 
4.svibnja 2015.
SIGURNA MREŽA - prevencija Internet nasilja

U organizaciji udruge „Srma“ iz Sinja i Kluba trudnica i roditelja Split, prošli petak su u našoj školi održane radionice za roditelje i djecu na temu zaštite djece na Internetu i osvještavanju negativnih posljedica elektroničkog nasilja. Ovaj hvalevrijedan projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a stečene informacije će nam pomoći u  zaštiti sigurnosti i privatnosti na Internetu, kritičkom vrednovanju digitalnog sadržaja i sprečavanju elektroničkog zlostavljanja.

 

 

 

 
29. travnja 2015.
PROJEKT "1715" - igre naših predaka

Učenici prvih razreda dobili su zadatak istražiti i prikupiti što više informacija o igrama koje su igrali naši pretci. Prvaši su pokazali veliko zanimanje za tu temu a rezultat je bio veliki broj informacija prikupljenih o igrama tog doba, a od velike pomoći su im svakako bili roditelji, bake i djedovi. Nakon obavljena posla, sad je samo preostalo okušati se u svim tim igrama.
Prošli petak, 24. travnja, učenici su zajedno sa svojim učiteljicama krenuli na izvor rijeke Ovrlje. Po dolasku na Ovrlju, učenici su zadivljeno promatrali ljepote prirode i pažljivo upijali sve što su im učiteljice pričale. Nakon kratkog odmora, učiteljice su podijelile učenike u grupe i demonstrirale im navedene igre. Učenici su s velikim oduševljenjem i veseljem sudjelovali u njima, a ovo su samo neke od njih: Trlja, Stelja, Bara, Zvrka, Štrljaca, Kevanje sa štapom, Žmire, Žvrkanje, Potezanje konopa,... Nedugo zatim nam se pridružio gospodin Dušan Vrdoljak koji je sa zadovoljstvom učenicima pokazao još poneku igru iz svog djetinjstva, ali i kako plesati naše tradicionalno kolo. Čarobni zvukovi prirode na trenutak su bili zagušeni dječjim smijehom.
Kako svemu lijepom brzo dođe kraj, uskoro smo morali krenuti natrag, ali s veseljem možemo reći da je oduševljenje učenika bilo ogromno i da su izrazili želju za ponovnim dlaskom na Ovrlju, čemu se i nadamo. A kako je to sve izgledalo, možete pogledati u foto-galeriji .

 
25. travnja 2015.
PROJEKT "1715" - Gospa Sinjska
 

Dana 20. travnja, učenici 3. a i 3. b razreda, vezano uz provedbu projekta "1715" - Čudotvorna Gospa Sinjska, bili su u obilasku grada Sinja. Prvi lokalitet koji su obišli bila je   Tvrđava na Gradu. Tu im je vjeroučiteljica Jelena Laco ispričala kako je slika Gospe stigla iz Rame u grad Sinj te kako su Turci pobijeđeni.  Nakon obilaska Grada posjetili su u Muzej Cetinske  krajine koji je središnje  mjesto istraživanja i prezentiranja bogate kulturno – povijesne baštine Cetinske krajine. Muzej obuhvaća arheološku, numizmatičku, kulturno – povijesnu, etnografsku i prirodoslovnu zbirku te zbirke oružja, fotografija i fotografskoga pribora, dokumenata, razglednica, plakata te umjetničku zbirku u kojoj su najzastupljeniji umjetnici iz Cetinske krajine.
Tu  su učenici  imali prezentacije o Sinju kroz povijesna razdoblja, zatim o igrama, hrani i posuđu u ranijim razdobljima u gradu Sinju. Nakon prezentacija imali su radionicu, gdje su izrađivali maketu staroga Grada uz pomoć gline i starih alata  kojima se glina obrađivala. 
Sljedeća postaja bila je arheološka i etnografska zbirka franjevačkog samostana koja  spada među najstarije i najvrjednije zbirke u Hrvatskoj. Etnografska zbirka sadržava predmete vezane za narodni život i običaje sinjskoga kraja, liturgijske predmete od srebra, vrijedne  barokne slike, kao i crkveno ruho iz 17. i 18. stoljeća.
Na kraju odlaze u crkvu gdje sklapaju svoje male ručice i mole se pred licem Gospe Sinjske.

 
25. travnja 2015.
PROJEKT "1715" - Sinjska alka

Učenici i učiteljica 4.a razreda izradom makete alkarskog trkališta za projekt su istražili i obradili Sinjsku alku. Maketi, koja je postavljena u školskom holu, pridružili su i pano ukrašen fotografijama, crtežima i tekstom na temu Sinjske Gospe i bitke za Sinj i Otok.

 
24. travnja 2015.
PROJEKT "1715"
Naša škola za ovu školsku godinu provodi projekt nazvan "1715". Povod za takvu odluku Učiteljskog vijeća bio je ovogodišnji jubilej 300-te obljetnice obrane grada Sinja i Cetinske krajine od Turaka. U sklopu tog projekta svi učitelji pojedinih predmetnih aktiva i njihovi učenici planiraju na svojstven način obilježiti tu obljetnicu. Tako će npr. umjetnička grupa predmeta kroz svoj projekt obraditi i prezentirati ples, glazbu i slikarstvo tog vremena u Cetinskoj krajini. Učitelji prirode, biologije i kemije obradit će i prezentirati prehrambene navike stanovništva tog doba. Teme ostalih potprojekata su još: novac, trgovina, stanovništvo, običaji, poljodjelstvo, obrti, oruđe-oružje i dr..
 
24. travnja 2015.
UPISI u prvi razred u šk. god. 2015./16.
Obavijest roditeljima
 
 
23. travnja 2015.
Dan planeta Zemlje - EKO AKCIJA

Jučer smo u našoj školi obilježili Dan planeta Zemlje gdje smo se, kroz prigodnu učeničku prezentaciju u školskom holu, mogli upoznati s bitnim i korisnim informacijama o našoj planeti i njenim „zagađivačima“. Kako ne bi sve ostalo na teoriji, naši učitelji i učenici su vrijedno zasukali rukave i počistili smeće sa školskog dvorišta i igrališta kao i centra Otoka. Vođeni geslom „Misli globalno, djeluj lokalno“, uspješno smo dovršili ovu malu eko - akciju i učinili naš okoliš urednijim i oku ugodnijim.

 
21. travnja 2015.
KVIZ - Volim domovinu

Ove godine učenici naše škole po prvi puta su sudjelovali u on-line natjecanju „Volim domovinu“ gdje se stotinjak hrvatskih osnovnoškolaca natjecalo u poznavanju jezika, kulture, povijesti i geografskih obilježja  naše zemlje. S ponosom ističemo kako se Tina Bitunjac, učenica 8.c razreda, uspjela plasirati među prvih deset natjecatelja i tako stekla pravo sudjelovanja u finalu koje će se održati 23. svibnja u OŠ Vladimira Nazora, Pisarovina. Želimo joj puno uspjeha i sreće!

 
17. travnja 2015.
"Zdrav za 5" - predavanje

U srijedu, 15.travnja 2015. našu školu je, drugu godinu za redom, posjetio policijski službenik Neno Marić u sklopu projekta ''Zdrav za 5'' koji se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva zdravlja i Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Projekt je usmjeren suzbijanju svih oblika maloljetničkih ovisnosti te oblikovanju pozitivnih životnih vrijednosti. Predavanje je namijenjeno učenicima osmih razreda škole s ciljem podizanja razine informiranosti kao i prevencije ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću.
Inspektor je održao zanimljivo predavanje istaknuvši opasnosti konzumacije alkohola i droga te ukazao na posljedice koje mogu nastati iz samo jedne pogrešne odluke. Učenici su bili oduševljeni predavanjem koje je bilo prepuno primjera iz stvarnog života  kroz koje smo naučili o štetnom utjecaju alkohola i droga na zdravlje i ponašanje pojedinca, društvenim rizicima konzumiranja sredstava ovisnosti, metodama prevencije i liječenja bolesti ovisnosti te o policijskim poslovima i primjeni policijskih ovlasti nad maloljetnim počiniteljima kažnjivih radnji.

 

 
27. ožujka 2015.
Kazališna predstava u školi

Sreća se uzima raširenih ruku“
                                   B. Prosenjak

U organizaciji školske knjižnice, 25. - og ožujka našu školu posjetilo je Kazalište Svarog s predstavom Sijač sreće. Topla je to priča o odrastanju temeljena na književnom predlošku Božidara Prosenjaka. Dubravko Sidor je, uz malu pomoć publike, svojom glumom, mimikama i glasom vjerno utjelovio djecu i „odrasle“ u različitim životnim prilikama. Svatko se od nas mogao prepoznati u nekom dijelu predstave koja najmlađima pokušava prenijeti poruku kako sreća nije u sebičnom zgrtanju, već u darivanju i dijeljenju radosti s drugima. Nepatvoreni dječji smijeh najbolji je dokaz kako je Dubravko uspio posijati sjeme sreće u mala dječja srca.

 
24. ožujka 2015.
Učenička zadruga "BLAGA KAMEŠNICE" - USKRSNII SAJAM

Pozivamo naše sumještane da sutra, 25. ožujka, u vremenu između 9 i 11 sati, navrate do Trga u Otoku kako bi nazočili uskrsnomm sajmu naših zadrugara (ako bude ružno vrijeme sajam se odgađa za četvrtak). Svoju kreativnost i marljivost su i ovog puta pretočili u mnoštvo ukrasa i dodataka za vašu kuću i uskrsni stol.
Radujemo se vašem dolasku!

 
23. veljače 2015.
Školski volonterski klub - prikupljanje pomoći potrebitima

''Vratimo Milanu i njegovom ocu osmijeh na lice'' – rečenica je kojom je započela humanitarna akcija skupljanja novčane pomoći za skromnu obitelj Basarac.
Volonterski klub OŠ Kamešnica odlučio je pomoći potaknut tv-prilogom o siromašnom učeniku 8. razreda Milanu i njegovom ocu Matiji koji preživljavaju sa svega 1400 kn mjesečno, živeći u trošnoj kućici bez vode u selu Komarevo.
Ono što krasi ovu obitelj je skromnost i radišnost. Dok njegovi vršnjaci sanjaju o novom mobitelu ili skupim tenisicama, Milanu je san kupiti ocu perilicu rublja i hladnjak.
U četvrtak, 19. veljače 2015. učenici Volonterskog kluba Kamešnica postavili su štand u atriju škole nudeći šarene narukvice Caritasa s poučnim porukama za simboličan novčani iznos. Akciji su se odazvali učitelji, roditelji, a najviše učenici škole koji su uspjeli sakupiti čak 2 350 kuna te tako pomoći vršnjaku Milanu i njegovom ocu.

Ponovno smo dokazali da smo ljudi dobrog srca.

Hvala svima koji su se odazvali našoj plemenitoj akciji!

Volonterski klub OŠ Kamešnica

 
18. veljače 2015.
M a s k e n b a l

Pokladni utorak 2015. godine će vjerojatno ostati zapamćen kao jedan od najljepših školskih maskenbala u zadnjih nekoliko godina. Kako nas je poslužilo lijepo vrijeme, čitavo slavlje se odigralo na Trgu koji je prštao od veselih kostima, dječje pjesme i smijeha. Plesni podij su zauzele vesele gljive i zaigrane bubamare, očarale su nas blistave zvjezdice i treptave pahuljice. Slikari su nam demonstrirali svoje umijeće,  Mickey  i Minnie Mouse prošetali svoje repove, a Ciganke - gatare prosile i prizivale duhove. Zakoračili smo u povijest do drevnih piramida s našim faraonima, a Asterix i Obelix su nas vratili u Rimsko Carstvo. Šareni klaunovi su se provozali na rolama, a žestoki rokeri na motorima. Najmlađi su se oduševili Nuki Nuki medvjedićima u pelenama, a starije su nasmijali duhoviti skečevi naših sedmaša.
Unatoč žestokoj konkurenciji, naš stručni žiri je nagradio plesni nastup zombija iz 5.c uz pjesmu Thriller, a nagrada za pojedinačnu masku je otišla u ruke patuljcima iz 6. a.
Ove godine smo spalili zaraženu i zagađenu zemaljsku kuglu okrivivši globalno zatopljenje za sve nedaće, katastrofe i bolesti koje su nas pogodile tijekom prošle godine (tekst presude krnji).
Sponzori su se pobrinuli da ne ostanemo gladni te nas počastili kolačima, uštipcima, grahom i kobasicama.
Veliko hvala našim učenicima, učiteljicama, organizatorima i sponzorima što su predano radili i svaki na svoj način uveličali raskoš maskenbalskog veselja.

 
2. veljače 2015.
UPISI 2015./16.

Prijava djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2015/2016. provodit će se u vremenu od 16. do 27. veljače 2015. elektronskim putem na obrascu PRIJAVE upisa (www.udu-sdz.hr/PROSVJETA/upisi ).
Prijavu je potrebno izvršiti prema upisnom području škole objavljenom također na web stranici Ureda.

Školski obveznici su:
- djeca rođena od 1. travnja 2008. do 31. ožujka 2009.,
- djeca rođena od 1. travnja 2009. godine do 31. prosinca 2009. za koju roditelji, odnosno staratelji žele ostvariti pravo na prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole,
- djeca kojima je za šk.god. 2014./15. rješenjem Ureda, odgođen upis u prvi razred osnovne škole,
- djeca koja trebaju privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole

Ovim putem obavještavamo roditelje odnosno staratelje da su OBVEZNI (on line) ispuniti Prijavni  obrazac.

Nakon obavljene prijave djeteta u pripadajuću školu, roditelj odnosno staratelj obavezno se treba javiti školi u vremenu od 9. do 16. ožujka 2015. god. radi dogovora o terminu testiranja vlastitog djeteta.
U OŠ Kamešnica testiranje će se vršiti u vremenu od 4. svibnja do 15. lipnja 2015. godine prema rasporedu koji ćemo utvrditi nakon konačnog prikupljenog popisa djece školskih obveznika.

Potrebna dokumentacija: OIB, preslik domovnice i rodnog lista (vrijede bez obzira na datum izdavanja), a škola ih može uz suglasnost roditelja pribaviti i elektronskim putem.

Za prijevremeni upis roditelj, odnosno staratelj osim (on line) prijave podnosi i zahtjev Uredu državne uprave - Ispostava Sinj (adresa: Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj) na obrascu br. 6, također priložen na  stranici www.udu-sdz.hr/obrasci .
Za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred (djeca sa težim oštećenjem zdravlja), roditelj odnosno staratelj podnosi zahtjev Uredu državne uprave - Ispostava Sinj na obrascu 6. Uz zahtjev prilaže i medicinsku dokumentaciju te nalaz jedinstvenog tijela vještačenja.

Opširnije informacije o upisima učenika u prvi razred osnovne škole možete pronaći na mrežnoj stranici Ureda www.udu-sdz.hr.

Školska stručna služba

 
 
 
Arhiva | Arhiva 2020 | Arhiva 2019 | Arhiva 2018 | Arhiva 2017 | Arhiva 2016 | Arhiva 2015 | Arhiva 2014 | Arhiva 2013 | Arhiva 2012 | Arhiva 2011 | Arhiva 2010 | Arhiva 2009 | Arhiva 2008 | Arhiva 2007 | Arhiva 2006
Pretraľi Web
Sigurnost na internetu - kviz i edukativni materijali za učenike, učitelje i roditelje
   
   
   


Leksikon opće kulture za osnovnoškolce

   
dokumenti
PRAVILNICI
   
Kurikulum zdravstvenog odgoja
   
Školski kurikulum za šk. god. 2017.- 2018.
   
» POPIS ODABRANIH UDŽBENIKA PO RAZREDIMA ZA ŠKOLSKU GODINU 2017.-2018.
   
» POPIS UČENIKA PO ODJELIMA ZA PRVI I PETI RAZRED ZA ŠKOLSKU GODINU 2017.-2018.
   
» Statut škole
   
»Godišnji plan i program rada škole za šk. god. 2017./18.
   
»Kućni red
   
»Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera
   
»Etički kodeks
   
» Nacionalni okvirni kurikulum
   
»Sigurne školske ceste - BROŠURA
   
»Pristup informacijama
   
»Natječaji - javni pozivi
   
»Javna nabava
   
»Godišnji financijski planovi i izvješća